Follow:
lifestyle

De juiste kerstverlichting voor extra feeststemming

Wat past er beter bij de eindejaarsperiode dan sfeervolle kerstverlichting? Die kerstverlichting beperkt zich al lang niet meer tot alleen maar de boom in het midden van de kamer. De donkerste dagen van het jaar gaan er met de juiste kerstverlichting plots een stuk vrolijker uit zien nog voordat de eigenlijke feesten echt van start gaan. Duik even met ons mee in de wereld van licht en gezelligheid.

ORIGINALITEIT OF TRADITIE?

Als je mensen zomaar voor de vuist weg vraagt naar dé kleuren die volgens hen bij de feestdagen horen, dan krijg je negen van de tien keer de traditionele antwoorden: rood en groen, en meteen daarna zilver en goud die elk jaar opnieuw ongetwijfeld heel hoog scoren bij kerstverlichting. Maar ook voor de jaarlijkse feestdagen bestaan er trends en qua kerstverlichting bieden de winkels elk jaar steevast enkele nieuwigheden aan. Er is niets mis met de traditionele ballen en lichtjes die misschien al jaren je boom en je huis sieren, maar heel veel mensen kiezen voor originaliteit en gaan regelmatig op zoek naar iets nieuws. Je hoeft daarom niet alle spullen van vorig jaar zomaar de deur uit te gooien. Een combinatie van oud en nieuw blijft ook hier een topper en zorgt voor een boom en een huis die er net iets anders uitzien dan dat van de anderen. Vaak is dat al een doel op zich, want ook op het vlak van kerstversiering willen we ons door een personal touch graag onderscheiden van familie, vrienden en buren. Een leuk extraatje hierbij: het zoeken naar jouw stijl kerstverlichting voor dit jaar zal ongetwijfeld al voor de nodige feestvreugde zorgen.

WIT, GEEL OF FELLE KLEUREN BIJ KERSTVERLICHTING?

Wat vroeger trendy was bij kerstverlichting, noemen we nu vaak kitsch. Maar: als we lang genoeg wachten, wordt ook kitsch weer mode. Daarom raken we tegenwoordig opnieuw gefascineerd door een kleurrijke kerstboom met een al even kleurrijke slinger aan lichtjes. Het is niet langer kitsch, we noemen het vintage en voelen er ons hip bij. Niet iedereen is echter van die felheid overtuigd en wit blijft in de wereld der kerstlichtjes nog altijd dé favoriet van velen. Waar we tot voor enkele jaren dan meestal kozen voor gelig wit (warm wit) dat een gloed van warmte leek uit te stralen, kiezen we nu ook voor echt wit (koud wit) dat meteen een stuk moderner oogt.

IN DE BOOM EN VER DAARBUITEN

Tijdens de feestdagen is de mooi versierde en verlichte kerstboom het centrum van vrijwel elke woning. In navolging van bijvoorbeeld de Verenigde Staten, gaan we tegenwoordig soms nog veel verder dan dat. Zo is hangende kerstverlichting vandaag een ware trend te noemen. Je kan die hangende kerstverlichting buiten aan je dakrand bevestigen en er de hele buurt sfeervol mee oplichten, maar je kan ze ook in een meer intieme sfeer binnenshuis gebruiken door ze bijvoorbeeld aan een kast te hangen. Of geef naast alleen de woonkamer ook andere kamers in je huis dat tintje feestelijkheid mee door bijvoorbeeld in de hal een grote glazen pot met kerstlichtjes te zetten of hang een mooie kerstster op het toilet.

TRENDY SNOER ALS EXTRA TROEF BIJ KERSTVERLICHTING

Het snoer van je kerstverlichting hoef je tegenwoordig niet angstvallig meer te verstoppen en daarmee is een groot probleem bij het optuigen van de kerstboom meteen van de baan. We hebben immers allemaal al meermaals zitten knoeien bij het wegwerken van die plastic draden die naar ons gevoel de sfeer danig verpesten. De draad naadloos laten overgaan van de ene dennentak naar de andere bleek niet altijd een sinecure. Daaraan hebben de producenten nu dus ook gedacht door bijvoorbeeld voor koperkleurige draad te gaan en zo de nieuwste interieurkleur handig en subtiel in het thema te verwerken. En zo wordt het snoer dat ooit een stoorzender was nu een mode item op zich.

KERSTVERLICHTING: LESS IS MORE

De laatste jaren hebben natuurtinten en natuurlijke materialen in en om ons huis aan belang gewonnen en kiezen we bovendien steeds vaker voor milieuvriendelijke producten. Dat is ook in de eindejaarsperiode niet anders. Led kerstverlichting is nu dé trend, zowel binnens- als buitenshuis. Niet alleen zijn we op die manier milieubewust bezig, hét grote voordeel bij de nieuwe generatie kerstverlichting is ook dat we de kerstlampjes kunnen dimmen. Zo kunnen ze nog een subtielere, zachtere gezelligheid uitstralen of je kan ze sneller of juist minder snel laten knipperen, precies op de maat die jij passend vindt. En zo wint de zoektocht naar dé juiste kerstverlichting voor jouw boom en huis dus ook meer en meer aan belang om van de dagen tussen kerst en nieuwjaar, feestdagen te maken die helemaal passen bij de stijl die jij wilt uitdragen. Kerstverlichting? Geniet ervan!

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Gekleurde kerstverlichting is waar ik van hou.
    Leuk artikel.

    november 22, 2017 at 15:48
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge