Follow:
gezondheid

Bbrrrrrrr…. BEREID JE VOOR OP HERFST & WINTER met Sambucol

sambucol

Sambucol® is een natuurlijk kruidenpreparaat op basis van vlierbessen en draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Een flesje siroop bevat het extract van maar liefst 1.000 vlierbessen. Dankzij de fijne smaak krijgen zo ook kinderen moeiteloos een gezonde dosis extra weerstand binnen en is iedereen klaar voor de winter.

Hoewel bekend is dat vlierbessensap boordevol vitaminen zit, wist tot voor kort niemand waaraan het die positieve effecten te danken heeft. Totdat dr. Madeleine Mumcuoglu na 20 jaar onderzoek, de actieve bestanddelen ontdekte. Zij isoleerde deze stoffen en ontwikkelde hiermee het vlierbesextract AntiVirin®, wat vele malen geconcentreerder is dan het normale vlierbessensap. Antivirin® is de basis van Sambucol.

Kijk, toen ik een persbericht kreeg over Sambucol dacht ik eerst ‘hmmm, is dit wel iets voor mijn blog?’. Toch vind ik beauty een breed begrip! Ik zie er namelijk niet echt als een beauty uit als ik snotverkouden de winter door moet. Mijn eigen weerstand is niet altijd even best, zeker niet als ik een aantal nachten slecht heb geslapen. Ook de kids geef ik in de maanden met de ‘r’ vaak extra vitamines. Dus dit persbericht kwam precies op het juiste moment!

sambucol1

Ik ontving het Sambucol extract voor volwassenen en voor kinderen en ook de tabletjes voor kids. ( in een ontzettend gaaf beren-doosje! ).

Sambucol® vlierbessenextract

Sambucol® bevat een gestandaardiseerd en geconcentreerd extract uit de zwarte vlierbes. Door het immuunsysteem te stimuleren, bevordert Sambucol® het hele jaar door het natuurlijk afweersysteem van je lichaam.

sambucol2

Sambucol® Original

Dit natuurlijk voedingssupplement op basis van vlierbessensiroop ondersteunt het immuunsysteem. En is bovendien het hele jaar door te gebruiken!

Sambucol® Original vlierbessensiroop heeft een lekkere vlierbessensmaak en is makkelijk in te nemen en te doseren. Ideaal voor het hele gezin!

Heb je behoefte aan meer weerstand, juist in deze wintermaanden, dan biedt Sambucol® Extra Defence een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen en geeft ook nog eens extra energie bij vermoeidheid*.

Gebruik

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1x daags 10 ml en maximaal 40 ml (4x daags 10 ml).
Kinderen: 1x daags 5 ml of maximaal 2x daags 5 ml.

Eén dosering van 10 ml bevat 3,8 gram zwarte vlierbessen.  

Ingrediënten

 • Glucosesiroop
 • Vlierbessensap extract 1:1
 • Citroenzuur
 • Conserveermiddel (kaliumsorbaat)
 • Bevat geen kleur- en smaakstoffen

Sambucol® Kids Siroop

Speciaal voor kinderen hebben we een natuurlijke voedingssupplement ontwikkeld en deze is net zoals onze andere producten op basis van vlierbessenextract met extra vitamine C. Door de toevoeging van extra vitamine C, zorgt het mede voor een goede weerstand en heeft het een positieve effect op het immuunsysteem van je kind.

Sambucol® Kids vlierbessensiroop heeft een lekkere vlierbessensmaak en is makkelijk in te nemen en te dosering. De samenstelling is speciaal voor kinderen en is zelfs geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Voor kinderen vanaf 4 jaar is er ook een Sambucol® Kids Kauwtablet ontwikkeld. Makkelijk mee te nemen voor onderweg!

Gebruik

Kinderen 1 tot 6 jaar: 1x daags 5 ml en maximaal 10 ml (2x maal daags 5 ml).
Kinderen 7 tot 12 jaar: 1x daags 10 ml en maximaal 30 ml (3x daags 10 ml).

Ingrediënten 1 dosering van 10 ml

 • Vlierbessenextract: 1,6 mg
 • Vitamine C: 60 mg (75% ADH).

sambucol3

Sambucol® Kids Kauwtabletten

NIEUW: Dit natuurlijk voedingssupplement op basis van vlierbessenextract is een kauwtablet met extra vitamine C en ondersteunt het immuunsysteem van je kinderen. En die extra weerstand is dan extra fijn voor je kids in deze wintermaanden!

Sambucol® Kids Kauwtabletten zijn in de vorm van een beertje en makkelijk te kauwen, hebben een lekkere vlierbessensmaak en zijn speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Voor kinderen vanaf 1 jaar is er de Sambucol® Kids Siroop.

Gebruik

Kinderen van 4 tot 12 jaar: 1 tot 2 maal daags een kauwtablet.

 

Ingrediënten 1 kauwtablet

 • Vlierbessen 500 mg
 • Vitamine C 40 mg (50% ADH)

sambucol4

Sinds ik de producten binnen heb nemen wij braaf met het hele gezin Sambucol. De kids een tablet ( soms 2 per dag, het liefst willen ze er meer, ze vinden ze zo lekker! ) en mijn man en ik de siroop ( die overigens heerlijk smaakt ook! ).

Extra vitamines, en zeker vlierbessenextract, kunnen wij allemaal gebruiken in het najaar. En natuurlijk producten vind ik toch prettiger voor mijn kids.

Waar kan je Sambucol kopen?

Op de website van Sambucol kan je zien waar het in jou buurt te koop is.

Gebruiken jullie extra vitamines in het najaar?

Liefs Hilde

**Ik heb deze producten ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply YuSt

  Haaaa, ja ik zag het persberichtje ook in mijn mailbox en omdat ik het al eens getest heb, het overgeslagen. Zelf ben ik er zeer over te spreken, vooral de siroop/extract werkt ook echt.
  YuSt onlangs geplaatst…Limited Edition “Victorian Poetry” by CATRICE | CatriceMy Profile

  oktober 20, 2016 at 19:57
 • Reply Evelien

  Wat klinkt dit goed zeg, fijn dat het ook precies op het juiste moment kwam. Het lijkt mij ook erg interessant! Dat berenpotje is zooo leuk, haha.
  Evelien onlangs geplaatst…Cadeautip: de leukste (dierproefvrije) advent calendarsMy Profile

  oktober 20, 2016 at 20:14
 • Reply Natascha

  Ik gebruik zelf ook vrijwel elke dag een multivitamine. Deze producten klinken bijna als snoepjes haha ik ben wel benieuwd geworden.
  Natascha onlangs geplaatst…Het geboortekaartje van TessMy Profile

  oktober 21, 2016 at 07:09
 • Reply Babs

  Sambucol ken ik, en heb ik wel eens gekocht. Ja, ik slik dagelijks extra vitaminen en in de winter dubbel zoveel.
  Babs onlangs geplaatst…No Words Tag, lekker foto’s kijken!My Profile

  oktober 21, 2016 at 10:58
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge