Follow:
boeken

Cinder ‘The Lunar Chronicles’ – Marissa Meyer

cinder

Dit eerste deel in de Lunar Chronicles serie stond al meer dan een jaar in de kast. Aan het begin van 2019 stelde ik mijzelf wat doelen op leesgebied en één daarvan was om deze serie dit jaar uit te lezen. Inmiddels ben ik nog twee delen verwijderd van het voltooien van die taak en ben ik fan van deze serie! Dit eerste deel ligt dan ook al een tijdje op de ‘gelezen-boeken-stapel-die-ik-nog-moet-recenseren’ en daar is dan nu eindelijk mijn recensie! Het heeft even geduurd…

Achterflaptekst ‘Cinder’

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

cinder

Samenvatting

Een sprookje/hertelling van Assepoester met een vleugje science fiction, je moet er maar op komen! Marissa Meyer deed dat en heeft een geweldig populaire serie geschreven. The Lunar Chronicles zijn de hype absoluut waardig! Ik heb inmiddels meerdere delen gelezen en ik ben overtuigd: The Lunar Chronicles rock!

In dit eerste deel, Cinder, maken we kennis met een aantal personages die in de vervolgdelen terug blijven komen. Cinder is in dit deel het hoofdpersonage, samen met Kai en Cinders robot Iko. Cinder is een cyborg en daarom niet al te geliefd in haar wereld. Het mysterieuze virus wat zich razendsnel verspreid en heel veel levens kost teistert de stad. Cybors worden opgeroepen om zich vrijwillig als proefpersoon aan te melden om een medicijn te vinden om het virus tegen te gaan. Cinder ziet dat niet zitten, ze weet dat de proefpersonen er waarschijnlijk niet goed vanaf zullen komen. Helaas voor Cinder denkt haar stiefmoeder hier anders over, zij ruikt het grote geld en laat Cinder oppakken om als proefpersoon te worden gebruikt. Maar het verloop van Cinders onderzoeken in het centrum loopt anders dan verwacht….

Het verhaal speelt zich af in Nieuw-Beijing in de verre toekomst. Een wereld waar mensen samenleven met cyborgs, robotten en androids. De setting is daarmee futuristisch en toch geloofwaardig.

Cinder wordt als personage zeer sterk neergezet. Een stoere meid die veel vragen heeft over haar verleden. Hoe is ze een cyborg geworden? De interactie met haar robot Iko is hilarisch. Iko is een geweldig personage met veel humor. Menigmaal heb ik hardop gelachen om Iko!

Het boek bevat spanning, liefde en een aantal zeer sterke verhaallijnen. Absoluut een serie die je gelezen wil hebben!

Informatie

Cinder (The Lunar Chronicles 1) – Marissa Meyer

Uitgeverij Blossom Books

Hardcover, 376 pagina (nu alleen nog verkrijgbaar als paperback)

ISBN (paperback): 9789463491419

Prijs: €12,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Nienke

    Ik vond het verhaal van dit boek leuk, maar ik vond de lay-out van de tekst soms nogal storend. Iedere nieuwe zin begon op een nieuwe regel. Misschien had ik gewoon pech met de druk, maar ik vond het echt jammer…

    december 11, 2019 at 15:33
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge