Follow:
kids

Bee-Bot, de leukste robot voor kinderen!

bee-bot

Thomas wil later uitvinder worden. Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in techniek, bouwen, lego constructies én robots. Een echte robot voor kinderen in huis is daarom natuurlijk een cadeautje! Bee-bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een schattig bijtje. Makkelijk te bedienen en ideaal om bijvoorbeeld in de klas te gebruiken. Wat kan je allemaal precies met dit schattige robotje?

Bee-Bot

bee-bot

De Bee-Bot is heel makkelijk te bedienen. De pijltjes op de rug van de robot geven aan welke kant hij op rijdt. Druk je bijvoorbeeld twee keer op het bovenste pijltje, dan zal de Bee-Bot twee keer een bepaalde afstand naar voren rijden. Je kan verschillende pijltjes achter elkaar indrukken, de Bee-Bot onthoudt het allemaal! (tot 40 stappen)

Tijdens het rijden geven de oogjes licht en hoor je wat geluidjes. Maar een robotje die alleen maar “stapjes” zet is natuurlijk niet zo educatief!

Wat is het nut van de Bee-Bot?

bee-bot

De Bee-Bot gebruik je in combinatie met een mat. Je hebt verschillende soorten matten met lesvoorbeelden. De kinderen geven de Bee-Bot dus opdrachten om op de mat uit te voeren. Kinderen kunnen op deze manier spelenderwijs kennis maken met programmeren.

bee-bot bee-bot bee-bot

Kinderen leren inschatten hoeveel stappen de Bee-Bot moet zetten om bepaalde afstanden af te leggen. Vooruit denken en rekenkundig denken wordt bevorderd door het werken met de Bee-Bot. In de klas zal samenwerken met elkaar ook een groot pluspunt zijn waar kinderen aan zullen werken.

Er zijn dus een flink aantal verschillende opdrachten die een kind kan uitvoeren. Ook kunnen leerkrachten of ouders zelf opdrachten bedenken bij de matten om deze aan een kind te geven om uit te voeren. Topografie, verkeer, alfabet, rekenen en techniek, al deze elementen komen samen met de Bee-Bot. En voor kinderen is het natuurlijk ontzettend leuk om met een echte robot te werken!

Een korte video op YouTube geeft een idee hoe het in de klas gebruikt kan worden.

In het kort

Ongeacht voor welke lesjes de Bee-Bot wordt ingezet, de uitdaging voor de leerling is steeds om vooruit te denken. De complexiteit wordt bepaald door het niveau van de opdracht. Door de eenvoudige bediening is de Bee-Bot in de onderbouw van het PO goed inzetbaar. Opdrachten kunnen naar complexiteit opgebouwd worden, daarom is de BeeBot ook in de middenbouw nog interessant.

Opdrachten met de Bee-Bot dragen bij aan een oefening in logisch denken en probleemoplossende vaardigheden. De leerlingen maken een plan, testen en evalueren en wijzigen het programma als dat nodig is. Strategieën die vooral door kinderen gebruikt worden zijn:

• tijd nemen om na te denken
• een probleem doelmatig aanpakken

Eigenschappen van de Bee-Bot:

Te programmeren tot 40 stappen
Robuust ontwerp
Geluiden en lichtsignalen ter bevestiging van keuzes
Beweegt in stappen van 15cm en draait in hoeken van 90°
Oplaadbaar via USB-aansluiting PC

 

bee-bot

De Bee-Bot is dus niet alleen leuk om thuis mee te spelen/oefenen, maar ook ideaal voor scholen of NSO/opvang. Kinderen uitdagen en bekend maken met programmeren kan dus op een hele leuke en uitdagende manier met deze geweldige robot!

Alle Bee-Bot producten zijn verkrijgbaar bij derekenwinkel.nl.

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

13 Comments

 • Reply chucky1012

  Mooi en het ziet er heel leuk uit

  november 14, 2018 at 06:56
 • Reply Tania

  Oh dat ziet er heel leuk uit. Hiermee kan je echt al spelend leren. En dat bijtje ziet er zo schattig uit ook

  november 14, 2018 at 08:03
 • Reply Jolanda

  Wat leuk zeg!
  Jolanda onlangs geplaatst…Beauty tool: de nieuwe FOREO Luna fofo!My Profile

  november 14, 2018 at 09:09
 • Reply Irina

  Wat een leuk ding! Is het erg dat ik door de vormgeving gelijk aan Srubee van LUSH moet denken? Volgens mij ken ik de LUSH collectie iets te goed, haha
  Irina onlangs geplaatst…De spannendste films voor Halloween avondMy Profile

  november 14, 2018 at 09:13
 • Reply Natascha - BeautyOpinie

  Hé wat is dit cool zeg!

  november 14, 2018 at 09:57
 • Reply BlogEnBeauty

  Dat ziet er educatief uit op een leuke manier. Esmee heeft ook zo’n soort robotje gehad, maar daar zat niet zo’n leuke mat bij. Dat was inderdaad gewoon heen en weer lopen.

  november 14, 2018 at 09:59
 • Reply Jouvence

  Wat een leuk ding! Slim om op zo’n manier kinderen educatief te ondersteunen.

  november 14, 2018 at 10:14
 • Reply Natasja

  Leuk he?! Wij hebben deze bij ons op school en de kids vinden hem fantastisch!!
  Natasja onlangs geplaatst…Wat zit er in de luiertas van onze dreumes? | Extra videoMy Profile

  november 14, 2018 at 10:24
 • Reply Lesley

  Wat een enorm leuk product is dit zeg! Ik kende het nog niet (mijn dochtertje is er nog veel te klein voor) maar het is echt ook heel erg leerzaam zo te zien voor wat oudere kindjes!

  november 14, 2018 at 20:07
 • Reply Naomi

  wat leuk had er nog nooit van gehoord

  november 15, 2018 at 09:50
 • Reply Nadia

  Wat leuk! Ik kende dit nog helemaal niet joh. Leuk om zo spelenderwijs al programmeren te leren, dat is nooit weg!

  november 15, 2018 at 17:40
 • Reply Amelie van Writings by Amelie

  Ik herken het robotje! Zelf ben ik leerkracht secundair onderwijs en geef het vak Techniek. Tijdens mijn opleiding leerde ik ook met lego mindstorms werken. De bee-bot is een net iets simpelere variant en wordt vaak in de basisschool gebruikt (als scholen er geld voor hebben).

  november 16, 2018 at 16:52
 • Reply Claudia

  Oh dat is nou echt iets voor mijn neefje! Wat leuk zeg! Bedankt voor de tip

  november 17, 2018 at 11:34
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge