Follow:
gezondheid, lifestyle

Afvallen gaat goed! Plan van aanpak

Sinds ongeveer 4,5 week zijn Amy en ik onze levenstijl aan het veranderen. Ik noem het bewust geen lijnen of afvallen omdat dat in het geval van Amy, met een leeftijd van 14 jaar, niet echt verstandig is. We zijn gewoon veel beter gaan opletten met wat wij eten en op die manier vliegen de kilo’s er toch af! Maar om dit natuurlijk zo te houden is het belangrijk om toch bepaalde veranderingen blijvend door te voeren. Plan van aanpak!

Gezonde voeding

Allereerst is daar natuurlijk de gezonde voeding. Amy en ik eten amper meer producten met heel veel kcal. Voor ons geen pizza’s meer bijvoorbeeld. Nou, dat is niet helemaal waar….we hebben pas een pizza gegeten, maar die was helemaal zelfgemaakt met een bodem van havermout! Perfecte oplossing (recept is online te vinden)

Wij eten nu ook veel vaker fruit als tussendoortje. Amy en ik zijn beide ‘makkelijke eters’ en als we trek hadden was een lekkere koek uit de kast natuurlijk zo gepakt. Nu zijn we veel bewuster en pakken we een appel of een peer. En lekker dat het smaakt!

Ook drinken we veel meer water en thee. Dit is natuurlijk belangrijk om afvalstoffen af te drijven maar ook om je een beetje een vol gevoel te geven. Dat is niet het enige wat we doen om een vol gevoel te krijgen. Door het nemen van vegan proteïne poeder krijg je ook een voller gevoel. Proteïne (eiwitten) passen sowieso goed in een dieet. Het lichaam moet meer energie verbruiken om de eiwitten te verteren. Hierdoor gaat de stofwisseling harder werken en laat dát nou net gunstig zijn voor je gewicht.

Vegan proteïne poeder is dus een gezonde aanvulling op je dieet of levensstijl. Amy mag helaas nog niet sporten ivm haar knie operatie. Als zij dadelijk wel weer mag gymen en hockeyen is het gebruik van vegan proteïne poeder extra fijn. Dit heeft namelijk een gunstig effect op het herstel van de spieren (mijn man gebruikt het al jaren na het sporten).

Complimentjes

Amy en ik zijn nu beide rond de 7 kilo kwijt. Zelf beginnen we het nu wel een klein beetje te zien, maar mensen die ons al een tijdje niet hebben gezien valt het meer op. En vooral voor Amy vind ik het zo fijn dat ze daardoor complimenten begint te krijgen. Dat mensen het zo knap van haar vinden en dat ze er zo goed uitziet! Dit laat haar stralen tot en met. En trots dat ik ben op haar!

Volhouden

Deze foto is van de periode nét voordat we serieus begonnen met gezonder leven. Het wandelen na het eten gaan we weer oppakken als Amy haar knie niet meer zeer doet. De bedoeling is dat we zeker 3 keer per week in de avond een stuk gaan lopen. Aangezien sporten nog niet is weggelegd voor Amy is dit de beste manier om toch extra te bewegen. Omdat we elkaar stimuleren is het veel beter vol te houden dan wanneer één van ons het alleen zou moeten doen. We helpen elkaar en bedenken zelf manieren om het voor ons makkelijk te houden.

We streven beide naar een gezond gewicht waar we ons goed bij voelen. En dat gaat ons zeker lukken!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Sharon - Choose to Shine

    Wat knap zeg van jullie beide!

    juni 18, 2019 at 08:28
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge