Follow:
boeken

Boekenreview: De rozenmoorden – Anna Kalman

‘Het Duitse antwoord op Nicci French’. Die zin op de voorkant van deze debuutthriller is mij nogal wat. Dat schept flinke verwachtingen! Ik had dit boek ( en de 2 andere delen van de trilogie ) al enige tijd in mijn kast staan. Onlangs besloot ik er maar eens aan te beginnen. Nicci French ben ik al flink wat jaartjes fan van, dus ik verheugde mij al erg om eindelijk eens te gaan beginnen in deze thriller!

Anna Kalman

Anna Kalman is een pseudoniem voor 2 Duitse journalisten. De rozenmoorden is hun debuut en er zijn in totaal 3 boeken door de vrouwen uitgegeven onder dit pseudoniem. Alle 3 de boeken hebben dezelfde hoofdpersoon, namelijk Malina Maltzan.

Het boek leest makkelijk weg. Het is niet moeilijk geschreven en bevat geen al te ingewikkelde passages. Soms vond ik bepaalde stukken in het boek iets te geforceerd overkomen. Ik hou zelf erg van een schrijfstijl die mij helemaal meeneemt in de hoofdpersoon en zijn omgeving. Als bijvoorbeeld het personage een ruimte binnenloopt vind ik het prettig als die ruimte in het boek door de ogen van de hoofdpersoon wordt omschreven. Dit gebeurde wel in het boek, maar soms erg afgeraffeld in mijn ogen.

Het aantal personages is niet overdreven veel en hierdoor voorkom je dat je de draad kwijtraakt. Dit vind ik absoluut positief aan dit boek. Helaas is het nogal onrealistisch dat ook al die personages iets met de moorden te maken kunnen hebben. Dit vond ik n├ęt iets te veel van het goede.

Een ander punt wat ik jammer vond, en hier kan ik niet teveel op in gaan anders geef ik een spoiler weg, is dat er op een gegeven moment een vrij belangrijk stuk wordt beschreven. Een zekere persoon moet ontsnappen uit een vrij benarde situatie. Dit wordt zo ongeloofwaardig afgeraffeld dat ik echt niet snap hoe de schrijfsters die zo hebben kunnen schrijven.

Zin uit dit desbetreffende stukje: “En opeens was het gelukt: haar hand schoot uit de lus en ze was vrij.”

Tja, ik vond deze zin toch erg ongeloofwaardig en ik kreeg het gevoel alsof deze passage in een sneltreinvaart geschreven moest worden. Als je het boek zelf leest weet ik zeker dat je precies hetzelfde zal voelen als ik. ­čśë

Gelukkig kwam er daarna nog een heel goed geschreven stuk! Stiekem vind ik het laatste stuk van het boek het beste. ;-). Dit hebben de schrijfsters wat mij betreft erg goed gedaan. De paar puzzelstukjes die ik zelf nog niet helemaal had neer kunnen leggen vielen hier op zijn plaats.

Conclusie

De Rozenmoorden is een boek die voor een boek tussendoor prima te lezen is. Verwacht ├ęcht geen tegenhanger van Nicci French, die vind ik persoonlijk vele malen beter! Dit boek is gewoon makkelijk om ontspannen een keer te lezen en is zeker best vermakelijk, maar geen topper. T├│ch denk ik dat de 2 volgende delen mij wellicht zullen verrassen. Zeker omdat het einde van het dit boek mij een beetje hoop heeft gegeven op de volgende delen. To be continued….

De Rozenmoorden is nog verkrijgbaar bij Bol.com voor 6,99.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Klinkt spannend…

  november 29, 2017 at 23:02
 • Reply michelle

  Heey hilde ik heb een boeken tip:
  The mortal instruments van cassanda clare.
  Het is een hele goede en spannende serie en gratis bij de bieb te leen
  ik zou er even naar kijken

  groetjes michelle

  december 3, 2017 at 08:08
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge