Follow:
boeken, kids

Coole boeken voor stoere jongens en meiden!

Het aanbod met gave boeken voor jongens is de afgelopen jaren flink toegenomen. Zeker met de komst van games en gave televisieseries is er voor de stoere jongen ontzettend veel keus aan leuke boeken. Boeken die ook nog eens zeer aantrekkelijk zijn door de talrijke grappige illustraties. Vandaag heb ik twee toffe boeken om te showen. Twee boeken die waarschijnlijk op menig verlanglijstje zullen prijken tijdens de feestmaand!

Dagboek van een noob – superkrijger!!!

dagboek van een noob superkrijger

Achterflap

“In het donker verscheen een man. Hij leek op Steve, maar er was iets eigenaardigs aan hem. Hij had geen ogen. Of eerlijk gezegd waren ze spierwit. En lichtgevend. Achter hem lichtte een witte gloed op, het leken rookslierten die van een groot vuur kwamen. 

Het is niet gemakkelijk om de beste Krijger van het dorp te worden! Net nu Minus vriendschap heeft gesloten met Max, krijgt hij er een nieuwe vijand bij. Iemand die er alles voor over heeft om de eerste plek in het schoolklassement te bemachtigen…

Ondertussen krijgt Minus een bijzonder huisdier, wordt hij de hele dag gevolgd door een supermaf meisje en blijft het bos maar groter worden. En, o ja, hij moet ook nog een oorlog zien te winnen van de ergste Mob ooit…”

Dit boek is alweer het tweede deel van Minus. Een boek wat helemaal in het teken staat van de populaire game Minecraft. Vanaf ongeveer een jaar of 9 is dit boek prima te lezen en te volgen. Het boek staat boordevol grappen, illustraties waar Minecraft liefhebbers van zullen smullen en een gezonde dosis vermaak.

Het tweede deel van een verhaal in dagboekvorm over de 12-jarige Minecraftbewoner Minus (ik-figuur) die de allerbeste Krijger van het dorp wil worden. Uiteraard gaat er weer van alles fout omdat Minus wordt dwarsgezeten. In het boek komen veel Minecraft termen voor, dus goed te volgen voor kids die het spel kennen maar waarschijnlijk lastiger voor kinderen die niet bekend zijn met Minecraft.

dagboek van een noob superkrijger

dagboek van een noob superkrijger

Door de wisselende lettertypes en kleuren tekst krijgt het boek iets speels. Hierdoor oogt het verre van saai en is het zeker voor kinderen leuk om te lezen. Ze zullen door het boek heenvliegen!

Voor een prijs van 12,50 heb je een redelijk dik boek van zeer goede kwaliteit. Alle pagina’s zijn gekleurd en zien er allemaal in de stijl uit zoals op de foto’s. Een ideaal cadeautje!

Informatie

Dagboek van een noob – superkrijger!!

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

Paperback, 232 pagina’s

ISBN: 9789000360147

Prijs: 12,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

 

Sam Breker en het gevecht van de superschurken

sam breker

Achterflap

Hoe word je de grootste superschurk aller tijden?

“Sam Breker komt uit een familie van wereldberoemde superschurken. En natuurlijk verwachten zijn ouders dat hij óók een superschurk wordt. Maar tot hun grote teleurstelling is Sam een enorme goedzak. Hij rent niet met een schaar in zijn handen, wordt nooit boos en hij kan absoluut niet tegen troep. Hopeloos! Sams ouders trekken alles uit de kast om van Sam een superschurk te maken. Maar als goed slecht is en slecht goed, wat is dan een goede slechterik?”

Een boek wat een absolute topper zal zijn bij kinderen vanaf een jaar of 10. (er zitten soms best wat moeilijke woorden in verwerkt) In dit boek zit zo ontzettend veel humor dat het kinderen meteen fan zal maken van deze heerlijke anti-schurk.

Gelijkenissen met Niek de Groot en bijvoorbeeld Het leven van een Loser zijn makkelijk gemaakt. Door de vele geweldige illustraties zullen fans van deze bekende boeken ook genieten van Sam Breker.

sam breker sam breker

Eigenlijk is dit boek een combinatie van strip- en leesboek, ideaal ook dus voor kinderen die nog niet zo gewend zijn om boeken te lezen. Op deze manier laat je ze kennis maken met boeken lezen op een leuke manier! Dit boek geeft gegarandeerd lachbuien! Een boek wat dus leuk is om zelf te lezen maar kan ook zeker voorgelezen worden!

Dit boek verdient ook zeker 5 sterren!

Informatie

Sam Breker en het gevecht van de superschurken – Michael Fry

Uitgeverij van Holkema & Warendorf

Paperback, 312 pagina’s

ISBN: 9789000358359

Prijs: 14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

 

Beide boeken zijn absoluut perfecte boeken voor de jonge lezers. Heel veel humor, gave illustraties en op zo’n manier geschreven dat het makkelijk leest voor de jeugd. Stoere boeken voor stoere kids! En absoluut cadeautips voor de feestdagen 😉

Liefs Hilde

** Ik heb deze boeken ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Het ziet er leuk uit met mooie illusstraties.

    Fijne dag!

    september 7, 2018 at 07:21
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge