Follow:
boeken, review

Boekenreview: Ziva – John Winkel

Van uitgeverij LetterRijn ontving ik het debuut van auteur John Winkel. Een thriller waar ik, na het lezen van de achterflap, meteen nieuwsgierig naar was. Dat John Winkel ook nog eens een zeer prettige schrijfstijl heeft maakt dit boek tot een absolute must om te lezen!

ziva

Achterflap

Onderzoeksjournalist Ziva Berkowitz krijgt een tip over een grootschalige fraude in een middelgrote Nederlandse gemeente. Ze besluit er dieper in te duiken en achterhaalt geheimen die ze beter niet had kunnen ontdekken. Iets wat klein leek blijkt van een gigantische omvang. Corruptie, witwaspraktijken, mishandelingen en liquidaties zijn aan de orde van de dag in de wereld die ze steeds weet bloot te leggen.

Buiten haar diepgravende onderzoek om raakt Ziva ook betrokken bij een duistere familiekwestie, waarbij haar vermogende broer Yakov wordt afgeperst. Als op een dag haar tipgever onder verdachte omstandigheden om het loven komt, raakt de zaak in een stroomversnelling.

Een afgrijselijke moord is aanleiding voor rechercheur Johan Verhulst om zich nadrukkelijk met de zaak te gaan bezighouden. Maar ook Leo Klokman, producent van het televisieprogramma CrimeXplorer, stort zich op deze misdaad. Met zijn team neemt hij onverantwoorde risico’s die tot levensbedreigende gevolgen leiden.

Het verhaal begint met een supersterk proloog waarin een moeder moet kiezen tussen het leven van haarzelf en dat van haar dochtertje. Meteen een gruwelijk dilemma waarbij je als lezer in het verhaal gezogen wordt. Vanaf dat moment kon ik het boek niet meer wegleggen.

Het verhaal vervolgt met de ontmoeting tussen Ziva en Evert Verburg. Evert werkt bij de gemeente Woerden als hoofd bouwprojecten en heeft al geruime tijd het gevoel dat er iets niet in de haak is. Hij vraagt om hem te helpen zijn vermoedens op te helderen.

Het verhaal gaat met een hoog tempo en blijft voortdurend spannend en fascinerend. John Winkel heeft een vlotte manier van schrijven waardoor je als lezer door het verhaal vliegt. Af en toe zijn er gruwelijke scènes van folteringen die tot in de detail worden beschreven. Als lezer zal je dit soms wat zweterige momenten bezorgen! John Winkel schuwt deze gruwelijkheden niet!

Een verrassende wending in het verhaal is de wisseling van hoofdrollen. Dit geeft de lezer weer een kijk vanuit een andere invalshoek wat ook verfrissend is. Het verhaal bestaat uit vier delen welke netjes zijn onderverdeeld in korte hoofdstukken. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op zijn plek als alle verhaallijnen samen komen.

“Door het personage Leo Klokman met zijn programma CrimeXplorer in het boek te verwerken heeft John Winkel wat mij betreft het eerste deel van een geweldige serie uitgebracht!”

Ziva is zeker een thriller die ook veel mannen aan het lezen zal krijgen. Daarom absoluut een tip voor Vaderdag!

Informatie

Ziva – John Winkel

Uitgeverij LetterRijn

Paperback, 340 pagina’s

ISBN: 9789491875496

Prijs: 17,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

**Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Klinkt heel spannend 😉

    juni 12, 2018 at 07:20
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge