Follow:
boeken, kids

Billy Extra Plankgas – Yorick Goldewijk

billy extra plankgas

Wat een sterk debuut van Yorick Goldewijk. Ik kan niet anders zeggen. Voor liefhebbers van Roald Dahl is dit boek een absolute aanrader. Een kinderboek, voor kinderen vanaf een jaar of 9, wat zelfs voor volwassenen heerlijk is om te lezen. Ik weet zeker dat we nog heel veel van Yorick Goldewijk gaan horen!

Synopsis ‘Billy Extra Plankgas’

Dexter gelooft zijn ogen niet als er ineens een blauw, harig wezen voor zijn raam staat te zwaaien. Het is Wimm, en hij komt uit het ruimteschip dat zojuist is neergestort op Dexters dakterras. Wimm vertelt dat de Aarde de hoofdprijs is in de Mega Melkweg Loterij. De winnaar kan er van alles mee doen: er een parkeergarage van maken bijvoorbeeld, of een sokkenfabriek. Dat kan Dexter niet laten gebeuren! Met spullen uit de schuur lappen ze het ruimteschip op, en gaan dan op jacht naar de eigendomspapieren van de Aarde. Zo begint een avontuurlijke reis langs bizarre planeten, sterrensteden, maanbloemenvelden en zelfs een zwart gat…

billy extra plankgas

Samenvatting

Door de overzichtelijke hoofdstukken en her en der een prachtige illustratie van Kees de Boer is dit boek ideaal voor jonge lezers vanaf een jaar of 9. Humor, spanning en goed opgebouwde karakters zorgen ervoor dat kinderen (en volwassenen!) dit boek niet weg kunnen leggen.

Dexter vindt het heerlijk om dingen uit te vinden. Dat is ook wel te zien aan zijn kamer, deze ligt vol met spullen die hij wel ergens voor kan gebruiken. Hij zou niets liever willen dan naar de ruimte, dus het is dan ook niet gek dat Dexter besluit mee te gaan met Wimm. Hij moet toch de Aarde redden!

Het verhaal brengt je naar planeten, laat je kennis maken met bijzondere ruimtewezens, schurken, helden, noem maar op. Dat auteur Yorick Goldewijk met dit boek zijn debuut maakt merk je aan niks. Het verhaal zit goed in elkaar, heeft plottwist en een zeer sterke verhaallijn. Ook het creatief woordgebruik klopt gewoon als een bus. Wat een sterk debuut!

billy extra plankgas

Conclusie

Dit fantasierijke verhaal is een heerlijk ontspannend boek voor jong en oud. Met een grote glimlach heeft Thomas die boek samen met mij gelezen en we hebben er beide intens van genoten. Voor ons mag de naam Yorick Goldewijk absoluut meer bekendheid verdienen.

billy extra plankgas

Ik kan niet wachten om meer van de hand van deze auteur te lezen. Ik verwacht dat Yorick Goldewijk nog heel veel meer in zijn mars heeft…

Informatie

Billy Extra Plankgas – Yorick Goldewijk

Uitgeverij Ploegsma

Hardcover, 192 pagina’s (AVI E6)

ISBN: 9789021679648

Prijs: €14,99

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (Klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge