Follow:
boeken, kids

De leukste nieuwe kinderboeken van het najaar!

Kinderboeken zijn eigenlijk kleine kunstwerkjes. Ik vind het heerlijk om Thomas voor te lezen aangezien ik zelf hou van kinderboeken. De mooie illustraties, de verhalen die je weer even kind laten zijn. Gelukkig vindt Thomas lezen en boeken ook leuk dus kan ik elke avond mijn hart ophalen tijdens het voorlezen. De komende periode komen er weer prachtige kinderboeken in de winkels. Ik laat er een aantal aan jullie zien!

Poes & Snoezie Stop de tijd! – Belinda Jordens & Marloes Kemming

Stel je voor dat je de tijd stil kon zetten…
De hele wereld bevriezen. Wat zou jij dan doen?
De vriendjes Poes en Snoezie laten in dit verhaal een wel heel bijzonder trucje zien.
En daarna is het tijd voor… KATTENkwaad!

Een boek waar thema’s als vriendschap en kattenkwaad centraal staan. Geschikt vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789051166712 / Uitgeverij De Vier Windstreken / Prijs: 14,95 / Hier te bestellen

Het boek van vergelijkingen – Clive Gifford

Wist je dat een cheeta en een Porsche allebei in 3 seconden kunnen accelereren van 0 naar 122 km per uur? Dat de langste boom van de wereld even hoog is als een gebouw met 26 verdiepingen? En dat een blauwe vinvis net zo lang is als 19 mensen die in een lijn achter elkaar zwemmen?

Dit bijzondere geïllustreerde boek is voor alle nieuwsgierige en leergierige kinderen (en ouders). Hierin worden allerlei verschillende zaken bekeken en met elkaar vergeleken: de sterkste dieren, de grootste eters en poepers, extreme reizen, hoogtes en dieptes, de krachten van de natuur, dimensies van door de mens gemaakte structuren, snelheden van de snelste voertuigen en de mogelijkheden van supermachines. Adembenemend, entertainend en verrassend. Je zult nooit meer op dezelfde manier naar de wereld kijken nadat je dit boek hebt gelezen!

ISBN: 978 90 00 36296 7 / Uitgeverij Van Goor / Prijs: 19,99 / Hier te bestellen

De beer De piano De hond en de viool – David Litchfield

Dit vervolg op het succesvolle prentenboek De beer en de piano draait om de violist Hector en zijn beste vriend en grootste fan, het hondje Bruno. Omdat het
Hector niet lukt om door te breken, geeft hij het vioolspelen op.

Maar als Bruno dan leert de viool te bespelen, krijgt híj de kans om mee te doen in Beers Big Band; de muziekgroep van de hoofdpersoon uit De beer en de piano!

De beer, de piano, de hond en de viool is een vertederend verhaal met fantastisch mooie illustraties.

ISBN: 9789051166910 / Uitgeverij De Vier Windstreken / Prijs: 14,95 / Hier te reserveren voor begin oktober

 

Vos en Haas het maatje van Haas – Sylvia Vanden Heede

Pluim heeft twee koffers vol kleren.
Die zijn voor Haas.
Want haar roze jurk is zo uit de mode!
‘Je moet alles passen’, zegt Pluim.
Vos mag er niet bij zijn.
Want jurken passen is iets voor vriendinnen.
En Vos is geen vriendin!
Maar wat is hij dan wel?

Leuk om voor te lezen of om zelf te lezen voor kinderen in groep 3 en 4.

ISBN: 9789401453097 / Uitgeverij Lannoo / Prijs: 5 euro / Hier te bestellen

Het nieuwe grote Superjuffie doeboek – Janneke Schotveld

Superjuffie heeft inmiddels de harten van heel Nederland veroverd! Voor de echte fans is er nu het tweede doeboek, met:
» Het geheime dagboek van juf Josje
» Een kijkje achter de schermen bij de allereerste Superjuffie-film
» Een exclusief interview met meester Snor!
» Een recept voor superlekkere Superjuffie-cupcakes
» De grote welk-huisdier-past-bij-jou-test
» Een tekenworkshop van Annet Schaap
» En nog veel meer!

ISBN: 9789000362462 / Uitgeverij Van Holkema & Warendorf / Prijs: 9,99 / Hier te bestellen

Jeppe krijgt een vriend – Jan Braamhorst

Jeppe woont in zijn eentje op een eiland. Hij heeft niks tekort, behalve een goede vriend. Op een dag landt Ko op het eiland. Jeppe is zo blij met z’n nieuwe vriend dat hij hem verwent en de lekkerste gerechten voor hem kookt. Maar dan doet Jeppe iets waardoor alles anders wordt… (vanaf 4 jaar)

ISBN: 9789051166613 / Uitgeverij De Vier Windstreken / Prijs: 14,95 / Hier te bestellen

Woestijnpiraten – Dan Walker

Voor de kinderen vanaf 10 jaar is er een heel spannend boek verschenen!

Zoya zag ze het eerst: vurige, oranje lichten aan de nachtelijke hemel. Eerst dacht ze dat het misschien vuurwerk was, of sterren, misschien lantaarns. Maar het waren brandende raketten en ze kwamen recht op hen af. De Waterjuffer werd aangevallen…
Het laatste wat Zoya zag, was een storm van oranje vuur. Nu ligt ze op de harde grond, omringd door smeulend puin, terwijl Lendon Kanes koude, maniakale lach nog nagalmt in haar oren. Net toen ze dacht dat ze aan hem was ontkomen, kwam hij terug om hen allemaal te vernietigen.

ISBN: 978 90 00 35898 4 / Uitgeverij van holkema & warendorf / Prijs: 17,50 / Hier te bestellen

Feline en de bijzondere ontmoeting – Antje Szillat

Feline en haar ouders verhuizen naar een oude boerderij, waar haar vader een dierenpraktijk overneemt. Hoewel Feline dit absoluut niet ziet zitten, besluit ze er het beste van te maken. En dan ontmoet ze Paolo uit Panama: een sprekende kat. Ongelofelijk toch? Hij kan met dieren praten, maar Feline is de enige mens met wie hij kan communiceren. En dat komt heel goed van pas als Feline haar vader helpt in de dierenkliniek! (vanaf 8 jaar)

ISBN: 9789051166859 / Uitgeverij De Vier Windstreken / Prijs: 14,95 / Hier te bestellen

Mijn huis staat in de dierentuin – Pieter Gaudesaboos & Sylvia Vanden Heede

Gewekt worden door een giraf?

Tandenpoetsen met de krokodil?

Voor Lotta is dat heel gewoon.

Net zoals slurfjesurfen.

Bij de ijsbeer eet Lotta een ijsje.

En ze speelt basketbal met de apen.

Maar wie stopt haar in bed? (vanaf 3 jaar)

ISBN: 9789401453172 / Uitgeverij Lannoo / Prijs: 15,99 / Hier te bestellen

Kringloopwinkel Hebbus – Het raadsel rond mevrouw Parel – Joke Eikenaar

Hebbus is de geweldigste kringloopwinkel van de stad. Het is de winkel van Fays ouders, en voor Fay en haar beste vriend Joppe valt er altijd iets te beleven of te ontdekken. Er is alleen één ding waarvan Fay hoopt dat het nooit ontdekt wordt: het grote geheim van Hebbus. Omdat er iets heel erg mis is gegaan met een heleboel geld, hebben Fays ouders geen huis meer en woont het gezin tijdelijk (maar inmiddels al best lang) in de winkel. En dat mag niemand weten, zelfs Joppe niet. (vanaf 8 jaar)

ISBN: 9789051166811 / Uitgeverij De Vier Windstreken / Prijs: 13,95 / Hier te bestellen

Een voetbalveld vol schapen – Joke Reijnders & Vivianne Miedema

Het is een spannende tijd! Binnenkort mag Vivianne deelnemen aan de selectiedag voor de regioteams en haar bejaarde vriendin Louise begint naast het voetbalveld een kinderboerderij. Helaas zijn niet alle bestuurders van de voetbalclub daar heel blij mee. Vooral niet als op de dag na de opening al een ezel op de middenstip staat. Dan ontvangt Louise thuis ook nog vervelende berichten. Vivianne wil Louise graag helpen, maar gaat dat niet ten koste van haar voorbereiding op de selectiedagen?

ISBN: 978 90 4521 550 1 / Karakter Uitgevers / Prijs: 8,99 / Te reserveren voor november

Stinkende Windjes – Afran Groenewoud

Een kleine groep vogels en een grote groep vogels vieren feest. Maar het kleine groepje is niet zo blij. Want de grote groep laat een heleboel stinkende windjes. Zonder stinkende windjes geen feest, vinden ze. Maar de kleine groep is het daar dus niet mee eens. En daar is de grote groep het weer niet mee eens… Lukt het ze om toch samen een feestje te bouwen?
Auteur Afran Groenewoud was medebedenker van de politieke talkshow Politieke Junkies en hoofdredacteur van de Krant van de Aarde. Stinkende windjes is zijn eerste kinderboek. Tjarko van der Pol maakte eerder de illustraties voor Pretpark de Poepfabriek en Rotbeesten in de voor zijn kenmerkende stijl: grote, gedetailleerde full colour zoekplaten met heel veel grapjes erin verstopt! Een komisch prentenboek over rekening met elkaar houden.

ISBN: 9789024583072 / Uitgeverij l.s Amsterdam / Prijs: 14,99 / Alvast hier te bestellen

Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap – Jessica Townsend

Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. Maar het loopt allemaal anders…
Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter North, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…

ISBN: 9789024578634 / Uitgeverij l.s Amsterdam / Prijs: 16,99 / Hier te bestellen

Feo en de wolven – Katherine Rundell

Feodora woont met haar moeder in de bossen van Rusland, ver weg van de revolutie. Haar moeder leert tamme wolven weer wild te worden, zodat ze kunnen overleven in de wildernis. Feo lijkt een speciale band te hebben met drie van de wolven die altijd in de buurt van hun huis rondzwerven. Dan wordt Feo’s moeder gevangengenomen door het leger. Terwijl Feo een barre tocht door het besneeuwde landschap onderneemt om haar moeder te bevrijden, leren de wolven haar hoe ze moet overleven in een gevaarlijke wereld en moet opkomen voor de dingen waar ze van houdt…
Rundell, auteur van o.a. The Rooftoppers en The Explorer (verschijnen nog in het Nederlands), kreeg voor haar werk onder andere de Costa Children’s Book Award, de Waterstones Children’s Book Prize en de Blue Peter Award.

ISBN: 9789024580927 / Uitgeverij l.s Amsterdam / Prijs: 16,99 / Te reserveren voor November

Lars Leugenaar het pudding probleem – Joe Berger

In september verschijnt bij uitgeverij Kluitman het eerste deel in de nieuwe serie Lars Leugenaar van Joe Berger. Dit eerste deel, genaamd het Pudding probleem, zal in de smaak vallen bij de fans van boeken als Het leven van een Loser.
Lars Leugenaar is eigenzinnig, grappig en hartverwarmend. Het boek is rijk geïllustreerd en deels in stripvorm geschreven. De uit Engeland afkomstige serie is populair in landen over de hele wereld.
Het pudding probleem
Lars woont samen met zijn vader, moeder, zus en hun kat Pudding. Op het eerste gezicht is hij een gewone jongen, maar niets is minder waar. Want… Lars liegt. Nogal veel, en over van alles. Hij doet het niet eens (altijd) expres. Hij wil best eerlijk zijn, maar de waarheid is zo ingewikkeld… en onhandig! Dus werkt Lars zich keer op keer flink in de nesten. Tot het ernaar uitziet dat hij nog maar één uitweg heeft: de waarheid vertellen… Maar of hij dat ook echt doet is bij Lars nooit zeker.

ISBN: 9789020672817 / Uitgeverij Kluitman / Prijs: 14,99 / Hier te bestellen

******

Dit is nog maar een kleine greep uit al het moois wat net in de winkels ligt en nog gaat komen. Loop eens een boekhandel binnen en laat je verrassen wat voor moois er allemaal op het gebied van boeken te koop is…

Liefs Hilde

 

 

 

 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Fijne lijst met mooie boeken!
  Lezen voor en met kinderen is heel goed.

  Fijn weekend Xoxo

  september 15, 2018 at 13:40
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge