Follow:
boeken, kids

Boekenreview: Heintje en de minpins – Roald Dahl

Heintje en de minpins

Thomas, mijn kleine boekenworm, kan zelf nog niet lezen maar is dol op boeken! (yeah!). Elke avond zit hij al klaar om voorgelezen te worden en kruipt tijdens het voorlezen helemaal tegen mij aan om mee te kijken in het boek. Gisteravond lazen we de laatste bladzijdes uit Heintje en de minpins van Roald Dahl. Sinds een paar maanden lees ik wat meer uitdagende boeken aan hem voor en ik zie dat hij in zijn eigen taalontwikkeling hier flink voordeel uit haalt. En zeg nou zelf, Roald Dahl is top!

Roald Dahl Heintje

Ik ontving het boek van uitgeverij De Fontein nadat ik het had aangevraagd voor Thomas. Het verhaal sprak mij meteen aan.

“Heintje en de minpins van Roald Dahl is een magisch mooi verhaal, geïllustreerd door sir Quentin Blake. Winnaar van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 1993.”

Achterflap

Roald Dahl

Verhalen met fictieve personages vind ik altijd super leuk. Woorden als ‘hoornnokkers’, ‘knotszwabbers’ en ‘rapschranzer’ zijn natuurlijk ontzettend leuk om voor te lezen. Thomas genoot tijdens het lezen volop als ik weer een stukje over de rapschranzer voorlas. Roald Dahl weet dit als geen ander fantastisch te verwerken in een geweldig spannend verhaal!

Roald Dahl

In het boek komen volop leuke illustraties voor. Dit is voor kinderen die het boek voorgelezen krijgen óf zelf lezen natuurlijk extra leuk. Ze kunnen op die manier het verhaal beeldend beleven. Zeker voor Thomas, die heel veel beeldend denkt, is dit geweldig. Hij snapt het verhaal hierdoor nóg beter.

Roald Dahl

Het verhaal is voor kinderen vanaf ongeveer een jaar of 6 goed te volgen. Het is spannend en laat kleine Heintje als een ware held het volk van de minpins redden. Ook gaat het over vriendschap en moed. Thomas heeft genoten van begin tot het eind. Hij stelde zelf ook vaak nog vragen na het voorlezen, hieruit blijkt dat hij echt geboeid was door het verhaal.

Roald Dahl

Thomas geeft dit boek, zoals jullie op de foto kunnen zien, een DIKKE DUIM! Wij hebben beide genoten van het gave verhaal van Roald Dahl en gaan zeker op zoek naar minpins als wij binnenkort weer eens naar het bos gaan. 😉

Heintje en de Minpins is oa verkrijgbaar bij Bol.com voor 13,99.

Ben jij bekend met Roald Dahl boeken?

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen ** Dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Astrid

    Ik heb veel van Roald Dahls kinderboeken gelezen maar van deze had ik nog nooit gehoord. Ik vind Roalds Dahls taalgrapjes ook altijd leuk en ze zijn mooi vertaald. Rapschranzer, haha.

    december 20, 2017 at 20:46
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge