Follow:
boeken

Aan de slag met een Bullet Journal!

Bullet Journal

Ik ben van de lijstjes. Eigenlijk al zolang als ik mij kan herinneren werk ik met lijstjes. Het geeft mij overzicht en als ik dan een taak kan afstrepen kan ik dat loslaten. Het nadeel van een ‘lijstjes-type’ is dat er overal in huis lijstjes slingeren van mij. Zeker sinds ik blog liggen er to do-lijstjes op de rand van de bank, bij de computer beneden en naast mijn bed. Eigenlijk is het dan ook raar dat ik nu pas een Bullet Journal heb ontdekt! Want dit wonderboekje geeft overzicht én zorgt ervoor dat er nergens meer lijstjes rondslingeren.

Bullet Journal

Voor mijn blog heb ik een oud schrift waar ik alles voor mijn blog inschrijf. Een onoverzichtelijk zooitje, maar voor mij werkt het. Sinds ik ook veel over boeken schrijf en film voor mijn YouTube kanaal hou ik daar ook allemaal lijstjes van bij. Op de bankleuning, naast mijn favoriete plekje op de bank, lagen tot vorige week 4 lijstjes. Lijstjes met mijn TBR lijst (welke boeken ik in die maand wil lezen), boeken die ik heb gekregen of gekocht, en ga zo maar door. Uiteraard raakte er wel eens een lijstje kwijt; paniek!

Bullet Journal

Ik had al weleens van een Bullet Journal gehoord, maar er mijzelf eigenlijk nooit zo in verdiept. Toen ik dit super leuke boekje ontving was ik dan ook meteen benieuwd wat het nou precies inhoud.

In het begin van het schrift zie je allemaal van dit soort pagina’s. Eigenlijk heel simpel en duidelijk. (daar hou ik van!).

Achterin het boekje staat heel veel informatie over hóe je nou met een Bullet Journal kan werken.

Bullet Journal

Hele handige tips en trics over wat je allemaal in je Bullet Journal (BuJo) kan schrijven. Ik denk dat het eigenlijk heel duidelijk is; wat jij belangrijk vindt om te noteren, dat schrijf je erin!

Mijn Bullet Journal heb ik helemaal specifiek omgedoopt tot “Boeken-Bullet Journal”. Ik schrijf hier al mijn TBR/Wrap Up/Haul lijstjes in. Ook notities tijdens het lezen van een boek noteer ik in de Bullet Journal. Ik heb namelijk weleens een recensie te schrijven over een boek die inmiddels al een aantal weken klaarligt om te recenseren. Vaak ben je dan alweer bepaalde informatie vergeten. Nu dus niet meer!

Bullet Journal

Ook hoop ik met mijn YouTube kanaal wat diverse boeken-video’s te gaan maken. Ideetjes hiervoor noteer ik meteen in mijn Bullet Journal. En het leukste is stiekem ook het creatief verwerken van die lijstjes. Herinner je je misschien nog dat je vroeger in je schoolagenda of je schoolschriften ging doodlen? Tekeningetjes en figuurtjes maken? Ik kon mijzelf daar altijd heerlijk in verliezen. In mijn Bullet Journal gaan dan ook zeker veel versieringen komen.

Bullet Journal

Ook mijn Bookspot magazine (voorheen ECI) moet eraan geloven. Ik ga daar bijvoorbeeld plaatjes knippen van boeken die ik nog heel graag wil aanschaffen. Een soort Sinterklaaslijstje van vroeger met uitgeknipt speelgoed. Alles komt in mijn Bullet Journal!

Bullet Journal

Ik merk dat als ik dit allemaal in de BuJo kan noteren ik rustiger in mijn hoofd ben. Zeker met de notities tijdens het lezen van een boek die ik nu noteer in mijn BuJo. Ik kan het dan loslaten en ik weet dat het genoteerd staat om later erbij te pakken als ik het nodig heb.

Het formaat van de BuJo is vergelijkbaar met een schoolagenda. Heel handig ook om mee te nemen op reis bijvoorbeeld. Hoe vaak ik ideetjes in mijn hoofd krijg tijdens een rit naar familie bijvoorbeeld. Nu kan ik het dan meteen noteren in mijn handige Journal! En ik vind dit ook veel leuker dan notities vastleggen in mijn mobiele telefoon, want stiekem is het kleuren en versieren nog het allerleukste deel van de hele Bullet Journal!

Bullet Journal

Ben jij bekend met Bullet Journal?

Informatie:

Bullet Journal

Uitgeverij Karakter Uitgevers

ISBN: 978 90 4521 404 7

Prijs: 12,99

Oa verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier)

*****

Over een aantal maanden zal ik nog eens een blogpost maken met hoe mijn Bullet Journal en dan uitziet! Ik ben zelf ook heel erg benieuwd!

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer ** Ik heb de Bullet Journal ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply chucky1012

  Zo mooi
  Leuk dat jij er ook aan begonnen bent.

  Xico

  april 6, 2018 at 06:18
 • Reply Jelka

  Ik heb sinds januari een liggend A5 bullet journal waar ik een agenda in heb gemaakt die helemaal aan mijn wensen voldoet. Ik kon geen geschikte agenda vinden (met vakjes als een familie-agenda, maar dan met notitieruimte e.d. als een professionele agenda) en dit was voor mij dé oplossing. Inclusief plek voor mijn (ook vele) to do lijstjes. Even werk, maar zó overzichtelijk!!

  april 6, 2018 at 13:16
 • Reply Jessica

  Leukkkkk

  april 6, 2018 at 20:46
 • Reply Robin

  Wil je hier filmpjes van maken lijkt me leuk?

  april 8, 2018 at 19:46
 • Reply Robin

  Wil je hier filmpjes van maken lijkt me leuk?

  april 8, 2018 at 19:46
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge