Follow:
Uncategorized

Makkelijke recepten voor heerlijke tussendoortjes

Tijdens de wat regenachtige dagen in de zomervakantie is het soms een hele opgave om de kids een beetje bezig te houden. Vaak lukt dat wel als ik voorstel om iets te gaan bakken. Alle 3 vinden ze dat ontzettend leuk om te doen, en we houden er ook nog wat lekkers aan over! Ik heb 2 hele makkelijke en lekkere recepten voor jullie die wij vaak maken.

Bananenbrood

Dit recept kreeg ik via mijn zusje een jaar geleden. Sindsdien maak ik deze zeer vaak en ook mijn moeder is er dol op! Inmiddels komt het bijna wekelijks wel op de app voorbij dat één van ons drietjes hem weer gemaakt heeft.

Wat heb je nodig?

  • 3 grote rijpe bananen ( ja, die bruine die de kids niet meer willen eten kunnen hier prima voor gebruikt worden )
  • 250 gram ( spelt ) bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 ml zonnebloem olie
  • 125 ml agavesiroop of melasse stroop ( ik gebruik de laatste omdat deze rijk is aan calcium, kalium en magnesium. Deze stroop is verkrijgbaar bij Holland & Barrett en kan je als vervanger voor suiker en zoetstof gebruiken )
  • 1 theelepel vanille extract

Je kan eventueel variëren door er ook nog rozijnen en/of kaneel doorheen te doen.

Je kan alle ingrediënten in een bak doen en mengen. Daarna in een ingevette ovenschaal ongeveer 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Havermout-rozijnkoekjes

Op internet vond ik ooit dit makkelijke en super snelle recept. Een echte aanrader!

Ingrediënten:

  • 150 gram havermout ( ik neem altijd de meest goedkope )
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels melasse stroop of honing
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel kokosolie of olijfolie
  • 1,5 eetlepel sojamelk

In het originele recept staat ook nog 1 eetlepel suiker extra. Die heb ik eruit gelaten omdat ik dit niet echt nodig vind. ( vind ik voor de kids sowieso niet echt gezond ). Mocht je het tóch iets zoeter willen, kan je ook een extra eetlepel melasse stroop of honing gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alles met een keukenmachine of staafmixer. Voeg een klein snufje zout toe. Op de ovenplaat leg je bakpapier en maak platte havermoutkoekjes met het beslag. Je kan er ongeveer 10-15 koekjes uithalen. Je kan ook eventueel een hele grote platte koek van maken en met een pizzasnijder verdelen in stukken.

Het voordeel van deze koekjes is dat ze met ongeveer 6 minuten al klaar zijn! Ideaal!

Eet smakelijk!

Heb jij nog makkelijke en lekkere recepten voor kids? Let me know!

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

  • Reply Mariska

    Eten = altijd goed! Word er blij van 😀

    augustus 25, 2017 at 09:31
  • Reply chucky1012

    Dit ken ik niet en zal het zeker ook eens maken 😉

    Xoxo

    augustus 25, 2017 at 10:34
  • Reply Jelka

    Ik gebruik andere recepten, maar bananenbrood en havermoutkoeken zijn hier ook twee van de meest gemaakte recepten! Jum!

    augustus 25, 2017 at 11:25
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge