Follow:
samenwerking, schoonmaaktips

De grote najaarsschoonmaak met HG!

‘HG – doet wat het belooft’, wie kent deze slogan niet? Dit is wel een hele sterke slogan, en je moet als bedrijf dan ook wel 100% achter je producten staan om dit te claimen. Ik gebruik zelf ontzettend veel merken schoonmaakproducten, en inderdaad, ook HG. Het leek mij leuk om eens een aantal producten, waarvan sommige favoriet, in de spotlight te zetten. Het werd toch de hoogste tijd voor een najaarsschoonmaak 😉

 

Deze 3 toppers heb ik eigenlijk altijd wel op voorraad in huis. De schimmelreiniger is denk ik het allereerste product van HG wat ik ooit kocht. Het ruikt heftig, maar het werkt gigantisch goed! Zeker in ons oude huis, waar wij 15 jaar woonde, hadden we flink last van schimmel in de badkamer. Een oud en vochtig huis, dan weet je het wel. Dus het gebruik van de HG schimmelreiniger was een terugkerend klusje. Maar het was zo gepiept, zo makkelijk werkt dit product.

Voor de wc gebruik ik eigenlijk heel veel merken. Ik moet ook zeggen dat dat product denk ik wel het snelste op is bij ons thuis. Ik maak dagelijks de 2 wc’s in huis schoon, dus dat gaat snel met de schoonmaakspullen. Deze van HG heb ik onlangs voor het eerst geprobeerd en bevalt prima. Een wat dikkere gel zodat het goed hecht en ruikt heerlijk fris.

Deze hygiënische toiletgel verwijdert kalk en vuil. Ik laat het altijd even “trekken” en dan met de wc borstel even boenen en je wc-pot is weer schoon en fris. Een fluitje van een cent.

Ik ben zo blij met onze kookplaat in ons nieuwe huis. Geen lastige pitjes en knoppen meer om schoon te maken. Even sprayen, doekje erover en klaar!

De HG kookplaat alledag reiniger is lekker fris en reinigt snel. Ook hier laat ik het altijd heel kort even inwerken en daarna met een doekje reinigen. Het reinigt  vet, kookvocht en (lichte) kalkaanslag.

  • Geschikt voor keramische kookplaten, inductie, gaskookplaat of glaskookplaat

Wassen, wassen en nog eens wassen…

Hebben jullie ook zoveel wasgoed? Sinds ik werk is het echt dramatisch! De wasmanden puilen uit, en ik heb mijn man vriendelijk verzocht zich niet meer met de was te bemoeien want dat is vorige week flink fout gegaan (Fenna haar vest kon in de prullenbak en van een hoop kledingstukken was de originele kleur niet meer te achterhalen…)

Eén probleem wat wij voorheen altijd hadden is inmiddels verholpen: de vreemde, vieze geur na het wassen van sportkleding. Er gaat hier in huis heel veel sportkleding in de was. En op de één of andere manier rook dat na het wassen nooit fris. Nu voeg ik de HG wasmiddeltoevoeging tegen nare geurtjes in sportkleding toe en is het probleem verholpen. Echt ideaal! Daar kan geen lekker geurende wasverzachter tegenop! (dat werkte namelijk ook niet)

Dit is echt een topper en staat sindsdien standaard in de kast bij de wasmachine. Eindelijk van die vieze luchtjes af.

En daar kan ik meteen op inhaken. Dit product staat standaard bij het schoenenkastje in het halletje:

Want met al die puberzweetvoeten en stinkende sportschoenen rook het halletje niet altijd even aangenaam. Nu moet iedereen verplicht deze schoendeo gebruiken nadat ze hun schoenen uit hebben gedaan. Eerder mogen ze niet in het halletje gezet worden. Maar omdat iedereen de geur zo lekker vindt is dit geen straf en doet iedereen netjes wat ik ze opdraag… Het halletje heeft nog nooit zo lekker geroken!

Dit is ook weer een zeer goed werkend product van HG. Vooral mijn man Andries draagt veel witte shirts onder zijn werkkleding en die shirts hadden allemaal gele plekken onder de oksel. Je sprayt dit product op de vlek, laat het 30 minuten inwerken en stopt de kleding daarna in de was. De vlekken zijn als sneeuw voor de zon verdwenen! Je kan dit product op zowel witte als gekleurde kleding gebruiken.

Na de was komt de strijk…

Mijn strijkmand is echt mijn grootste vijand. Ik vind het gewoon echt niet leuk! Maar ja, het moet nou eenmaal. Ook ben ik geen ster in strijken en heb ik soms ontzettend veel moeite om de kreukels uit bepaalde stoffen te krijgen. En dat ligt niet aan mijn strijkbout, die is namelijk van een goed merk en nog niet zo oud.

Daarom gebruik ik sinds kort een strijkspray. HG strijkspray zorgt ervoor dat zelfs de meest kreukelige textielsoorten, zoals katoen, zijde, linnen en viscose gladder gestreken worden dan ooit tevoren. Deze spray is niet duur, €1,99, en vond ik wel de moeite waard om te testen. Ik vind het ideaal! Het strijken gaat sneller en makkelijker.

Ook dit product kan ik wel tot een favoriet rekenen.

Het laatste product heb ik nog maar net in huis en nog niet geprobeerd. Maar het leek mij een ideaal product om mijn strijkbout eens grondig aan een schoonmaakbeurt te onderwerpen.

Het ragertje wat erbij zit heb ik al wel gebruikt. Dit is handig om de gaatjes in je strijkbout even te ‘ontstoppen’. Mijn strijkbout is wel héél erg zwart geworden, dus misschien moet ik eerst een wat heftiger middel gebruiken en het staafje van HG als een soort onderhoudsproduct. Ik moet het nog even testen.

Al met al ben ik zeer tevreden over de producten van HG en kan ik ook wel beamen dat de slogan wat mij betreft absoluut correct gekozen is.

Gebruiken jullie weleens producten van HG?

Liefs Hilde

** Ik heb HG producten ontvangen voor deze blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge