Follow:
boeken

De drie dochters; Rosalinds leugen – Muna Shehadi

rosalinds leugen

Hou je van de boeken van Lucinda Riley? Dan is deze trilogie absoluut een aanrader! ‘Rosalinds leugen‘ is het eerste deel in deze trilogie en gaat over een intrigerende en mysterieuze familiegeschiedenis. Ik heb dit boek in één adem uitgelezen en er intens van genoten. De schrijfstijl van Muna Shehadi is pakkend en meeslepend, een roman om helemaal bij weg te dromen.

Synopsis ‘Rosalinds leugen’

De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in weelde, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest.

Olivia en Eve willen er het fijne niet van weten, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Drie geheime schriften leiden haar naar Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanses roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft?

rosalinds leugen

Samenvatting

Het verhaal begint wanneer de drie zussen bij elkaar zijn om het zomerhuisje van hun vader op te ruimen. Hun vader heeft een beroerte gekregen en wordt op dit moment verzorgd. Wanneer Rosalind een document vindt waarin ze zeer verontrustende informatie vindt zet haar leven op zijn kop. Alleen lijkt het erop dat haar zussen en haar stiefmoeder niets van haar vondst willen weten. Rosalind zal het alleen moeten uitzoeken als ze antwoorden wil.

Tijdens de zoektocht van Rosalind lees je ook stukjes uit het leven van haar moeder Jillian. Dit geeft het verhaal een diepere laag en krijg je ook stukjes informatie mee van de geschiedenis van Jillian. De drive die Jillian had om beroemd te worden en de angst dat iemand achter haar grote geheim zou komen.

Rosalind weet in de buurt te komen van haar mogelijke biologische moeder. Met een smoesje weet ze contact te leggen met het gezin en wordt verwelkomd in een warm bad. Door het overweldigende warme ontvangst laat Rosalind de ware reden van haar bezoek voorlopig even voor wat het is. Zal dat uiteindelijk de juiste beslissing blijken te zijn? En kloppen haar vermoedens wel?

rosalinds leugen

‘Rosalinds leugen’ heeft mij ontzettend verrast. Vooral het stuk dat Rosalind in het Libanese gezin doorbrengt vond ik heel mooi om te lezen. De Libanese roots worden mooi omschreven en ook de spanning bij Rosalind is voelbaar. Als lezer weet je dat zij een geheim met zich meedraagt, en stiekem speel je met haar onder één hoedje. De verhaallijnen worden rustig opgebouwd en goed uitgediept. Ook de personages krijgen diepgang en hierdoor krijg je sympathie voor Rosalind en hoop je zó erg voor haar dat ze het bij het juiste eind heeft. Je gunt haar die familie waar ze zo naar verlangt! Deze roman is absoluut een aanrader!

Informatie

Drie dochters: Rosalinds leugen – Muna Shehadi

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 384 pagina’s

ISBN: 9789402703375

Prijs: €12,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge