Follow:
boeken, kids

De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen – Andy Griffiths & Terry Denton

waanzinnige boomhut

Als er weer een nieuw deel van ‘De waanzinnige boomhut’ verschijnt zijn er heel veel kinderen in Nederland die naar de boekhandel willen rennen om het aan te schaffen. ‘De waanzinnige boomhut’ is immens populair. Dit komt door de humoristische verhalen, de grappige illustraties en de opzet van de tekst. Zo las Fenna de eerste delen nog met veel plezier, is het nu Thomas die probeert zelf dit boek te lezen. Heerlijk!

Achterflap

waanzinnige boomhut

“Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun boomhut die nu 104 fantastische verdiepingen telt. Ze hebben er dertien nieuwe verdiepingen bijgebouwd, zoals een trap zonder einde, een boerbank en zelfs een machtig fort. Andy en Terry zoeken een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Misschien hebben ze wel iets aan de tandenfee, aan de twee-miljoen-euro-winkel, of wie weet zelfs aan de raadsels uit de denkkamer van diepe gedachten?

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!”

waanzinnige boomhut

Samenvatting

Hoe krijgen Andy Griffiths en Terry Denton het toch elke keer weer voor elkaar om een vernieuwend deel te schrijven en illustreren wat kinderen steeds blijft boeien. De humor is weer volop aanwezig en laat kinderen hardop lachen en stukjes voorlezen aan hun ouders of elkaar om de grappen te delen.

In dit deel is ook een nieuw element toegevoegd. Op elke linkerpagina staat een raadsel met op de rechterpagina het antwoord. Dit zijn ontzettende leuke raadsels/grappen die de kinderen natuurlijk volop zullen gaan gebruiken (‘Als je leven vol met problemen zit, waar kun je dan altijd op rekenen? Antwoord: Je vingers). Ook dit geeft weer aan dat de auteurs steeds vernieuwend willen zijn en dit ook lukt.

Voor Thomas die net 8 jaar is en halverwege groep 3 zit is het zelf lezen van het verhaal zelf nog lastig. Maar de mopjes/raadsels onderaan de pagina’s en de teksten in de tekeningen leest hij wel zelf. Ook die zorgen al voor een hoop lol. ‘Mam! Kom eens kijken, dit is vet grappig!’ 😉

waanzinnige boomhut

waanzinnige boomhut

Het is wel aan te raden om je kinderen te laten beginnen bij het eerste deel van deze serie. Het is namelijk erg leuk om te lezen hoe de boomhut van Terry en Andy zich steeds verder ontwikkeld en wat voor avonturen de vrienden steeds weer beleven. Ik weet zeker dat Thomas nog heel veel plezier aan dit boek zal hebben en het zeker meer dan één keer zal lezen!

Informatie

De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen – Andy Griffiths & Terry Denton

Uitgeverij Lannoo

Hardcover, 368 pagina’s

ISBN: 9789401457620

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge