Follow:
boeken

De beminde – Kiera Cass ** Eerlijke review mét spoilers! **

debeminde

Wanneer ik door een uitgever wordt benaderd of ik een early copy van een boek wil ontvangen in ruil voor een eerlijke review, voel ik mij vereerd. Natuurlijk wil ik dat! En als je dan zo’n persbericht krijgt, raak je ook enthousiast. De mooie cover, de enthousiaste uitgever…. Ik kon daarom ook niet wachten om het boek te lezen! Ik had nul vergelijkingsmateriaal omdat ik nog niet eerder iets van Kiera Cass gelezen had. Ik ging dus neutraal in dit boek, benieuwd naar het verhaal! Maar jongens….wat kwam ik van een koude kermis thuis.

Synopsis ‘De beminde’

Een jonge koning.

Een toekomstige koningin.

En een knappe vreemdeling…

Hollis Brite is opgegroeid op kasteel Keresken, samen met de andere dochters van adel die strijden om de aandacht van de knappe koning Jameson van Coroa. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dan ook dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaat met torenhoge verwachtingen.

Hollis wil niets liever dan aan Jameson – en zichzelf – bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

debeminde

Samenvatting

Tja, waar zal ik beginnen. Het boek begon voor mij al warrig. Hollis woont met haar ouders op het kasteel van de koning. Met nog een hoop andere mensen. Het ‘waarom’ zij op het kasteel mogen wonen is mij eigenlijk nooit helemaal duidelijk geworden. Ik kon het kasteel ook niet echt voor mij zien met al die mensen die gewoon bij de koning ‘in huis’ mogen wonen. De hele setting ging totaal aan mijn verbeelding voorbij waardoor ik mij al niet meteen echt kon inleven in de sfeer en de setting.

Ook de personages zijn vlak, geen diepgang. Toen ik het boek uit had wist ik nog steeds niet wie Hollis, Jameson en de andere personages precies waren. Je krijgt als lezer geen voorgeschiedenis, amper karaktereigenschappen en veel acties van de personages waren totaal ongeloofwaardig. Zo komt Silas met zijn familie als een soort vluchtelingen op het kasteel van Jameson. Zij zoeken onderdak omdat ze in hun eigen gebied niet meer veilig zijn. Hollis kijkt naar Silas, Silas kijkt naar Hollis en als lezer weet je meteen dat dit de persoon is die op de achterkant van het boek beschreven staat. Ze hebben in het boek in totaal maar een paar ‘kleine’ vluchtige kusjes gegeven en Hollis is bereid om meteen met hem te vluchten naar een leven buiten het kasteel. Waarbij ze haar grote droom, koningin worden, in één klap vergooit. Tja, natuurlijk….logische keuze.

Het verhaal kabbelt maar voort en op het kasteel gebeurt er vrij weinig wat het benoemen waard is. Ok, er is een een toernooi wat interessant leek. Maar dit was binnen no time weer voorbij en werd amper beschreven. Jameson is een kwal van een personage. Een man die in het verhaal weinig toe te voegen heeft afgezien van kwijlende opmerkingen naar Hollis toe. De ouders van Hollis blijven, net als alle andere personages, vlak. Het enige wat we weten is dat ze zeuren op Hollis, willen dat ze koningin wordt, vinden dat ze zich onvolwassen gedraagt en dat ze te pas en te onpas Hollis kamer binnenstormen om weer even te zeiken.

Dan, vlak voor het einde van het boek, gebeurt er opeens toch iets groots. Nou, dacht ik, nu gaan we het beleven! Hollis heeft inmiddels besloten met Silas te verdwijnen. En out of the blue blijken ze te willen trouwen. Ze kennen elkaar net! Tijdens hun huwelijksfeest komen er opeens gemaskerde mannen aan op het moment dat Hollis met de moeder van Silas even weg is. Deze mannen, waarvan je niet weet wie het zijn, vermoorden even alle gasten en verdwijnen weer. What the F**! In een kort stukje in het hele langdradige verhaal moet er zoiets komen? Personages die je nog niet eens echt kent, zoals Silas en zijn familie, worden even een kopje kleiner gemaakt en daar moet je het als lezer maar mee doen? Er wordt nog wel even beschreven hoe het lieve kleine broertje van Silas dood in het huis ligt. Alsof dat nodig is. Ik was zo kwaad tijdens het lezen. Helemaal toen daarna alles weer in een moordend tempo ging en Hollis amper een traantje laat om het overlijden van haar kersverse man. De moeder van Silas en de zus (die als enige overlevende uit de moordpartij was gestapt) willen weer terug naar het gebied waar ze vandaan komen. Logisch, ze worden daar vervolgd, dus dan ga je daar weer gezellig naartoe (sarcasme natuurlijk). En Hollis besluit gezellig mee te gaan. Gezellig als vrouwen onder elkaar…

Toen ik het boek uit had wist ik eigenlijk nog niet echt wat het plot van het verhaal was. De instalove tussen Hollis en Silas? Geen idee! Dit boek wil ik gewoon weer snel vergeten. Het heeft niets toegevoegd en als ik de recensies op Goodreads lees ben ik niet de enige. Voor mij geen Kiera Cass meer 😉

1,5 ster…

debeminde

Informatie

De beminde – Kiera Cass

Best of YA uitgeverij

Paperback, 272 pagina’s

ISBN: 9789000372751

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affilliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge