Follow:
boeken

Boekenreview: De Royals Verleiding – Erin Watt

de royals

Mijn schoonzusje vroeg mij laatst waar ik toch de tijd vandaan haal om zoveel te lezen. Ik zei haar dat ik daar gewoon tijd voor vrij máák. Soms gaat dat ten koste van mijn huishouden, maar als een boek mij zó boeit kan ik het vaak niet wegleggen. De Royals is zo’n boek. Niet persé een genre waar ik zelf snel voor zou kiezen, what was I wrong! Dit boek heb ik in 1,5 dag uitgelezen, en daarmee mijn stapel te strijken wasgoed torenhoog laten groeien.

Erin Watt

Erin Watt is een pseudoniem van twee bestsellerauteurs Jen Frederick en Elle Kennedy. Hun gedeelde passie voor schrijven bracht hen bij elkaar en zo kwam Erin Watt tot stand. En dat ze een goed koppel zijn blijkt wel door hun serie De Royals, want deze serie wordt ontzettend goed ontvangen.

De Royals verleiding

Verleiding is het eerste deel in de Royals trilogie. Hoofdpersoon Ella is een tiener die al het nodige heeft meegemaakt in haar leven. Zo heeft ze haar vader nooit gekend, is haar moeder onlangs overleden en werkt ze zelf heel hard om genoeg geld te verdienen om haar diploma te halen. Ze heeft meerdere baantjes waaronder werken in een stripteasetent als danseres. Een baan die haar moeder ook had. Ella is daardoor als kind heel veel verhuisd, heeft diverse vriendjes van haar moeder zien komen en gaan en heeft daardoor een sterke overlevingsdrang ontwikkeld. Je kan van Ella alles zeggen, maar dat ze een hele sterke dame is voor haar leeftijd staat als een paal boven water.

Al vrij snel in het boek krijgt Ella onverwacht bezoek op school. Een steenrijke man genaamd Callum Royal beweert haar voogd te zijn. Hij was de beste vriend van Ella haar vader en wil haar meenemen naar zijn landhuis en haar een goed verzorgde jeugd geven. Dit klinkt natuurlijk allemaal super voor Ella, maar Ella vertrouwt niet iedereen in de wereld en probeert aan Callum te ontvluchten. Dit mislukt en ze laat zich overtuigen met hem mee te gaan. Ella is namelijk van plan wat geld bij hem te sparen en dan weer snel weg te vluchten. Het idee dat Callum haar wellicht wat meer over haar vader kan vertellen zal er ook aan hebben bijgedragen dat ze toch heeft besloten mee te gaan.

Cliché

Het verhaal is een verhaal zoals we absoluut wel vaker hebben gelezen. Een rijke man, knappe rijke zoons, een arm meisje dat gered moet worden, highschool en (verboden) liefdes. Maar een goed cliché verhaal schrijven is daarom eigenlijk best knap. Want hoe je het ook bekijkt, Verleiding is gewoon een verslavend boek. Het schrijversduo geeft zelf ook aan dat het absoluut geen origineel verhaal is, maar een waar Assepoester verhaal.

Personages

Callum heeft 5 zoons waarvan er 4 nog thuis wonen. Deze jongens worden omschreven als (bijna) goddelijk mooi. Langzamerhand krijg je ook van sommige broers meer karaktertrekken te lezen. De tweeling in het boek komt niet heel erg aan bod, dat had van mij ook wel wat meer uitgediept mogen worden. Dat vond ik jammer.

De (enige) vriendin die Ella in haar nieuwe leven krijgt is Valerie. Ik vind dit echt een ontzettend leuk personage. Humor, lekker cynisch en door Valerie komt Ella ook meer in haar element. Ella zelf is trouwens ook een top personage. Sterk, humoristisch en deint niet terug voor de confrontatie. Zeker door de personages in De Royal Verleiding wordt dit ietwat cliché verhaal tóch interessant!

New Adult

Het boek valt onder het genre New Adult. Een voor mij nog vrij onbekend genre. Op de achterkant van het boek staat dan ook een waarschuwing dat het boek vanaf 16 jaar is vanwege de seksscènes in het boek. Persoonlijk zou ik de scènes niet missen als ze er niet in hadden gezeten, maar ze gaven de spanning en opbloeiende liefde van de personages wel extra dimensie. Gelukkig was het geen overdaad aan seksscènes, gewoon precies genoeg.

Conclusie

Ik vond Verleiding een ontzettend goed boek. Ondanks dat het soms wat oppervlakkig was en een niet heel erg origineel verhaal heb ik er heel erg van genoten. Het einde gaf mij meteen het gevoel dat ik het tweede deel zo snel mogelijk wilde lezen, en dat geeft toch wel aan dat het een pakkend verhaal is. Ik heb ervan genoten! En wil je weten wat Ella uiteindelijk besluit te gaan doen met haar leven? Dan moet je het boek écht snel gaan lezen!

Ik geef De Royals Verleiding dan ook 4 sterren!

Informatie

De Royals Verleiding – Erin Watt

Uitgeverij De Fontein

Paperback, 346 pagina’s

ISBN: 978-90-261-4314-4

Prijs: 15,99

Oa te koop bij de boekhandel en Bol.com

 

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen ter review ** Dit artikel bevat een affiliatelink, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Klinkt zo mooi!
  Het ziet er goed uit.
  Prachtige foto’s!

  januari 17, 2018 at 05:46
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge