Follow:
interieur, samenwerking

Creëer meer licht in huis met een lichtkoepel!

Als je in huis meer licht wil creëren is een lichtkoepel een idee. Door een lichtkoepel in te bouwen ontstaat er een veel lichtere leefomgeving. Ook is het extra prettig leven in een lichte ruimte, je wordt er vrolijk van! Het inbouwen van een lichtkoepel is geen mega grote verbouwing en kan vaak zoveel verschil maken. Wij hebben er eentje op de bovenste verdieping en ik zou niet zonder kunnen.

Waarom een lichtkoepel?

Let niet op het loszittende behang. De muur daar moet binnenkort behandeld worden 😉

Het kan zijn dat je een kamer of hal hebt waar het altijd donker is. De enige manier om een beetje licht te krijgen is door het gebruik van lampen. Wij hadden dat op de tweede verdieping in het halletje. Als je dan de trap op kwam was het er altijd somber en donker en het nodigde niet uit om naar boven te gaan.

Door het laten plaatsen van een lichtkoepel is dat hele probleem in één keer opgelost! Onze lichtkoepel zit er al wel erg lang en we moeten hem hoognodig eens goed schoonmaken en smeren (hij piept bij het opendraaien) maar we zijn er nog steeds ontzettend blij mee.

Als het een dag erg warm is geweest (zoals onlangs op een zondag) zetten wij het dakraampje in de avond lekker open voor frisse lucht. Tegelijkertijd gaan de ramen op de twee slaapkamers op dezelfde verdieping open en waait het lekker door. De gang zou zonder de lichtkoepel ook altijd muf en benauwd zijn!

Diverse soorten

Zoals jullie op mijn foto kunnen zien hebben wij een soort kiepraampje/lichtkoepel. De gang is niet heel breed en lang dus dit formaat zorgt voor voldoende licht. Heb je bijvoorbeeld een uitbouw of een kamer op de bovenste verdieping waar je een lichtkoepel in zou willen, dan zijn er diverse soorten en maten waaruit je kunt kiezen.

Op deze foto is een vrij strak plafond gemaakt met daarin lichtkoepels die voor een extra mooie lichtval zorgen. Ik zou mij hier op die blank neerplanten met een stapel boeken en er niet meer vanaf komen. Wát een licht!

Of zoals hier in deze schitterende badkamer. De lichtkoepel is eigenlijk de eyecatcher op deze foto! Deze zorgt voor een sfeer in de douchecabine waar iedereen jaloers op is denk ik zo. Het is net alsof je onder de blauwe hemel aan het douchen bent! (wat eigenlijk ook zo is natuurlijk ;-))

Er zijn dus ontzettend veel ideeën te bedenken om je huis van mooi extra sfeervol licht te voorzien door het gebruik van lichtkoepels. Allerlei soorten en maten zijn te vinden bij Bouw-handel en ook voor meer informatie kan je daar terecht. Want om in een donkere sombere kamer te blijven zitten is ook zo zonde als je het kan omtoveren tot een prachtige lichte kamer.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Nicole Orriëns

    Eén van mijn maandagochtendvriendinnen heeft dit ook. Het helpt inderdaad enorm om meer licht in huis te krijgen.

    juni 7, 2019 at 09:29
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge