Follow:
boeken, review

Boekenreview: De kleine Odessa – Peter van Olmen

De kleine Odessa

Scribopolis, een stad waar elke boekenwurm wel zou willen rondlopen. Een stad waar alleen maar schrijvers wonen en alles draait om boeken. Odessa krijgt de mogelijkheid om naar Scribopolis te reizen om op zoek te gaan naar haar moeder, en stiekem ook naar haar vader. Een heerlijk boek waar ik intens van genoten heb!

Achterflap

“Zou het niet geweldig zijn als er een stad bestond waar iedereen van boeken houdt? Waar alle inwoners beroemde schrijvers zijn? En waar de wereld uit boeken tot leven komt? Zo’n stad bestaat! Odessa is twaalf als ze Scribopolis ontdekt. Ze gaat er op zoek naar haar vader. Maar ze komt terecht in een roerige tijd. De afvallige schrijver Mabarak wil koste wat kost het magische boek Boekus in handen krijgen. Want wat in Boekus wordt geschreven, zal echt gebeuren. Zal Odessa Mabaraks kwade plannen kunnen dwarsbomen? “

Laat je meeslepen door dit spannende verhaal vol schrijvers, boekfiguren en mythologische wezens, eenhoorns en draken, samenzwering en verraad, humor en fantasie.

De kleine Odessa

Al meteen vanaf het begin van het boek is de spanning voelbaar. Odessa is een meisje wat graag in de nacht over de daken van haar stad zwerft. Haar moeder is ontzettend streng wat Odessa haar opvoeding betreft waardoor Odessa zich genoodzaakt voelt ’s nachts de boel te verkennen. Tijdens één van deze nachten ziet ze een boek op straat liggen die licht lijkt te geven. Odessa raapt dit boek op en vanaf dat moment gebeuren er magische dingen. Ze wordt nog geen tel later achtervolgt door vage enge wezens in capes. Gelukkig weet Odessa haar weg op de daken, maar angstaanjagend is het zeker! En niet veel later wordt haar moeder voor haar ogen door die enge wezens ontvoerd. Het begin van een gigantisch avontuur!

Odessa krijgt hulp van een hilarisch personage in de vorm van een klein vogeltje; Lode A. (tijdens het lezen heb ik die .A weggelaten, zijn naam liep voor mij niet heel erg soepel ;-)). Dit vogeltje weet ontzettend veel over de geheimen die Odessa haar moeder bleek te hebben en kan Odessa helpen naar de stad Scribopolis te gaan waar haar moeder waarschijnlijk mee naar toe genomen is.

Scribopolis is een geweldig stad. In deze stad zijn schrijvers als Shakespeare en Kafka in levende lijve aanwezig. Door een magisch poeder, wat gemaakt wordt van de tranen van Muzen, kunnen karakters en artikelen uit boeken worden gehaald. Maar je kan ook in een verhaal verdwijnen. Magie! Peter van Olmen heeft een geweldige stad bedacht in de vorm van Scribopolis. De stad wordt in het boek heel beeldend beschreven en daar genoot ik volop van!

Odessa is wel een ietwat naïef personage. (maar ze is per slot van rekening ook pas 12). Sommige stukken in het boek zijn daardoor voor de volwassen lezer wat irritant wellicht. Zo zijn de verwijzingen naar haar eventuele vader volop aanwezig en was ik daar op een gegeven moment wel een beetje klaar mee. Voor de jonge lezers zal dit absoluut geen irritatie opwekken denk ik zo.

De hele zoektocht naar haar moeder en vader is een heerlijk avontuur om te lezen. De humor van Lode A., alle mythologische wezens en fantasie zorgen ervoor dat het een super leuk boek is om te lezen.

De kleine Odessa

Peter van Olmen heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor het boek heerlijk wegleest. Deze serie is vanaf een jaar of 12 heel goed te lezen, maar ook voor volwassenen een zalig boek! Ik ben heel benieuwd naar de volgende delen en zal deze ook zeker gaan lezen.

Informatie:

De Kleine Odessa – Het levende boek (deel 1) – Peter van Olmen

Uitgeverij van Halewyck

Paperback, 500 pagina’s

ISBN: 9789461316363

Prijs: 16,99

Verkrijgbaar bij de boekhandels en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Heel interessant!

    mei 5, 2018 at 08:50
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge