Follow:
anti-veroudering, antirimpel, huidverzorging

Cien Cellular Beauty huidverzorging, net zo goed als La Prairie?

*Deze blog verscheen in 2019 eerder op mijn blog*

cien cellular beauty

De afgelopen weken kon ik er niet omheen, de Cien Cellular Beauty huidverzorgingsproducten. Ik hoorde het geregeld op de radio en zag de reclame een aantal keren voorbij komen op tv. Hetgeen mij het meest bij is gebleven? Dat deze lijn van de Lidl nét zo goed zou zijn als de immens dure La Prairie huidverzorgingslijn! Nou, daar werd ik natuurlijk reuze benieuwd naar! Mijn moeder heeft voor mij (en zichzelf ;-)) deze twee producten weten te bemachtigen om te testen. I’m excited!

Lidl Cien Cellular Beauty

cien cellular beauty

De lijn van de Lidl die afgelopen zomer in het assortiment kwam kreeg te maken met een reuze hype. De claim dat deze crème gelijk zou zijn aan een crème van La Prairie, en in feite een dupe zou zijn, is niet door Lidl zelf geclaimd. Deze claim is komen overwaaien uit de Engelse media. (maar ik gok dat Lidl dit absoluut niet erg vond ;-)).

De Cellular Beauty lijn bestaat uit 4 producten: een dagcrème, nachtcrème, oogcrème en een serum. Alle producten hebben een verkoopprijs van €3,99 wat een flink stuk goedkoper is dan menig La Prairie crème. Voor de huidverzorgingsproducten van La Prairie leg je zo een  paar honderd euro op de toonbank neer.

Cien vs La Prairie

cien cellular beauty

De La Prairie crème waar de Cien Cellular Beauty lijn het meest op zou lijken is de Anti-Aging Day Cream SPF30. Een crème die veel overeenkomstige beloftes geeft als de crème van Cien. Beide crèmes beschermen de huid dmv een SPF (weliswaar is die van La Prairie hoger), intense hydratatie, het stimuleren van de celvernieuwing en een egalere en stralende huid.

De ingrediëntenlijst van de crème van La Prairie is iets langer dan die van Cien. Dit wil echter niet zeggen dat de crème dus ook meteen beter is. Aangezien beide crèmes in een pot komen, en niet in een luchtdichte verpakking, zal de werking van de werkzame stoffen op den duur toch afnemen. Hierin zou ik persoonlijk dus kiezen voor een crème die beter is voor mijn portemonnee.

Cien Cellular Beauty Day Cream SPF15

cien cellular beauty

Afgezien van het feit dat de crème, helaas, in een pot komt ben ik verder reuze tevreden. De crème smeert prettig en heeft een zeer fijne geur. Ook ben ik erg blij met de SPF die erin verwerkt zit. Met mijn gevoelige lichte huid, en mijn nare ervaring met een melanoom afgelopen jaar, let ik extra op dit soort toevoegingen.

cien cellular beauty

Myramaze

Een ingrediënt die specifiek wordt benoemd is Myramaze. Deze werkzame stof zit ook in de duurdere La Prairie crème. Myramaze is een verzamelnaam voor de volgende ingrediënten: Propanediol, Water, Myrothamnus Flabellifolia Extract, Ascorbic Acid, Citric Acid.

Vooral het Myrothamnus Flabellifolia Extract is bijzonder krachtig. Het hydrateert de meest droge huid intens en bij langdurig gebruik versterkt het een verzwakte huidbarrièrre, wordt de huidtextuur verbetert, rehydrateert het de meest droge huid en knapt het de gevoelige huid op. Een wondermiddeltje dus!

Cien Cellular Beauty Serum

cien cellular beauty

Het serum komt in een stevig en mooi pompje. Een perfecte hygiënische verpakking en makkelijk in gebruik. Eén à twee pompjes is voldoende voor het gezicht. Het serum trekt heerlijk snel in en ruikt, net als de crème, erg prettig.

Mijn huid voelt na gebruik heel prettig aan en al na een paar keer gebruik vervagen vochtlijntjes. Ook heb ik geen enkele dag last gehad van een trekkerig gevoel terwijl de kachel toch aan staat in huis. Dit voelt goed!

cien cellular beauty

Het gebruik van een serum is zeker aan te raden. De ingrediënten van een serum zijn vaak in hogere doseringen en dringen dieper in de huid door. Hierdoor kan een serum ook veel meer bereiken dan alleen een crème. Ook zorgt een serum ervoor dat de crème nog beter werkt. Ik ben een echte serum-addict!

Conclusie

Of de Cien producten werkelijk net zo goed zijn als de La Prairie crème durf ik niet te zeggen. Ik heb de crème van La Prairie niet getest, dus ik kan daar geen eerlijk oordeel over geven. Wél weet ik dat veel ingrediënten overeen komen met elkaar en dat beide crèmes in een pot komen. (en dus na gebruik in beide gevallen de werking van de werkzame stoffen zal beïnvloeden). Bij de peperdure crème van La Prairie zullen werkzame stoffen dus ook afnemen in werking, door de zuurstof die erbij komt kijken, en ik dat geval zou ik dus duidelijk kiezen voor de Cien Cellular Beauty producten. Het prijsverschil is enorm, dus dan is voor mij de keuze snel gemaakt.

Ik ben zelf heel erg tevreden over de twee producten die ik in huis heb. Mijn huid knapt ervan op en ze zijn zeer prettig in gebruik. Mocht je binnenkort bij de Lidl binnenlopen, dan zou ik zeker even het schap checken of er nog wat beschikbaar is van deze lijn!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge