Follow:
Uncategorized

Ahava Deadsea Water Mineral Hand Cream

image-2016-06-16

Onlangs besteld ik de I love Myself box bij Huidverzorging Mireille ( unboxing ), en daar zat deze handcrème van Ahava in. Ik kende het merk nog niet, daarom extra leuk om het product eens te gaan proberen en jullie erover te vertellen.

De verpakking is vrij eenvoudig. Een gebroken witte tube met duidelijke tekst. Simpel en clean. Op de verpakking staat dat het product actieve Dode Zee mineralen bevat. Hmmmm wat voor werking zouden die hebben? Op de site van Ahava kwam ik een belangrijk ‘key ingredient’ tegen. Namelijk: De Osmoter. Dit ingrediënt komt uit de Dode Zee en zit in alle producten van deze serie verwerkt. Het is een krachtig ingrediënt die zorgt voor effectieve hydratatie, vernieuwing en het zelfherstellend vermorgen van de huid. Nou, dat is nogal wat! Top!

De complete lijst van  ingrediënten zijn:

Aqua (Mineral Spring Water), Ethylhexyl Palmitate, Ceteareth-30 & Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Glycerin, Sodium Cetearyl Sulfate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Flower Water, Propanediol(Corn derived Glycol), Phenoxyethanol & Ethylhexylglycerin, Maris Sal (Dead Sea Water), Dimethicone, Parfum (Fragrance), Allantoin, Linalool, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Coumarin, Alpha- Isomethyl Ionone, Citronellol, Geraniol, Isoeugenol, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate.

Zo zie ik allantoïne, dit ingrediënt geneest droge en gekloofde handen. Erg voedend en verzorgend dus! Toverhazelaarextract verzachten en verfrissen de huid. Prima!

De handcrème is rijk en romig. Aan de geur moet ik wennen. Ik weet niet precies wat ik ruik, maar het ruikt een beetje typisch. Niet vies, maar het is niet helemaal mijn geur. Maar ik vind het niet storend genoeg om de tube niet te gebruiken, want de handcrème zelf is zalig!

De crème smeert zeer makkelijk uit en trekt ook lekker snel in. Vooral na het afwassen met ik meteen resultaat. Mijn droge ruwe handen voelen meteen zalig aan en trekken absoluut niet meer. Nou heb ik dat wel met meer handcrèmes, dus dat maakt deze handcrème niet persé uniek voor mij. Maar ik ben blij dat ik deze heb ontvangen, want ik gebruik hem veel.

Zal ik deze handcrème als hij op is weer opnieuw aanschaffen? Nee, dat zeg ik eerlijk. Daarvoor vind ik hem persoonlijk niet lekker genoeg ruiken. Ook zou ik dan 18,40 ( voor 100 ml ) moeten neertellen zag ik op de site van Ahava. Op zich is dat voor een goed werkende handcrème niet extreem duur vind ik. Maar zoals ik al zei, dan moet ik er echt helemaal in de wolken van zijn, en dat ben ik niet.

Toch maak ik deze tube met liefde op! Ik spray er wel een lekker luchtje overheen om de geur wat te maskeren. 😉

Welke handcrème is jouw favoriet?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Astrid

  Jammer dat hij niet lekker ruikt, dat vind ik voor een handcreme wel heel belangrijk!

  juni 18, 2016 at 21:58
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Ja ik eigenlijk ook….dus het zal ook wel heel lang duren voordat ie op is..haha

   juni 19, 2016 at 12:20

  Leave a Reply

  CommentLuv badge