Follow:
boeken

De Zeven Zussen: Storm – Lucinda Riley

de zeven zussen

Inmiddels kent elke boekenliefhebber wel de serie ‘De Zeven Zussen’. Deze serie is immens populair en geliefd door heel veel lezers. Zelf ben ik ook een liefhebber van de serie en kan ook niet wachten op het nieuwe deel die begin volgend jaar uitkomt. ‘Storm’ is het tweede deel uit de serie waarin we zus Ally volgen. Haar zoektocht naar haar afkomst is weer een avontuur om te lezen.

Achterflaptekst Storm

de zeven zussen

Ally’s zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar adoptievader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen afscheid te nemen van Pa Salt. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee besluit Ally haar zeilcarrière de rug toe te keren en haar vaders aanwijzing te volgen. Het brengt haar naar Noorwegen, naar een verleden waarin muziek de hoofdrol speelt. Hoe meer Ally te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken?

Samenvatting

Ook in het tweede deel van deze serie volg je weer diverse verhaallijnen. Eentje van Ally zelf in het heden waarin ze heftige dingen meemaakt en voor flink wat belangrijke keuzes in haar leven komt te staan. Wat doet haar besluiten om toch op zoek te gaan naar haar achtergrond? En wat komt ze allemaal op haar zoektocht tegen?

De andere verhaallijn is die van Anna (rond 1875). De verhaallijn rondom Anna speelt zich af in Noorwegen. Anna is een arme boerendochter met de stem van een nachtegaal, en dat blijft niet onopgemerkt. Ze wordt ontdekt door Herr Franz Bayer die haar beschermheer wordt en voor haar een glansrijke zangcarrière belooft. Ze reist met hem af naar Christiania, het tegenwoordige Oslo. Daar mag Anna haar prachtige stem ten gehore brengen, weliswaar niet in de spotlight maar als een ‘ghost’ achter de schermen. Muzikant Jens Halvorsen raakt in de ban van haar en al snel ontstaat er een liefde tussen de twee. Al heeft Jens een naam voor wat betreft vrouwen, toch wil Anna met hem een toekomst opbouwen. Ze vertrekt met Jens naar Leipzig waar haar leven een hele andere wending krijgt. Vanaf hier volgen we een derde verhaallijn, waarin Jens ‘Pip’ Halvorsen, Anna’s kleinzoon, centraal staat. Deze periode is de tijd naar de Tweede Wereldoorlog toe. Fascisme, haat en veel onzekerheid staan centraal.

Net als in het eerste deel van deze serie is er een dezelfde opbouw van het verhaal. Je leest vanuit het ik-perspectief Ally en een alwetende verteller in de overige verhaallijnen. De schrijfstijl van Riley is prettig, zeer beeldend en personages worden goed uitgediept. Fictie en non-fictie worden mooi gecombineerd en het verhaal heeft zoveel diepgang dat het nergens saai wordt.

Ook al heeft de opbouw dezelfde stijl als het eerste deel is dit deel weer heel verrassend. Dit komt ook door de karakters van de zussen welke zó verschillend zijn. Hierdoor krijgt elk deel een heel andere sfeer en dimensie. Er blijven vragen bij de lezer na het lezen van het boek. Waarom heeft Pa Salt deze zussen geadopteerd? Waarom is zijn begrafenis zo snel afgehandeld zonder zijn dochters’ aanwezigheid? En met een serieuze cliffhanger zorgt het einde van Storm dat je meteen wil doorlezen in het volgende deel.

de zeven zussen

Storm krijgt van mij 5 dikke sterren!

Informatie

De Zeven Zussen Storm – Lucinda Riley

Uitgeverij Xander

Paperback, 592 pagina’s

ISBN: 9789401607988

Prijs: €20,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Jessica

  Ik vind dit een zalige reeks en heb gisteren deel 4 uitgelezen. Dit was tot nu toe mijn favoriete deel. Op naar het volgende boek!

  november 21, 2019 at 12:24
 • Reply Giovanna Jansen

  Heerlijke serie is het! Ik ben in het derde deel bezig ondertussen.
  Giovanna Jansen onlangs geplaatst…Hoe schrijf je een pakkende titel voor je blog? – 5 tips!My Profile

  november 21, 2019 at 17:18
 • Reply Sherry

  Dat lijkt me een goed boek. Ik ben erg benieuwd naar dit boek.

  november 24, 2019 at 18:08
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge