Follow:
boeken

De Contender serie – Taran Matharu

Een Young Adult serie die mij vanaf het begin pakte is absoluut de Contender serie van Taran Matharu. Van deze auteur heb ik al meerdere boeken gelezen en zijn gedetailleerde manier van schrijven bevalt mij goed. Inmiddels heb ik de eerste twee delen van zijn Contender serie gelezen en zijn deze absoluut aanraders om te lezen als je van fantasy boeken houdt. Een serie die qua opzet wel iets wegheeft van de ‘Hungergames’. Een serie die het zeker verdient om in de spotlight te staan!

Synopsis deel 1 ‘De uitverkorene’

Een jongen. In veel opzichten onopvallend. En toch op de een of andere manier ideaal voor de wedstrijd die hij binnenkort gedoemd zou zijn te spelen. Met zijn brein was hij in staat hun spel te waarderen. Te begrijpen. Misschien zelfs….te winnen.

Cade wordt van het ene op het andere moment vanuit zijn eigen tijd en leven naar een andere wereld getransporteerd. Al snel blijkt dat het rijk waarin hij is beland, wordt bewoond door wezens uit het verleden: prehistorische dieren, monsterlijke beesten en – wat eigenlijk nog vreemder is – mensen uit verschillende tijdperken. Cade heeft maar weinig tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, want al snel moet hij samen met een groepje anderen meedoen aan een bruut toernooi, dat georganiseerd wordt door geheimzinnige opperheren. Wie zijn zij? En waarom hebben ze juist deze jongeren uitgekozen? Cade moet zich klaarmaken voor de strijd, want vluchten is geen optie…

Samenvatting

In het eerste boek wordt de wereld en de sfeer goed opgebouwd. Geen gehaaste manier van opbouw, maar alles wordt rustig aan de lezer verteld. Cade komt er al snel achter dat hij niet de enige jonge persoon is die in deze vreemde wereld terecht is gekomen. Al meteen komt hij in een gevaarlijke situatie terecht waardoor er meteen spanning in het spel is.

Het feit dat de wereld waarin Cade en de andere jongeren terecht zijn gekomen zo bijzonder is, zorgt er bij de lezer voor dat je benieuwd bent naar wat de personages nog meer tegen gaan komen. Zo blijken ook de personages uit verschillende tijdperken te komen, wat het verhaal extra interessant en divers maakt.

Het idee van het verhaal; jongeren in een vreemde wereld die door middel van gevaarlijke opdrachten moeten zien te overleven, heeft wel iets weg van de Hunger Games. Ook de verhoudingen van de jongeren onderling heeft er wat van weg. Want niet iedereen in de groep blijkt even betrouwbaar te zijn.

Waar ik in het eerste deel nog iets van spanning mistte, bleek dit in het tweede deel al ruimschoots goedgemaakt. Het eerste deel is achteraf dus prima neergezet om de wereld en de personages rustig te leren kennen. Hierdoor is het verhaal in het tweede deel al meteen vertrouwd en vlieg je erdoorheen. Een serie die ik zo op de cover niet snel zelf zou hebben gekozen, maar waarvan ik ontzettend blij ben dat ik het heb gelezen. Geweldig verhaal! Ik kan niet wachten op deel 3 🙂

Informatie

Contender serie – Taran Matharu

Best of ya uitgeverij

Hardcover

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, bijvoorbeeld bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb deze boeken ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge