Follow:
boeken

Boekenreview: Meisjes vermist – Agustín Martínez

Het fijnst vind ik met lezen om soorten boeken met elkaar af te wisselen. Zo had ik net het boek ‘De poppenmaker van Krakau’ uitgelezen, vond ik het nu weer tijd voor een thriller. Ik ontving van uitgeverij Xander Uitgevers de thriller ‘Meisjes vermist’ van Agustín Martínez, en de achterflap beloofde veel goeds!

meisjes vermist

De cover vind ik om te smullen trouwens. Het straalt mysterie uit en heeft mijn interesse meteen gewekt. Een absolute top cover als je het mij vraagt.

Achterflap tekst

Twee vermiste meisjes, één dader, één lijk…

In het bergdorpje Monteperdido verdwijnen op klaarlichte dag twee elfjarige meisjes. Hun ouders zijn wanhopig en de hechte gemeenschap van het dorp is ten einde raad: waar zijn Ana en Lucía gebleven?

De meisjes zijn nooit meer gezien. Maar dan, jaren later, vindt de politie Ana. Ze is gewond en in shock, maar ze leeft. Maar waar is Lucía? Leeft ook zij nog?

Commissaris Sara Campos en haar partner Santiago Baín zetten alles op alles om ook Lucía te vinden. Terwijl onder de inwoners van Monteperdido de verdenkingen groeien, tikt de tijd weg. Lukt het Sara en Santiago Lucía op tijd te vinden?

meisjes vermist

Meisjes vermist is het debuut van schrijver Agustín Martínez en scoort op Goodreads bijna 4 sterren. Niet slecht voor een debuut! Ik twijfelde tussen 3,5 en 4 sterren en heb hem uiteindelijk 4 sterren gegeven omdat het verhaal vlot las en goed in elkaar stak.

Maar ik heb wel een minpunt aan dit boek. Persoonlijk vond ik dat er al heel in het begin van het boek zo ontzettend veel personages voorbij kwamen (met ook nog eens allemaal namen die ik erg lastig vond om uit elkaar te houden). Ik was daardoor telkens de draad kwijt om welke persoon het ging. Dan moest ik weer terugbladeren in het boek om weer even terug te lezen wie die persoon ook alweer was. Zeker omdat meerdere personages ook weer familiebanden met elkaar hadden. Dit vond ik erg verwarrend jammer genoeg. Pas halverwege het boek, en dat zijn al flink wat bladzijdes verder, kreeg ik een beetje door wie wie was in het verhaal.

Een ander (weliswaar klein) minpuntje vond ik het aantal hoofdstukken. In dit boek van 460 pagina’s zitten maar 7 hoofdstukken. Ik hou ervan als er meerdere hoofdstukken in het boek verwerkt zitten, en er dus minder bladzijdes tussen de hoofdstukken zitten. Als ik in bed voor het slapen nog even wil lezen, lees ik graag “gewoon” een hoofdstuk. Nu moest ik middenin stoppen omdat de hoofdstukken veel te lang waren. (wellicht een tikkeltje OCD-achtig, I know ;-))

Ondanks de 2 minpuntjes vond ik het verhaal spannend, nam het vele wendingen en een slot die ik niet had zien aankomen. De hoofdpersonages worden goed omschreven waardoor je een duidelijk beeld van ze hebt, ook de omschrijving van het gebied vond ik erg interessant om te lezen.

Een goede thriller die zeker de moeite waard is om eens te lezen!

‘Meisjes Vermist’ is oa verkrijgbaar bij Bol.com voor 19.99.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen ter review ** Dit artikel kan affiliate links bevatten, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Zo een zielig verhaal!

    december 18, 2017 at 21:55
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge