Follow:
boeken, review

Boekenreview: The Eye – Cornelie Schüngel

the eye

De cover van The Eye van Cornelie Schüngel trok meteen mijn aandacht. Toen ik de vraag kreeg van de auteur of ik haar boek wilde lezen was ik direct enthousiast. Zeker ook na het lezen van de achterflap. Intriges, spanning en mysterie ten top!

Achterflap

“De vrouw van Nick Sinclair verdwijnt vanwege het duistere geheim, dat zij met zich meedraagt. Door zijn hoge functie bij de MI5 bevindt Nick zich in een hachelijke situatie. Als er iets over haar verleden bekend wordt, kan dit hem zijn carrière, maar ook zijn leven kosten. Nick kan om deze reden geen gebruik maken van de autoriteiten. Hij moet zelf op zoek.

‘Quis Ut Deus’, de tatoeage op de arm van zijn vrouw leidt hem van de betekenis ‘Wie is als God’, naar iemand die zich als God gedraagt, The EYE. Niets vermoedend wordt Nick gaandeweg opgeslokt door het mysterieuze web van The EYE, dat steeds nauwer om hem heen sluit en waar hij niet meer uit schijnt te kunnen ontsnappen. Het ergste is dat zijn vrouw ook nog gevoelens blijkt te hebben voor zijn sterke tegenstander.”

Het boek is geschreven vanuit meerdere perspectieven. Bovenaan elk hoofdstuk staat duidelijk welk personage er op dat moment aan bod is. In het begin was het nog even zoeken naar een binding met deze personages, maar hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe meer dat kwam. Zeker met hoofdpersonage Nick had ik het te doen. Je voelt hem worstelen met zijn gevoelens voor zijn vrouw en welke beslissingen hij moet gaan nemen. De kloof tussen goed en kwaad wordt heel erg goed neergezet in het boek.

Al snel komt Nick er met zijn zoektocht achter dat de ex-man van zijn vrouw een cliënt is geweest van Nicks verongelukte vrouw. Dit roept meteen vragen bij hem op of er een verband bestaat. Er blijken namelijk backups te zijn van die gesprekken en er hangt een hoop mysterie rond de ex-man. Hoe dieper Nick in zijn onderzoek duikt, hoe grimmiger het lijkt te worden.

En welk geheim loopt er als een rode draad door het verhaal waar niemand iets vanaf mag weten? Hoe kijkt Nick zijn vrouw naar de handelswijze van haar ex-man? En hoe kijkt Nick daar tegenaan? Is het ongeluk van zijn eerste vrouw wel een ongeluk geweest? Allemaal vragen die door je hoofd spoken tijdens het lezen van deze spannende thriller.

Door het verhaal vanuit meerdere perspectieven te lezen krijgt het verhaal meer diepgang. Door de korte hoofdstukken is het heel gangbaar geschreven en overzichtelijk. De spanning wordt goed opgebouwd waardoor het gedurende het hele boek boeiend blijft. Soms had ik even moeite met het verspringen van de personages waardoor ik moest omschakelen en af en toe even moest terugbladeren, maar dit was vooral in het begin van het boek.

The EYE is een zeer realistisch geschreven thriller die je absoluut niet wil wegleggen!

Informatie

The EYE – Cornelie Schüngel

Uitgeverij Lecturium

Paperback, 205 pagina’s

ISBN: 9789048442867

Prijs: 17,95

Het boek is oa verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de auteur ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge