Follow:
boeken

De jongen met twee namen – Maggie Harcourt

Een boek met een setting waar je je waant op een boekenconventie, yes please! Ik heb dit boek al een tijdje geleden gelezen en lag nog steeds op de stapel om te recenseren op mijn blog. Misschien stelde ik het onbewust een beetje uit, omdat ik graag positieve recensies schrijf. Spoiler! Wat was het bij dit boek wat mij niet pakte? Ik leg het uit in mijn recensie.

Achterflaptekst ‘De jongen met twee namen’

Verliefd op de auteur van je nieuwe lievelingsboek… Samen met haar vader organiseert Lexi boekenconferenties. Vele weekenden brengt ze door in hotels en ze maakt er vrienden voor het leven. Dan leest ze een boek dat haar wereld verandert.

Wat doe je als achter het pseudoniem van je favoriete auteur die ene arrogante jongen schuilgaat? Wanneer is hij Haydn Swift en wanneer is hij Aidan Green? En op wie van de twee is Lexi verliefd aan het worden?

Samenvatting

Lexi is een meisje die leeft voor de boekenconferenties. Vanaf haar jeugd gaat ze al met haar vader mee en nu ze ouder is heeft ze ook daadwerkelijk een functie. Samen met een groepje vrienden van haar leeftijd kijkt ze altijd reikhalzend uit naar deze conferenties. Het is gezellig en het geeft haar een voldaan gevoel. Haar ouders zijn gescheiden en omdat ze met haar vader de passie voor de conferenties deelt woont ze bij hem.

Tijdens één van de conferenties ontmoet ze Aidan Green, die zich in een ruimte voor auteurs ophoudt waar hij als “gewone” jongen eigenlijk niet mag komen. Lexi vindt hem arrogant en vervelend en stuurt hem weg. Na deze conferentie ontvangt de vader van Lexi een manuscript van een uitgeverij. Dit zou een boek worden die een nieuwe rage ontketent. Lexi besluit het boek te lezen en is hooked! Als dan ook blijkt dat de auteur van dit geweldige boek bij de nieuwe conferentie aanwezig zal zijn staat Lexi te stuiteren van blijdschap. Maar dan blijkt deze auteur dezelfde persoon te zijn als die arrogante jongen van vorige keer…. Maar stiekem vindt Lexi hem toch wel leuk!

Mening

Menig keer heb ik overwogen het boek aan de kant te leggen. Er zaten namelijk heel veel droge, saaie stukken in dit boek waarin niets gebeurde. Ik had zó gehoopt dat er veel meer sfeervollere passages in het verhaal zouden zitten die de conferenties zouden weerspiegelen. Als boekenliefhebber hoop je daar natuurlijk op! Ook dan hoeft er niet heel veel spannends in het verhaal te gebeuren, maar door het verhaal van meer sfeerbeelden te voorzien komt een verhaal wel meer tot leven.

Ook de personages bleven vrij vlak en nietszeggend voor mij. De vrienden van Lexi komen veelvuldig in het boek voor, maar wie ze precies zijn en wat ze voor Lexi betekenen bleef vrij op de oppervlakte. Hierdoor bleef het hele verhaal een beetje voortkabbelen en kon het mij ook niet echt interesseren wat er allemaal zou gebeuren. De romance tussen Lexi en Aidan was voor mij soms ook wat ongeloofwaardig. Ze zagen elkaar amper en hun contact bestond een beetje uit mailwisselingen. Aan de manier waarop Lexi zich gedroeg leek het soms alsof ze al veel verder in hun relatie zaten. Aidan kwam in dit gedeelte niet echt tot zijn recht als personage.

Het enige wat mij ervan heeft weerhouden om te stoppen was wellicht de humor die er soms nog wel voorbij kwam. Het begin van het boek is nog wel ok, maar daarna gaat het voor mij alleen maar bergafwaarts…

Informatie

De jongen met twee namen – Maggie Harcourt

Uitgeverij Young & Awesome

Paperback, 352 pagina’s

ISBN: 9789025876739

Prijs: €18,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge