Follow:
boeken

Boekenreview: Dit alles zal ik je geven – Dolores Redondo

Een Spaanse literaire thriller! Ik heb al Scandinavische, Nederlandse, Duitse, Engelse en Amerikaanse thrillers gelezen, maar een Spaanse nog nooit. Ik was daarom dan ook ontzettend nieuwsgierig naar dit boek. ‘Dit alles zal ik je geven’ is een heerlijk dikke pil van bijna 600 pagina’s, ideaal voor deze donkere avonden. Ik kan je alvast verklappen dat ik het boek amper kon wegleggen.

Omschrijving op de achterflap:

‘Wanneer Alvaro in de steile Ribeira Sacra bij een auto-ongeluk omkomt, reist zijn partner Manuel af naar Galicië. Bij aankomst is het politieonderzoek al gesloten en zijn adellijke, invloedrijke schoonfamilie wil hem niks vertellen. Dan staat de gepensioneerde politiecommandant Nogueira ineens voor zijn neus. Hij beweert dat de dood van Alvaro geen ongeluk was….

Manuel en Nogueira beginnen aan een onheilspellende tocht op zoek naar de waarheid. Gaandeweg raken ze meer en meer verstrikt in een web van leugens, bedrog en familiegeheimen. ‘Dit alles zal ik je geven’ is een intrigerende psychologische thriller over vriendschap, verraad, diep weggestopte geheimen en duistere religieuze overtuigingen. ‘

Het boek neemt je mee….

Wat ik meteen ontzettend fijn vond aan dit boek is de manier van schrijven van Dolores Redondo. Ze weet op een fijne manier de indrukken van de hoofdpersonen te omschrijven. Het was soms net alsof je door de ogen van hoofdpersoon Manuel keek naar zijn omgeving. Ik hou van die manier van schrijven omdat ik dan écht het gevoel heb dat ik als een soort schaduw aanwezig ben bij het verhaal. De omschrijvingen van het grote huis en de omgeving van de adellijke familie werd prachtig omschreven. Er is een stuk in het boek waarin Manuel een rondleiding krijgt door de tuinen van het huis van de familie van Alvaro. Dit is zo prachtig beschreven, in combinatie met de emotie die Manuel erbij voelt, dat dit stuk mij werkelijk ontroerde. Een boek wat mij kan ontroeren is wat mij betreft al een topper.

Taalgebruik

Nog iets waar ik persoonlijk heel blij van werd is het taalgebruik in het boek. Ik lees in principe alles wat los en vast zit, maar merk vaak dat in boeken heel makkelijk gevloekt wordt. ( en dan bedoel ik niet de scheldwoorden zoals ‘shit’ of ‘k*t’, maar de grove vloeken zoals ‘gvd’ ). Die grove vloeken storen mij altijd. Ik heb daar tóch moeite mee. Ik lees de boeken wel uit, maar vind dat vaak toch jammer. In ‘Dit alles zal ik je geven’ is zo’n grove vloek geeneen keer voorgekomen. En dat in een boek met bijna 600 bladzijdes! Dolores Redondo laat op briljante wijze zien dat je een bestseller van een spannende thriller kunt schrijven zonder de hoofdpersonen zinloze vloeken te laten gebruiken. Dit is natuurlijk een heel persoonlijk pluspunt, maar ik wilde hem toch even benoemen.

Hoofdpersoon

Dolores weet op een mooie manier de hoofdpersoon neer te zetten. Ik kreeg gedurende het lezen van het boek ontzettend veel sympathie voor Manuel. Dolores laat Manuel in het boek worstelen met frustraties, verdrietig zijn, boos zijn en door al die emoties kan je je als lezer heel goed inleven in de hoofdpersoon. Zeker als je daar net zo gevoelig voor bent als ik. 😉

Het verhaal

Heb je soms bij thrillers dat je halverwege het boek al een heel erg sterk vermoeden hebt wie de dader kan zijn, of hoe het verhaal verder gaat lopen, zo had ik dat bij dit boek totaal niet. Pas bij de laatste tiental pagina’s, waarin het verhaal écht duidelijk wordt, had ik het pas in de gaten. Het verhaal is ontzettend goed opgebouwd en alle verhaallijnen ( en dat zijn er best wat ) kloppen allemaal. Het verhaal is perfect in elkaar gezet en leest goed weg. Het laat je als lezer actief meedenken hóe de vork nou in de steel zit. Van begin tot het einde een boek wat je niet zal kunnen wegleggen!

Conclusie

Toen ik een foto van het boek naar mijn moeder stuurde, om te laten zien wat ik aan het lezen was, was haar eerste reactie: “Wat een prachtige titel! Het zal maar tegen je gezegd worden!”. En zo is het, hoe dieper je soms over taal nadenkt, hoe prachtiger het wordt. In ‘Dit alles zal ik je geven’ zal je als lezer verrast worden door prachtige verhaallijnen, sterke karakters en een zeer goed geschreven plot. Een absolute aanrader!

Je kan ‘Dit alles zal ik je geven’ van Dolores Redondo oa bestellen bij Bol.com ( E-book 6,99/ Paperback 22,50 ).

Welk boek ben jij op dit moment aan het lezen?

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen ter review ** Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Natascha

  Wat heerlijk dat je zo aan het lezen bent geslagen. Ik moet er echt eens tijd voor maken, maar een pul van 600 bladzijden? Daar kom ik momenteel echt niet aan toe haha.

  december 5, 2017 at 15:37
 • Reply Blog & Beauty

  Het lezen is bij mij een beetje beperkt tot het lezen van blogs. Vroeger las ik wel veel. Maar dit boek klinkt wel heel spannend. Het zou wel een boek zijn die ik ook moeilijk aan de kant zou kunnen leggen.

  december 5, 2017 at 15:45
 • Reply Tania

  Net als bij Tatiana zijn blogs het enige wat ik momenteel lees. Vroeger las ik vaak chicklits

  december 5, 2017 at 17:00
 • Reply Patricia

  Wow, 600 bladzijden is wel heel veel – maar ik ben nog op zoek naar een goede thriller om te gaan lezen, dus moet mezelf er misschien toch maar aan gaan wagen 😉
  Patricia onlangs geplaatst…Eerste indruk -> De Purpuz Planner 2018My Profile

  december 5, 2017 at 17:42
 • Reply Jouvence

  Nu ben ik erg benieuwd geworden hoe het verhaal afloopt! Ik moet eerlijk zeggen dat ik te weinig boeken lees, ben wel onlangs begonnen in ‘voor jou’.

  december 6, 2017 at 11:22
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge