Follow:
boeken, kids

Boekenreview: Als het winter wordt – Thomas Müller

als het winter wordt

Wat is het koud buiten hè? Waterkoud! Ik merk dat ik deze gezellige tijd van het jaar erg fijn vind. De lampjes rond mijn ramen heb ik gisteren bevestigd, extra waxinelichtjes in huis gehaald en sporten als de Olympische Winterspelen en schaatsen staat op de tv aan. Gezellig! Bij dit soort weer, en de donkere avonden, vind ik het heerlijk om aan Thomas voor te lezen. En ook al is hij al 7,5 jaar, prentenboeken blijven altijd leuk!

Achterflap

“Het is ijskoud en er is een dikke laag sneeuw gevallen. De winter is begonnen. In dit kartonboek met flapjes ontdek je wat dieren doen als het winter wordt! Kun je het spoor van een haas in de sneeuw herkennen? Hoe ziet het holletje van een muis eruit? Waar verstoppen lieveheersbeestjes zich, of vleermuizen? En wat gebeurt er met vissen als er ijs ligt?”

als het winter wordt

Dit is een boek waar Thomas nu zelf wat uit kan lezen. De stukjes tekst zijn overzichtelijk en niet moeilijk. Achter de flapjes staat telkens een leuk feitje over dieren in de winter. Ook voor kinderen van Thomas zijn leeftijd dus nog steeds leerzaam!

als het winter wordt

Veel vragen die je kind tijdens de winter aan jou, als ouder, zou kunnen stellen komen in dit boek voor. En ik moet bekennen dat ik ook nog wel wat dingen heb geleerd tijdens het lezen van dit prachtige prentenboek!

De tekeningen zijn prachtig en zeer gedetailleerd. Door deze tekeningen is dit boek een prachtig boek voor zowel jonge als oudere lezers.

als het winter wordt

Alles wat je wilt weten over dieren in de winter

Onderwerpen als ‘winterslaap’, ‘voedsel zoeken’ en sporen komen aan bod. Door de prachtige tekeningen extra visueel gemaakt voor de wat jongere lezers. Het boek is stevig en ook de flapjes zijn van stevig papier. Dat maakt dit boek ook perfect om weer door te geven als je kind het uit het hoofd kent ;-). (wij geven dit boek tzt door aan onze jongere nichtjes).

Het lezen van dit boek nodigt ook zeker uit tot het zelf gaan ontdekken van dieren in de natuur. Lekker met deze kou het bos in en zelf op zoek gaan naar sporen en holletjes is natuurlijk ontzettend leuk! En als je kind jou dan tijdens die wandeling dingen kan vertellen wat ze uit het boek hebben geleerd, is dat extra leuk.

als het winter wordt

‘Als het winter wordt’ is een prachtig boek om in je collectie te hebben. Kinderen die van dieren houden, of gewoon erg nieuwsgierig zijn naar dieren in de winterperiode? Dan is dit boek een ideaal boek om met ze te lezen!

Informatie

Als het winter wordt – Thomas Müller

Uitgeverij De Vier Windstreken

Hardcover, 16 pagina’s

ISBN: 9789051166651

Prijs: 13,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Het boek heb ik ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliatelink, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply chucky1012

  Prachtige illustraties
  Fijne review en mooi boek om kado te geven….

  Een fijne dag

  november 30, 2018 at 06:25
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik houd altijd erg van boeken met ‘luikjes’! Ze zijn zo verrassend!

  november 30, 2018 at 08:52
 • Reply Jolanda

  Jaa wij hebben hem ook. Echt een Superleuk boek. Die oudere uitstraling door de manier van tekenen vind ik heel speciaal.

  november 30, 2018 at 09:06
 • Reply Jouvence

  Ik vond dit soort boeken, met luikjes die je kunt openvouwen, vroeger altijd geweldig!

  november 30, 2018 at 09:20
 • Reply Claudia Struijck

  Wat een leuk boek, echt iets voor mijn neefje! Ik houd zelf ook nog van luikjes opvouwen van een advent kalender hahaha

  december 4, 2018 at 15:17
 • Reply Irina

  Wat een leuke vormgeving!
  Irina onlangs geplaatst…6 tips voor een stedentrip ParijsMy Profile

  december 7, 2018 at 10:13
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge