Follow:
boeken

Boekenreview: Robijnrood Eindeloos verliefd – Kerstin Gier

Dit boek lag al bijna een jaar op Amy haar kamer. We hadden het gekregen van boekenwinkel In de Wolken nadat ik daar een artikel over had geschreven. Ik vond de kaft van dit boek fantastisch en ook de achterflap sprak mij meteen aan. Omdat ik nog andere boeken te lezen had zou Amy hem eerst gaan lezen. Niet dus! Ik vond het nu tijd om hem zelf te lezen en ik ben echt zó ontzettend verrast! Wat een geweldig boek. Ik heb het in één adem uitgelezen en kan niet wachten tot ik van mijzelf mag beginnen in deel 2. 😉

Samenvatting:

“Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…”

Aangezien ik gek ben op Engeland, kostuums en geschiedenis wist ik dat ik dit boek waarschijnlijk fantastisch zou vinden. Robijnrood is het eerste deel van een trilogie; de Edelsteen trilogie. Saffierblauw en Smaragdgroen volgen het eerste deel op. De trilogie valt onder Young Adult boeken en is te lezen vanaf een jaar of 15. Ik vind Young Adult boeken zelf ook heerlijk om te lezen, dus ook voor de dertigers (bijna veertigers ;-)) is deze serie prima om te lezen.

Het boek wordt verteld door ik-figuur Gwendolyn. Een heerlijk personage die lekker nieuwsgierig is en daardoor echt het verhaal extra dimensie geeft. Gwendolyn heeft ook nog eens een super leuke vriendin die haar op alle mogelijke manieren helpt de gave die Gwendolyn heeft te begrijpen en te ontrafelen. Vanaf bladzijde 1 werd ik meteen in het boek gezogen. Ontzettend veel leuke dingen die al in het begin gebeuren en je laat snakken naar meer. De manier van schrijven is vlot en gedetailleerd. Ik hou van schrijvers die details beschrijven, hierdoor komt het verhaal tot leven en zit ik er middenin. Ik vind het onderwerp tijdreizen zo ontzettend gaaf. Toen ik als kind ‘Kruistocht in spijkerbroek’ las was ik al gefascineerd door het fenomeen tijdreizen. Daarom vond ik dit boek ook zo gaaf om te lezen. Heb je zelf tóch een beetje het idee dat je ook meegaat in die tijdreizen. (wie wil er nou niet in prachtige kostuums door de herenhuizen in Londen zwerven voor een paar uur?)

In dit boek kom je nog niet heel veel te weten waarom Gwendolyn de laatste tijdreiziger van de ‘cirkel’ zou zijn. Ze krijgt de opdracht om samen met de arrogante Gideon bloed te verzamelen voor de tijdmachine. Om de bloedcirkel te sluiten. Maar waarom dat moet is nog niet duidelijk in dit boek. Er komen nog wel meer begrippen in het verhaal voor waarvan ik verwacht dat die in de volgende twee delen meer uitgediept zullen worden. Het stoorde mij niet dat ik nog niet alles te weten kreeg in dit boek. In 1,5 dag had ik dit boek uitgelezen en wilde ik het liefst meteen deel 2 kopen om verder te lezen. (wat ik inmiddels ook al heb gekocht).

In het verhaal komen diverse mysteries aan bod. Mysteries over een nichtje van de moeder van Gwendolyn bijvoorbeeld, Grace. Dit nichtje is ook gendrager en spoorloos verdwenen. Ik heb wel een vermoeden hoe het verhaal in elkaar steekt op dat vlak, maar zeker weten doe ik het nog niet helemaal. Er worden in het boek ook al wat spoilers daarover gegeven. Ik denk dat in deel 2 hier meer over verteld gaat worden, ik kan niet wachten!

Wat de kaft en de achterflap al deden vermoeden is dit boek fantastisch! Van begin tot eind heb ik genoten en voor januari ligt deel 2 al klaar om te lezen. Een absolute aanrader om te lezen!

5 Sterren!!

Je kunt Robijnrood voor 12,50 bestellen bij oa Bol.com.

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliatelink, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Zeer fijne en goede review van dit mooie boek!
  Ik ga dit boek zeker op mij shoplist zetten.
  Engeland is een favoriet land van mij…. want ik naar de progamma’s op de Engelse televiziezenders.
  Hou van Engelse beautyproducten, hun gerechten, fashion etc….

  Fijne tweede kerstdag Xoxo

  december 26, 2017 at 06:50
 • Reply Jose

  Dan ga ik ze ook maar lezen! Ze staan alledrie in de kast van mijn dochter en zij vond ze, net als jij, super!

  december 27, 2017 at 21:57
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge