Follow:
budget, lifestyle, samenwerking

De balans opmaken


Na de vakantieperiode is het altijd weer tijd voor rust en regelmaat bij ons thuis. Niet alleen voor de kinderen werkt dit veel beter, maar ik merk dat ik het ook nodig heb. Nu mijn man Andries half September voor 5 weken weggaat wil ik voor die tijd ook alle papierzaken op orde hebben. Zijn er dingen die we moeten opzeggen? Veranderen van huidige providers? Even alles op orde maken voordat hij weggaat. Dat geeft mij rust en helpt ook weer even alles duidelijk en overzichtelijk te hebben.

Waar begin je?

Het zorgt even voor een flinke chaos, maar wij gooien alle mappen en losse papieren op één hoop op de grond. Dat zorgt er bij mij namelijk voor dat ik het van mezelf ook echt meteen moet aanpakken en het niet weer even opzij schuif voor een later moment (als ik bijvoorbeeld even geen zin meer heb). Een paar keer per jaar gaan wij hier mee aan de slag dus het valt uiteindelijk qua tijd altijd wel mee. Het is gewoon een klus waar je constant tegenaan loopt te hikken.

Verzekeringen

Voordat Andries weggaat wil ik alles even hebben nagekeken. Hij is tijdens zijn 5 weekse cursus elke dag druk bezig dus ik kan hem ook niet lastig gaan vallen met vragen over telefoons of internet (hij vertrekt naar Zweden voor een cursus die hem wellicht een andere baan kan geven). Gelukkig heb ik mijn vader wel dichtbij die ook wel kan helpen maar voordat Andries weggaat moet alles op orde zijn.

Wij hebben op dit moment een lease auto. Hier zit natuurlijk een contract aan vast en ik heb werkelijk geen idee wanneer deze afloopt. Ik wil niet voor de verrassing komen te staan dat ik dadelijk tijdens zijn afwezigheid een telefoontje krijg dat het tijd wordt om de auto in te leveren en een nieuwe auto uit te zoeken! Alhoewel….als het aan mij ligt wordt het een elektrische auto (nooit meer tanken, yeah!) die tevens veel meer ruimte heeft dan onze huidige auto. De kinderen zijn in een jaar tijd zó ontzettend gegroeid, ze lopen constant vanaf de achterbank te zeuren dat ze zo krap zitten! Al denk ik dat Andries dit contract feilloos in de gaten houdt, hij wil de nieuwe auto uitzoeken 😉

Omdat wij een lease auto hebben hoef ik verder niet naar autoverzekeringen te kijken. Voorheen hadden wij een particuliere auto en moesten wij dat wel allemaal nalopen natuurlijk. Dan keek ik naar een autoverzekering van bijvoorbeeld FBTO en ging ik rondbellen en op internet surfen om te kijken welke voor ons het voordeligste was.

Voor de energie kijk ik altijd online bij een vergelijkingssite. Hier kan ik makkelijk uitrekenen welke maatschappij voor ons voordelig is. Na een “klein” foutje van mijn man in het verleden (verkeerde periode overstappen waardoor we een fikse rekening kregen) ben ik altijd wel extra voorzichtig. Ik kijk eerst goed in onze mappen na of we überhaupt al mogen overstappen en over er geen addertjes onder het gras zitten. Altijd even checken dus!

Abonnementen

Voor de mobieltjes in huis hebben wij het nu aardig goed geregeld. Wij hebben dit jaar helaas twee keer een mega rekening ontvangen door Fenna haar mobiele gebruik. Voor onze vakantie heeft Andries dit gelukkig al opgelost. Hij zit samen met Amy en Fenna in een familie bundel met een flinke dosis MB zodat iedereen volop online kan. Door dat af te sluiten kon er bij één nummer een nieuwe mobiel worden uitgekozen en die nieuwe mobiel kreeg ik (ik was de enige in het gezin met nog een oude telefoon). Voor Andries weggaat moet ik nakijken wanneer mijn abonnement afloopt zodat ik ook bij de gezinsbundel kan. Alles en iedereen op één plek en maar één bedrag dat maandelijks wordt afgeschreven.

Amy gaf aan dat haar abonnement op een tijdschrift opgezegd mocht worden. Zij leest het niet meer en dat is zonde van het geld. Dit moeten wij dus nog even regelen. Voor Thomas heb ik sinds de vakantie wel een abonnement op de Donald Duck genomen. Hij vindt dit geweldig! Voorlopig kan dat abonnement nog wel even blijven lopen.

Wij twijfelen nog even over het abonnement waarbij onze huistelefoon zit. Wij gebruiken de huistelefoon zelf nooit meer namelijk. De laatste tijd zijn wij heel vaak lastig gevallen door fraudeurs. Slecht Engels sprekende mannen die zeiden dat ze voor Google of Microsoft werkte. Ik heb direct opgehangen, ze aangesproken op hun slechte handelingen, ze (beleefd) uitgescholden 😉 …. niks helpt! Ze blijven bellen! Hierdoor heb ik eigenlijk al mijn besluit genomen om onze vaste telefoonlijn stop te zetten. Veel euro’s zal het in de maand niet opleveren, maar wel een hoop minder frustratie.

Op orde!

Als we ons papierwerk op orde hebben geeft mij dit heel veel rust straks. Het is namelijk nog maar een maand voordat hij weggaat. Als de schoolvakantie voorbij is gaan we er nog even voor zitten om alles even na te lopen. Ik vind het altijd weer een heerlijk gevoel als ons papierwerk op orde is. Duidelijkheid en overzichtelijkheid, ik hou ervan!

Liefs Hilde

** Dit is een samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge