Follow:
boeken

De leukste kinderboeken

De Smoezels

Kinderboeken, ik hou ervan! Ik lees daarom ook graag voor aan Thomas, want stiekem vind ik de boeken net zo leuk. Vandaag heb ik een aantal hele leuke kinderboeken om jullie te laten zien. Uiteraard met Thomas al gelezen en al deze boeken zijn stuk voor stuk aanraders.

De Smoezels gaan op schoolreis – Erhard Dietl

De smoezels

Een ontzettend leuk boek om voor te lezen, maar ook om je kindje zelf te laten lezen. AVI M4 en ook geschikt voor kinderen met dyslexie.

Achterflap

“Wat is er leuker dan op schoolreis gaan? Niets, vinden ook broer en zus Smoezel. Stiekem gaan ze mee met Geertje en haar klas, met de bus naar slot Ravenstein. Maar daar verdwijnt Geertje ineens. Wat zou er met haar gebeurd zijn? “

De Smoezels

Het boek is vol met mooie tekeningen en zorgt ervoor dat het verhaal heel beeldend voor het kind wordt. Thomas vond het makkelijk te volgen en was van begin tot eind geboeid door het verhaal.

de smoezels

Wat ik een ontzettend leuke toevoeging vind aan het boek zijn de opdrachten achterin. Dit zorgt ervoor dat je kind het verhaal weer helemaal herleeft. Voor Thomas zeker een ontzettend goed boek omdat hij qua taal wat achter loopt. Dit soort boeken zijn voor hem echt fantastisch. Herhalen, goed nadenken en dat op spelenderwijs.

De Smoezels

De Smoezels gaan op schoolreis – Erhard Dietl

Uitgeverij De Vier Windstreken

Hardcover, 48 pagina’s

ISBN: 978-90-5116-581-4

Prijs 8,95

Verkrijgbaar bij Bol.com.

Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa – Tosca Menten

dummie de mummie

Wie kent Dummie de Mummie niet? Een paar jaar geleden ben ik met Amy en Fenna nog naar een film in de bioscoop geweest. Geweldige verhalen voor kinderen die naast spanning ook een dosis humor bevatten. Amy is inmiddels al te oud voor Dummie de Mummie, maar Thomas en Fenna vinden het nog steeds ontzettend leuke boeken. Dit boek is dan ook met veel plezier voorgelezen.

Achterflap

“Maahi! Dummie en Goos gaan op schoolreisje. In de dierentuin ontmoeten ze krokodillenverzorger Hamid en zijn lievelingskrokodil Toemsa. Tot Hamids verdriet moet Toemsa binnenkort verhuizen. Alleen een wonder kan dat nog tegenhouden. Kon Toemsa maar iets bijzonders doen tijdens de jubileumparade in de dierentuin. Maar krokodillen kun je niks leren. Of wel? 

Toemsa blijkt een geheim te hebben en als Dummie dat per ongeluk ontdekt, is er opeens weer hoop. Samen met Goos en Hamid bedenkt hij een plan. Maar daar lijkt niet iedereen even blij mee te zijn. Op de dag van de parade gaat er iets afschuwelijks mis….”

Eigenlijk wil ik hier verder niks over kwijt. Een boek dat je moet lezen! (of voorlezen aan je kids, dat kan natuurlijk ook). Een ontzetten spannend en boeiend verhaal, en wederom een topper uit de Dummie de Mummie serie.

Informatie

Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa – Tosca Menten

Uitgeverij van Goor

Hardcover, 296 pagina’s

ISBN: 978-90-00-35445-0

Prijs: 14,99

Verkrijgbaar bij Bol.com

De onderwaterwereld

Geen echt voorleesboek maar een leuk informatie boekje over de wereld onder water. Ideaal ook om te gebruiken als je kind bijvoorbeeld een werkstuk of spreekbeurt moet houden, er staat namelijk erg veel informatie in.

Thomas vind vooral de pagina’s met de “enge” vissen erg interessant. Dit is een boekje wat gewoon af en toe erbij wordt gepakt om plaatjes te kijken en waar ik de tekstballonnetjes voorlees. Informatief en mooi geïllustreerd.

Informatie

De onderwaterwereld

Uitgeverij de Vier Windstreken

Hardcover, 24 pagina’s

ISBN: 978-90-5116-531-9

Prijs: 12,95

Verkrijgbaar bij Bol.com

Het geheim van de gouden hagedis – Robin Raven

Nu Thomas bijna 7 is merk ik dat hij meer interesse krijgt in spannende boeken. Ook al geniet hij nog steeds van bijvoorbeeld de Gruffalo, een beetje spanning vindt hij ook geweldig. Hij genoot dus volop van dit boek.

Achterflap

“Na een vakantie naar Indonesië ontdekt Sam een kleine gouden hagedis in zijn rugzak. Hij houdt het beestje verborgen. Al snel blijkt dat wetenschappers jacht maken op het zeldzame diertje…”

De cover en achterkant van het boek vind ik super tof. Het geeft meteen een soort mysterieus verhaal aan en dat zorgde er ook voor dat we dit boek bij binnenkomst meteen zijn gaan voorlezen aan Thomas. Ik heb sommige stukjes niet meegekregen omdat Andries dan die avond Thomas naar bed bracht en voorlas, maar het was toch makkelijk te volgen voor mij.

In het boek staan mooie illustraties die het verhaal extra leuk maken. Thomas kijkt graag tijdens het voorlezen naar de afbeeldingen om het verhaal nog beter te volgen. In het verhaal draait het om vriendschap, vertrouwen en natuurlijk de nodige spanning. Thomas heeft ademloos naar het hele verhaal geluisterd. Hij vond het fantastisch! Vanaf een jaar of 6-7 prima voor te lezen en op latere leeftijd heel goed om zelf te lezen.

Informatie

Het geheim van de gouden hagedis – Robin Raven

Uitgeverij Leopold

Hardcover, 96 pagina’s

ISBN: 978-90-258-7392-9

Prijs: 12,99

Verkrijgbaar bij Bol.com.

De Maanlichtdraak – Annette Swoboda & Cornelia Funke

Een prachtig prentenboek met leuk verhaal is De Maanlichtdraak. Dit boek heeft een vleugje spanning, mysterie en vooral hele mooie tekeningen. Dit verhaal is denk ik de droom van menig kind. Wie wil er nou niet een keer nét zo klein zijn als je eigen speelgoed?

Achterflap

“Flip gelooft zijn ogen niet: er springt een kleine draak uit zijn boek, achtervolgd door een ridder in een wit harnas! Hij wil de arme draak te hulp schieten, maar wat begin je tegen een woeste ridder als je plotseling zo klein bent als een duim? Om zijn leven en dat van de draak te redden moet Flip snel een plan bedenken…”

Het boek is rijk geïllustreerd en de platen zijn prachtig. De illustraties in het boek zijn super om aan je kind tijdens het voorlezen te laten zien. Thomas keek zijn ogen uit en luisterde extra geboeid naar het verhaal.

Het boek is mooi ingedeeld in hoofdstukken zodat we voor het slapen gaan elke keer 1 hoofdstuk lazen. Het is een te lang verhaal om in één keer uit te lezen. Al is Thomas bijna 7, af en toe vindt hij een prentenboek ook heel fijn. Ik wissel het voorlezen graag een beetje af voor hem. Soms een wat “moeilijker” boek en dan weer een wat makkelijker boek met veel illustraties.

De Maanlichtdraak is een prachtig fantasierijk boek die ook meteen zorgt voor leuke gesprekjes achteraf. ‘Zou jij ook een keertje zo’n avontuur willen beleven?’, ‘Welk stuk speelgoed zou jou vriend worden?’. Met Thomas kon ik hier eindeloos over doorpraten. Absoluut een boek die we gaan herlezen!

Informatie

De Maanlichtdraak – Annette Swoboda & Cornelia Funke

Uitgeverij De Vier Windstreken

Hardcover, 48 pagina’s

ISBN: 978-90-5116-429-9

Prijs: 15,95

Verkrijgbaar bij Bol.com.

Al deze boeken hebben een mooi plekje gekregen op Thomas’ boekenplank. Ik hoop dat het vele voorlezen ervoor zal zorgen dat zijn taalontwikkeling zal blijven groeien en hij net zoveel van lezen gaat houden als ik. 😉

Boeken algemeen

Heb jij nog tips?

Liefs Hilde

** Ik heb deze boeken ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Leuk lijstje met mooie kinderboeken!
  Zo fijn want als je een kind een kado geeft is dit heel handig.

  Xoxo

  februari 20, 2018 at 07:52
 • Reply Esther

  Leuk lijstje! Open dit boek niet en Ik wil een eng verhaal, zijn ook leuke prentenboeken die net nog kunnen als ze 7 zijn. Ik vond de kusjeskrokodil ook erg leuk, maar daar is Cas net te groot voor.

  februari 20, 2018 at 09:18
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge