Follow:
beauty

#3 Opruim-Challenge: Beauty producten minimaliseren. Update!

challenge

Nieuwe jaar en nieuwe doelen. Het doel van beautyproducten minimaliseren zet ik uiteraard door. Vandaag weer een update hoe het ervoor staat. Ik kan in ieder geval verklappen dat ik géén enkel beautyproduct heb gekocht in de afgelopen periode. Zelfs de sale in The Body Shop heb ik weten te weerstaan. En dat voelt GOED!

Update producten afgelopen twee maanden

Dit zijn alle producten die ik de afgelopen twee maanden heb “genomineerd” om op te maken. Allemaal producten die ik al had aangebroken of die al geruime tijd in huis zijn en daarom dus kans hebben eerder te bederven.

Wat is al op van de linker foto?

 • Salt of the Earth deodorant
 • Etos make-up primer
 • proefjes
 • The Body Shop body olie
 • Catrice lipstick
 • Minerals masker
 • Douglas scrub
 • The Body Shop bodylotion
 • Vichy oogcrème
 • The Body Shop masker

Eigenlijk 4 producten die nog niet op zijn. Al zijn twee daarvan al bijna op. Dus super!

Wat is al op van de rechter foto?

 • Hannah serum
 • proefjes
 • 3 miniaturen

Van deze foto moet ik nog opmaken: essence handcrème, Douglas lipstick, Catrice eyeshadow primer, Catrice wenkbrauwgel, The Body Shop peeling, Hannah serum.

Op zich ook een prima score dacht ik zo. Het voelt echt goed om zo bewust bezig te zijn hiermee.

Nieuwe producten voor deze maand

challenge

Deze producten zijn allemaal al vrij lang in huis en dus ook al vrij lang aangebroken. Dit zijn overigens al mijn mascara’s in mijn stash. Als deze allemaal op zijn koop ik er 1 nieuwe voor terug.

Beauty Kitchen shower gel

Deze is echt al oud. Hij stond een tijd in de douche maar ik vond hem niet prettig in gebruik. De geur is heerlijk, maar na het afspoelen voelde mijn huid heel trekkerig aan. Hij staat nu bij de wastafel in de badkamer en ik gebruik hem om mijn oksels te wassen elke ochtend. Tja, uiteindelijk zal hij op gaan. 😉

Kneipp bodycrème

Deze gaat wel op deze maand! Een heel makkelijk smeerbare body crème met een heerlijke zachte geur. Zeker met het koudere weer smeer ik meer van dit soort producten, dus dat moet echt makkelijk op gaan. (hoop ik stiekem ook omdat ik nog een mega voorraad body butters heb ;-))

Oogcrème Natura Siberica

Deze wil gewoon maar niet op! Ik ben hier al een hele tijd mee bezig, maar er zit zoveel in voor mijn gevoel. Ik merk wel dat hij nu wel wat lichter aanvoelt, dus wellicht krijg ik hem deze maand wel op.

The Body Shop masker

Omdat ik eindelijk vaker een masker gebruik gaan ze nu ook eindelijk op. Ook deze heb ik al geruime tijd in huis, dus hoogste tijd om hem nu echt eens op te maken. Zeker ook omdat ik nog een flinke voorraad aan maskers heb staan. Deze is overigens super fijn!

mascara’s

En zoals ik al zei, al mijn mascara’s. Het zijn allemaal budget mascara’s trouwens. Sommige zijn echt al bijna op en gaan misschien nog maar een weekje mee. Ik verwacht nog een ICI ParisXL cadeaubon te ontvangen, die kan ik dan mooi gebruiken voor een nieuwe mascara.

Conclusie

Deze maand heb ik niet extreem veel producten erbij gepakt. Ik heb nog wat van de afgelopen maanden op te maken en tussendoor pak ik natuurlijk ook producten uit mijn voorraad. (douchegels etc). Ik ben nog steeds heel erg blij dat ik deze challenge voor mijzelf ben begonnen. Ik merk dat ik tijdens het winkelen of de boodschappen niet in de verleiding kom om beautyproducten in te slaan. Mijn grootste test was gisteren in The Body Shop, waar de sale bezig was. Ik zag weer die zalige jumbo showergels in de sale, en ik heb het niet gedaan. Zo trots op mijzelf!! En mijn voorraad slinkt, en dat geeft ook rust.

Hoe staat het met jullie update?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Carolien

  Lekker bezig! Bij mij gaat het opruimen van beauty producten op deze manier ook echt heel goed.
  Carolien onlangs geplaatst…Netflix serie tips #3 Series die je gezien moet hebben!My Profile

  januari 6, 2019 at 08:59
 • Reply Ellen

  Leuk om te lezen! Knap dat je niets gekocht hebt bij de sale!
  Ik heb niet zoveel producten als jij maar ik ben nu bezig met lippenstift en opmaken. Dat is ook leuk

  januari 6, 2019 at 11:02
 • Reply Engelina

  Ik merk dat ik de laatste tijd vooral kleinere dingen aan het opmaken ben. Nieuwere dingen die binnen een half jaar op moeten heb ik weggegeven

  januari 6, 2019 at 11:37
 • Reply Maaike

  Ik heb net een empty products video opgenomen! Ik hou van het opmaken van beautyproducten. Ik maak altijd pas een nieuwe pot of fles open als er iets op is, eerder niet.

  januari 6, 2019 at 13:28
 • Reply Jessica J.

  Goed bezig, joh! Ik was ook op de goede weg, tot de Lush sale hier begon op 3 januari … Nú begin ik, haha. :’D
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Once Upon a Time BodylotionMy Profile

  januari 7, 2019 at 10:19
  • Reply hillybillybeauty

   Hahahaha, ach een paar dagen later is toch geen schande…;-)

   januari 7, 2019 at 13:27

  Leave a Reply

  CommentLuv badge