Follow:
boeken, kids

De ultieme dinosaurus encyclopedie – Chris Barker

Wanneer je een kind thuis hebt die helemaal verzot is op dino’s, dan is dit boek een musthave. Een prachtig boek vol informatie over dinosaurussen, prachtige illustraties en de mogelijkheid tot het zien van echte 3 D dino’s. Super gaaf dus! Thomas kan uren in dit boek kijken en met de app de dino’s tot leven brengen.

Synopsis

Verken 250 miljoen jaar van prehistorisch leven met deze interactieve encyclopedie. Verdiep je in dit boek vol nooit eerder geziene beelden van prehistorische wezens in hun natuurlijke habitat en word een dinosaurus-expert. Ontdek hoe dinosaurussen leefden, aten en bewogen aan de hand van prachtige, realistische computerfoto’s.

Met 3D-modellen en video’s

Scan de aangeduide pagina’s met de gratis app en er verschijnen gedetailleerde 3D-modellen van de dino’s op je scherm. Pas de schaal aan om ze levensgroot te zien. Bovendien kan je dynamische video’s met dinosaurussen laten afspelen op de pagina.

Samenvatting

Dit mooie, grote en zware boek is prachtig vormgegeven. De cover is al ontzettend stoer (ook wel een beetje eng..haha) en wanneer je het boek openslaat valt er zoveel te zien dat je je ogen uitkijkt. Maar liefst ruim 150 pagina’s vol met informatie over dino’s en prachtige illustraties welke net op echte foto’s lijken.

Van elk mogelijk denkbaar soort dinosaurus is een afbeelding met informatie beschikbaar. Over de periode wanneer het dier leefde, de lengte en het gewicht en wat het dier at. Ook staat er nog extra bijzondere informatie in de tekst. Met handige tijdbalken kan je ook heel goed zien wanneer bepaalde periodes waren. Zo leren de kinderen dat het Jura tijdperk eerder was dan het Krijt tijdperk. Meteen een mooi stukje extra geschiedenis.

Uiteraard staan er ook best wat moeilijke woorden in het boek. Geen nood! Achterin het boek staan een aantal pagina’s vol met uitleg wat de woorden betekenen. Op die manier kunnen kinderen zich ook meteen nieuwe woorden aanleren en weten ze wat het precies betekent.

Dit boek kan ook ontzettend van nut zijn wanneer je kind een spreekbeurt over dinosaurussen wil houden. In dit boek staat zoveel informatie dat je een top spreekbeurt kan geven. En als je dan in de klas ook nog eens die 3D dino’s door het lokaal kan laten lopen is dat natuurlijk helemaal fantastisch.

Thomas is in ieder geval nog lang niet uitgekeken op dit prachtige boek. Hij heeft zelfs nog niet alle scan opdrachten gedaan. Dit boek is echt een aanrader om in huis te hebben. Zeker nu kinderen veel meer thuis zitten en minder activiteiten hebben zal dit boek ze de nodige uren plezier opleveren. En de prijs van dit boek vind ik absoluut voordelig als je ziet wat je ervoor krijgt.

Informatie

De ultieme dinosaurus encyclopedie – Chris Barker

Uitgeverij Baeckens

Hardcover, 160 pagina’s

ISBN: 9789059247994

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, bijvoorbeeld bij Paagman (gratis verzenden)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek van de uitgever ontvangen **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Tania

    Mijn zoontje is gek op dino’s en heeft dit boek voor kerst gekregen. wat een prachtig boek

    januari 30, 2021 at 12:38
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge