Follow:
boeken, kids

De RATS-FLATS-X-WEG – Salah Naoura – Kinderboekenweektip!

de rats-flats-x-weg

De Kinderboekenweek is van start gegaan dus dat betekent extra aandacht voor leuke kinderboeken! Vandaag heb ik een heel leuk en stoer boek met geweldige illustraties. Een geweldig humoristisch en fantasierijk verhaal voor ieder kind!

Achterflaptekst ‘De RATS-FLATS-X-WEG’

Meester Thomassen heeft een hekel aan kinderen. En hij haat smoesjes van kinderen die te laat zijn of hun huiswerk niet af hebben. De ergste smoesjesverteller is Laura. Zij beweert dat ze een hele dag niet op school was door de megasterke stofzuiger van haar moeder: de rats-flats-x-weg. Het ding zuigt alles op, zelfs de struiken en planten uit de tuin!

Meester Thomassen is vast van plan om Laura’s leugen als een ballon lek te prikken. Hij verhoort haar dagelijks tijdens de lunchpauze. Maar het verhaal over deze stofzuiger wordt steeds maar vreemder en spannender. Het kan toch niet waar zijn…?

de rats-flats-x-weg

Samenvatting

Dat Laura een kei in liegen is helpt haar geloofwaardigheid natuurlijk niet als ze haar verhaal over de rats-flats-x-weg voorschotelt aan de directeur. De Rats-flats-x-weg, een supersonische, megakrachtige stofzuiger, zou de oorzaak zijn van het mega drukke weekend van Laura waardoor ze haar huiswerk niet af heeft. Als Laura als straf elke grote pauze bij de directeur moet komen, en hem moet vertellen over de Rats-flats-x-weg, wordt het verhaal steeds uitgebreider en spannender. Zelfs met een reis naar een verborgen dorp in Marokko!

Het verhaal leest zeer vlot en bevat humor en fantasie. Door het hele boek staan leuke zwart/wit illustraties die het verhaal extra body geven.

de rats-flats-x-weg

En plaatjes van blote billen doen het bij mijn zoontje Thomas altijd erg goed! Hij vindt dit super grappig!

de rats-flats-x-weg

Op geen enkel moment is het verhaal saai waardoor kinderen constant geboeid zullen luisteren of zelf lezen. Een super origineel verhaal en absoluut een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Informatie

De Rats-flats-x-weg – Salah Naoura

Uitgeverij Condor

Hardcover, 192 pagina’s

ISBN: 9789492899378

Prijs: €14,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge