Follow:
boeken, kids

Agent en Boef lol in de lucht – Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer

Thomas vindt lezen leuk! Ik ben zo blij dat ik eindelijk een kind heb die uit zichzelf gaat lezen. Thomas leest sinds een maandje elke avond een minuut of 15 in bed. Op deze manier komt hij tot rust en oefent hij zijn woordenschat en leesvaardigheid. Boekjes uit de AVI serie zijn hier natuurlijk zeer geschikt. Dit super leuke boek is AVI M3, dit staat voor het niveau midden groep 3, precies waar Thomas nu is. 

Agent en Boef

agentenboef

De boeken van Agent en Boef zijn ontzettend leuk om door kinderen zelf te lezen. Ze zijn grappig, makkelijk te volgen en erg leuk geïllustreerd. Thomas wil in zijn boeken nog wel toevoeging van leuke illustraties om het verhaal aantrekkelijker te maken, dus met de Agent en Boef boeken kan hij zijn hart ophalen!

agentenboef

“Boef is weer eens ontsnapt, door aan grote ballonnen te gaan hangen. Agent gaat hem achterna, en ondertussen verdwijnen er steeds meer dingen de lucht in: de muts van de kok, het haar van een man en de kat van een vrouw. Allemaal de lucht in met een ballon. Zelfs een hele schoolklas verdwijnt zo de lucht in. Als de broek van de agent wordt opgeblazen met lucht, gaat hij ook de lucht in. Er volgt een achtervolging van de boef, waarbij soms ballonnen worden doorgeprikt. Uiteindelijk belandt de boef weer achter de tralies.”

agentenboef

Door de korte stukjes tekst heeft Thomas niet meteen het idee dat het hem overweldigd. Hij vindt de korte stukjes overzichtelijk en kan zo een kort stukje lezen, en dat afwisselen met het bestuderen van de leuke en grappige illustraties. Op deze manier blijft hij het lezen erg leuk vinden en merkt hij zelf ook dat het steeds beter gaat.

agentenboef

De illustraties van Kees de Boer zijn erg leuk en voegen absoluut meer leesplezier toe. De nodige humor in het boek, en de spannende situaties houden de kinderen geboeid. Thomas heeft dit boek redelijk snel uitgelezen en vond hem fantastisch!

Informatie

Agent en Boef ‘lol in de lucht’ – Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer

Uitgeverij Lannoo

Hardcover, 32 pagina’s

ISBN:  9789401453110

Prijs: €8,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge