Follow:
boeken

Boekenreview: Mijn zus – Michelle Adams

Ik vind niets heerlijker dan helemaal ontspannen op de bank in een goede thriller te lezen. Een goede thriller is voor mij een verhaal waar ik niet mee kan stoppen, ik móet verder lezen! Ook heeft een goede thriller voor mij spanning en sensatie in zich. Plotwendingen, sterke personages en een spannend verhaal. Ik ontving van uitgeverij De Fontein het debuut van Michelle Adams, Mijn Zus. Een thriller met een geweldig einde!

De cover vind ik er veelbelovend uitzien. Een sterke cover is al een goed begin!

Samenvatting

“Irini is een jonge anesthesist met een bewogen jeugd. Vlak voor haar vierde verjaardag is ze door haar ouders weggegeven aan een tante. Het hoe en waarom van de keuze haar te verstoten en haar zus te houden, heeft ze nooit begrepen. Haar oudere zus Elle neemt gedurende de jaren af en toe contact met haar op, maar altijd loopt dat noodlottig af. Wanneer Elle haar laat weten dat hun moeder is overleden, stemt Irini ermee in om naar huis te komen. Daar realiseert ze zich al snel dat het verleden van haar familie complexer is dan ze ooit had kunnen bedenken. Niet in de laatste plaats omdat ze achter de werkelijke drijfveer van haar ouders komt. Elle speelt ondertussen een sinister spel, waardoor Irini nu pas écht in de problemen komt…”

Het boek, dat 352 pagina’s bevat, leest heerlijk snel weg. Ik had wel een klein beetje moeite om er even in te komen, ik kon namelijk nog niet helemaal een band creëren met de hoofdpersoon Irini. Het irriteerde mij namelijk dat ze zich zo passief opstelde tegenover haar zus. Haar zus, die geestelijk niet helemaal in orde is, blafte Irini regelmatig af en kleineerde haar. Zelfs in het openbaar! Irini bleef dan erg mat en handelde niet zoals ik dat persoonlijk zou doen (denk ik). Ik had liever gezien dat ze wat meer opkwam voor zichzelf! Naarmate het verhaal vorderde kon ik mij daar wel aardig bij neerleggen en kwam ik pas écht goed in het verhaal.

Gedurende het hele verhaal kreeg je telkens kleine beetjes informatie die je als lezer helpt de ingewikkelde situatie te ontrafelen. Iets waar Michelle Adams in mijn ogen heel goed in is! Ik vond het daarom lastig het boek weg te leggen en wilde verder lezen om meer informatie te krijgen om het mysterie te ontrafelen. Het laatste stuk in het boek vond ik geweldig. Ik had werkelijk totaal geen idee dat het verhaal zo’n onverwachte wending zou krijgen!

Soms heb je in een boek nou eenmaal een personage die te ver van je af staat om meteen een band mee te krijgen. Gelukkig draaide hoofdpersonage Irina wel wat bij en kon ik mij steeds meer in het verhaal nestelen. Daarom krijgt Mijn Zus 4 sterren!

Afbeeldingsresultaat voor 4 sterren

Ik ben erg benieuwd naar een volgend boek van Michelle Adams. Ik kan haar schrijfstijl erg waarderen en het maakt mij nieuwsgierig naar een eventueel volgend boek.

Mijn Zus van Michelle Adams is oa verkrijgbaar bij Bol.com voor 17,50.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen ter review ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Fijne en zeer goede review!
  Ik noteer de titel van dit boek op mijn lijstje…

  januari 10, 2018 at 09:52
 • Reply Angela

  Ik vind het altijd fijn als een boek lekker weg leest 🙂 Het boek klinkt erg interessant, ondanks dat de hoofdpersoon wat mat bleef.

  januari 10, 2018 at 22:47
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge