Follow:
boeken

De geschiedenis van mijn seksualiteit – Sofie Lakmaker

Dit boek had ik waarschijnlijk nooit uit mijzelf gepakt om te lezen. Wij lazen dit boek een tijdje geleden als kandidaat voor het Boek van de Maand. En wat ben ik blij dat ik het mocht lezen! Ik heb ontzettend genoten van dit boek. Het is eerlijk, puur, rauw, cynisch, humoristisch en sarcastisch. Sofie Lakmaker neemt geen blad voor de mond en dat zal haar door diverse personen die in het boek voorkomen wellicht niet in dank worden afgenomen. Maar, who cares?! Ik heb genoten!

Synopsis ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’

De geschiedenis van mijn seksualiteit luidt: dat ik altijd op zoek ben geweest naar iemand die de deuren en ramen zou sluiten, zou zeggen: en nu is het genoeg. Meer concreet viel ik eerst op mannen en toen op vrouwen, natuurlijk al op vrouwen, op Muriël de roodharige bijlesdocente met de langen benen, op wie niet, maar ik hield mijn ogen of iets anders erg cruciaals ongeopend. Dat doet ook eigenlijk weinig ter zake.

Samenvatting

Van de synopsis word je nog niet heel veel duidelijker. Het is wat warrig voor sommigen wellicht. Ook in het boek kan Sofie best wat van de hak op de tak springen. Maar dat ‘springerige’ vond ik juist erg verkwikkend. Hierdoor vloog ik ook als een malle door het boek heen.

Je volgt Sofie haar ontwikkeling rondom haar seksualiteit. Welke relaties ze heeft gehad, hoe die verliepen, haar crushes en haar worstelingen. De manier waarop je haar boek leest is als een gezellig avondje in de kroeg waar ze tegenover je zit en vol bravoure en enthousiasme haar veroveringen meedeeld. En luisteren wil je…..je wil weten wat Sofie allemaal heeft meegemaakt en welke personen voor haar hebben afgedaan en waarom. Die roddels wil je gewoon weten! (ik moet ook bekennen dat ik af en toe Google heb geraadpleegd om te kijken over welke persoon ze schreef).

Omdat Sofie Lakmaker zo open is over haar leven, en voor je gevoel alles met je deelt, komt haar personage heel goed tot leven. Je voelt haar struggles tussen de regels door. En ook haar overpeinzingen en verdriet die ze ook, net als ieder ander, heeft en ervaart. Ze is een open boek, en dat maakt haar verhaal zo toegankelijk en eerlijk.

Voor veel mensen zal dit boek een hoop herkenning geven in het ontdekken van je seksualiteit en de vragen die je wellicht hebt. Voor mij was het vooral een boek waar ik heel erg van genoten heb. Ik heb tijdens het lezen geregeld met een big smile op de bank gezeten. De humor en het sarcasme vond ik zeer vermakelijk. Ik ben heel erg benieuwd wat Sofie Lakmaker nog meer in haar mars heeft!

Informatie

De geschiedenis van mijn seksualiteit – Sofie Lakmaker

DasMag uitgevers

Paperback, 223 pagina’s

ISBN: 9789493168640

Prijs: €22,50

Verkrijgbaar bij de boekhandels

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen via mijn werk **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge