Follow:
boeken

Boekenreview: In de greep van de waanzin – Luca D’Andrea

Alweer even geleden, tijdens mijn vakantie in het heerlijke Engeland, las ik de thriller ‘In de greep van de waanzin‘ van Luca D’Andrea. Een thriller die door de cover eigenlijk al mijn aandacht trok toen ik hem in een catalogus voorbij zag komen. Ik was daarom heel blij dat ik het boek van Xander Uitgevers toegestuurd kreeg om te reviewen voor mijn blog. Is het, zoals de cover zegt, een terechte hype? Of niet? 

Achterflap

‘Winter, 1974. Marlene is getrouwd met ex-nazi Herr Wegener, de meest gevreesde crimineel van Zuid-Tirol. Wanneer ze ontdekt dat ze zwanger van hem is, besluit ze te verdwijnen in een poging haar kind een betere toekomst te geven.

Tijdens haar tocht belandt ze met haar auto in een ravijn en wordt ze gered door een mysterieuze man, Simon, die op een afgelegen boerderij in de bergen woont. Maar wanneer Wegener ontdekt dat zijn vrouw gevlucht is, stuurt hij een huurmoordenaar op haar af…Waar zijn Marlene en haar ongeboren kind nog veilig? Welk gevaar wacht op haar diep in de bergen?

Met ‘In de greep van de waanzin’ reis je af naar de donkerste uithoek van de menselijke geest, waar goed en kwaad op scherp worden gezet.”

In de greep van de waanzin

Dit boek heeft de sfeer van een sprookje, alleen dan voor volwassenen. Het speelt zich grotendeels af in een houten blokhut hoog in de bergen waar verder bijna niemand komt. De sfeer die dat oproept is tevens mysterieus en geeft je als lezer een beetje een duister gevoel.

Ik had een beetje tijd nodig om goed in het verhaal te komen. De sfeer die het verhaal, naarmate het vordert, oproept liet even op zich wachten waardoor ik ook niet meteen het idee had dat het verhaal mij zou pakken. Maar vanaf het moment dat Marlene bij Simon in de boerderij/hut komt was ik om. De spanning die daarna zich opbouwt vond ik geweldig. Luca D’Andrea heeft een beeldende manier van schrijven zodat ik de boerderij en het omliggende bos als het ware voor mijn ogen zag opdoemen tijdens het lezen. Hierdoor kwam het verhaal nóg meer tot leven.

Door de vele plotwendingen blijf je als lezer geboeid. Onverwachte wendingen en de wisselende stemming die telkens heerst houdt het verhaal continue spannend en boeiend. Hierdoor krijg je geen voorspelbaar verhaal.

Wat voor mij ook een pluspunt was in dit boek is de hoeveelheid personages. Deze is beperkt waardoor het verhaal heel overzichtelijk blijft en je je met elk personage verbonden voelt. Zeker omdat de auteur de personages heel goed heeft uitgewerkt. Waar menig thriller de fout in gaat door een scala aan personages aan te leveren, en je de draad compleet kwijt kan raken, heeft ‘In de greep van de waanzin’ daar absoluut punten mee gescoord!

Dit boek zal je verrassen en is absoluut geen standaard thriller. Wellicht dat de setting waarin ik het boek las nog extra meespeelde in mijn beleving tijdens het lezen (buiten, tussen de bomen in een hele rustige omgeving ;-)), ik heb er intens van genoten!

“In de greep van de waanzin is een sprookje voor volwassenen in een thriller-jasje!”

Informatie

In de greep van de waanzin – Luca D’Andrea

Xander Uitgevers

Paperback, 368 pagina’s

ISBN: 9789401608442

Prijs: 19,99

Verkrijgbaar in de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

 

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Spannend….

    juli 21, 2018 at 13:18
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge