Follow:
boeken, kids

De ware held – Scarlett Thomas (deel 3 Bovenwereld serie – kan spoilers bevatten eerdere delen)

‘De ware held’ is alweer het derde deel uit de Bovenwereld serie van Scarlett Thomas. Een serie waarbij ik gemengde gevoelens heb. Op de één of andere manier lukt het mij niet om een connectie te voelen met deze boeken. Ik wilde het met het derde deel nog één keer proberen. Is mijn mening veranderd nu?

Synopsis ‘De ware held’

Fee en haar vrienden moeten het uiterste van hun magische krachten vergen. De Diberi, de corrupte boekvreters die uit zijn op vernietiging van de wereld, zijn terug en ze hebben een sinister plan gesmeed.

Maar Fee zit opgesloten in de bovenwereld, Lexie wordt bedreigd door de verachtelijke professor Jupiter Pauw en Wolf begint aan een wel heel riskante zoektocht naar zijn zus.

Vinden Fee en haar vrienden elkaar terug voordat de wereld ophoudt te bestaan?

In dit deel is Fee wederom het belangrijkste hoofdpersonage. Maar ik zal er eerlijk bij vertellen dat ik met dit deel al bijna niet meer weet wat er precies allemaal gebeurt. Op de één of andere manier is dit derde deel nóg meer volgepropt met, in mijn ogen, onnodige magische elementen. Zo heb je een bovenwereld, onderwereld, tussenwereld, M-munten, schakeringen, magische kaarten etc etc. Wanneer de wereld wat simpeler was gehouden was het voor mij veel interessanter geweest.

Ook zijn in dit deel de personages vrij vlak en niet erg uitgediept. Zo ontstond er voor mij geen band met de personages en boeide het mij ook eigenlijk niet zo erg wat ze allemaal ondergingen. Ze waren in mijn ogen niet gegroeid sinds het eerste deel. Fee is voor mij nog steeds een vrij vlak hoofdpersonage. Onderling leek de vriendschap ook wat bekoelt. Zo is er een moment waarbij één van de vrienden al een tijdje niet bereikbaar is. Geen enkel persoon van de vriendengroep voelt zich blijkbaar geroepen hier onderzoek naar te doen?

Het stuk wat mij het meest irriteerde was de verhaallijn van Lexie en professor Jupiter Pauw. Ik vond de insinuaties die gewekt werden ronduit smerig, zeker voor een kinderboek! Nee, dat de auteur voor deze insteek heeft gekozen, welke ook in een heel ander jasje gestopt had kunnen worden, is voor mij een raadsel.

Nee, voor mij heeft deze serie afgedaan. Ik ben totaal niet nieuwsgierig wat er verder gaat gebeuren en snap de vergelijking met Harry Potter absoluut niet. Helaas….

Informatie

De ware held (deel 3 Bovenwereld serie) – Scarlett Thomas

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 384 pagina’s

ISBN: 9789026142888

Prijs: €16,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge