Follow:
boeken, review

Boekenreview: Expat mama in Finland – Gaby Buining – de Vrieze

Altijd al willen weten hoe het expat moeders vergaat? Dan is het boek van Gaby Buining – de Vrieze zeker een leuk boek om eens te lezen. Een uitgebreid verslag van Gaby haar eigen avontuur naar Finland. Als moeder van twee kinderen gaat ze met haar man mee naar Finland. Een land met meer maanden sneeuw dan zon en zó anders dan Nederland. En de cover vind ik echt fantastisch gekozen by the way!

Achterflap

Gaby Buinings – de Vrieze, een jonge Nederlandse expat moeder beschrijft haar buitenlandse avontuur met de nodige zelfspot en humor. Samen met haar man (de nieuwe landendirecteur van een bekend Duits automerk) en jonge kinderen laat ze alles achter en begint opnieuw in Helsinki als vrouw-van én expat moeder. Ze belandt in een wondere wereld van gala’s, rendierbiefstuk, internationale scholen én andere culturen. Ze deelt op een subtiele wijze haar waardevolle levenslessen en biedt een ontwapenende blik in haar gezinsleven.

Dit boek las ik in een paar uurtjes uit. Wat dat betreft een luchtig boekje voor tussendoor. De hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk geschreven. Gaby beschrijft allemaal passages uit haar avontuur als expat moeder en wij als lezer kunnen dit met haar meebeleven. Met de nodige dosis humor zijn bijna alle hoofdstukken heel grappig om te lezen en kan je je helemaal voorstellen hoe de situaties die ze beschrijft zich moeten hebben afgespeeld.

Wat mij betreft had het boek wel wat dikker gemogen met bijvoorbeeld meer hoofdstukken erbij die meer diepgang van de personages lieten zien. Je leest alles vanuit Gaby zelf, maar tóch miste ik wel een soort band met haar als personage. Gedachten en gevoelens, als in een dagboekvorm bijvoorbeeld, van Gaby zelf die meer persoonlijkheid zouden uitstralen. Nu was het boek ontzettend leuk en grappig om te lezen, maar echte diepgang heb ik wel gemist.

(De prijs van het boek vind ik persoonlijk wel wat aan de hoge kant. Het verhaal zelf (zonder dankwoord) beslaan maar 97 pagina’s en de hoofdstukken zijn dan vrij kort en dan zijn de hoofdstukken ook nog in diverse alinea’s verdeeld. Wat mij betreft zou 10 euro een meer redelijke prijs zijn voor wat je krijgt aan ‘leesvoer’.)

Desalniettemin heb ik genoten van het lezen van het boek en vond ik het erg leuk om eens een ervaring te lezen van een expat moeder. Je moet het maar durven!

Informatie

Expat mama in Finland – Gaby Buining – de Vrieze

Uitgeverij Hopea Publishing

Paperback, 97 pagina’s

ISBN: 9789082809503

Prijs: 14,99

Verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Klinkt heel goed….

  juni 29, 2018 at 08:24
 • Reply Nicole Orriëns

  Fijne en duidelijke review. Ik ga eens kijken of ze dit boek ergens in de bieb hebben.

  juni 29, 2018 at 09:22
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge