Follow:
Tag, Uncategorized

Dierproefvrij tag

Onlangs zag ik op de blog van Astrid de dierproefvrij tag. Ik ben geen 100% dierproefvrije-producten gebruikster. Ik hield mij hier ook nooit zo mee bezig. Ik vind ( sommige ) dieren leuk/schattig, maar ik ben niet ’s werelds grootste dierenvriend. Maar…..ik ben natuurlijk ook gevoelig voor het zien van beelden van dieren die worden gebruikt voor proeven. En met name voor het gebruik voor cosmetica vind ik dit eigenlijk overbodig. Er zijn namelijk zoveel merken die dit niet nodig hebben en ook prachtige cosmetica op de markt brengen.

Ik ben er dus steeds meer mee bezig en daarom leek het mij leuk om deze tag over te nemen. Astrid heeft deze tag samen met Sara en Mariëlle opgezet. Deze meiden zijn helemaal dierproefvrij en geven veel tips etc.

Een complete lijst van alle dierproefvrije merken kan je vinden op dit blog: Naoki.nl

Let’s begin the tag!

1. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsmake-up product?

Mijn foundation is van MAC, en die is absoluut niet dierproefvrij. Ik moest dus iets anders kiezen. Nou is mijn blush mijn all time favorite. En mijn blush is van Kiko en die staat gelukkig in de lijst van Naoki! Ook de poeder ernaast op de foto gebruik ik veel. Dus als ik dan een favoriet gezichtsmake-up product moet kiezen zijn het deze 2!

2. Wat is je favoriete dierproefvrije oogmake-up product?

IMG_0348

Dat is op dit moment dit palette van Makeup Revolution. Ik ben nog op zoek naar een mooie donkergroene oogschaduw, maar die zal ik zeker van een dierproefvrij makeup merk aanschaffen.

3. Wat is je favoriete dierproefvrije lipproduct?

Dit vind ik een lastige. Mijn favoriete lipsticks zijn namelijk beide van MAC. Nu is Urban Decay met nieuwe lipsticks gekomen die wel dierproefvrij zijn, deze wil ik dus wel gaan uit proberen. Als ik in mijn stash kijk en uit de dierproefvrije lipproducten moet kiezen is het deze lipstick van Kiko.

IMG_20160519_153719_resized_20160519_035128373

4. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsverzorgingsproduct?

Vitamin E Moisture Cream Limited Edition

Op dit moment is dat van de Body Shop de vitamine E crème. Sowieso vind ik heel veel gezichtsverzorging van de Body Shop zalig!

5. Wat is je favoriete dierproefvrije body product?

Pinita Colada Body Butter

De body Butter van de Body Shop!! Eigenlijk alle body butters, ik heb nogal een voorraad. Maar deze vind ik op dit moment de absolute nummer 1!

6. Wat is je favoriete dierproefvrije parfum?

Een lastige. Ik hou van geuren van Chanel, Dior en Lancôme….en die zijn niet dierproefvrij helaas. Ik heb een geurtje bij de Body Shop besteld, dus wellicht wordt dat mijn nieuwe favoriet!

7. Wat is je favoriete dierproefvrije nagellak?

Ik ben gek op Essie en OPI, niet dierproefvrij. Gelukkig heb ik ook een boel van Essence en Kiko die ik erg mooi vind. Een favoriet heb ik niet, ik hou van heel veel verschillende kleuren.

8. Zou jij niet dierproefvrije make-up kunnen weggeven/weggooien?

Lastig. Weggooien sowieso niet, dat vind ik zonde. Ik maak alles op, gebruik het gewoon aangezien ik er al voor betaald heb. Ook ben ik nog niet zover om volledig dierproefvrij te gaan.

9. Welk niet dierproefvrij merk zou je gaan missen en waarom?

MAC, Essie, OPI en nog wel een paar. Ik heb gewoon een aantal favoriete merken die innovatief zijn met hun producten waar ik toch een zwak voor heb. Ik hoop dat deze merken in de toekomst besluiten dierproefvrij te worden. Wel zal ik vaker voor een vervanging uitkijken. Ik merk dat ik wel steeds vaker nadenk bij het aanschaffen van een product. Bijvoorbeeld in het geval van de MAC lipsticks, ga ik toch op zoek naar een vervanging in het Urban Decay segment. Dat bewust zijn had ik een paar maanden geleden absoluut nog niet. Ik ga de goede kant op!

Ben jij dierproefvrij?

Ik ben benieuwd naar jouw standpunt in het dierproefvrije “gebeuren”. Ben jij er ook mee bezig? Of totaal niet? Ik ben benieuwd!!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Astrid

  Wat leuk dat je de tag hebt ingevuld! Het is altijd goed om je wat meer bewust te zijn van je koopgedrag. Luchtjes zijn nog best lastig inderdaad, maar op andere gebieden is er zowel lowbudget als high-end echt veel als alternatief.

  juli 6, 2016 at 07:29
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Ja die van het Kruidvat is volgens mij ook dierproefvrij. Dus dat komt goed!

   juli 6, 2016 at 08:45
 • Reply Lonneke

  Ik zie een verandering in je layout! Ik vind het mooi geworden!

  Leuke antwoorden op deze tag. Ik ben ook niet helemaal 100% dierproefvrij maar ben er ook steeds bewuster mee bezig.

  juli 6, 2016 at 10:03
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Dat heb ik ook, mijzelf er bewuster van maken. Scheelt al heel veel!

   juli 6, 2016 at 11:43
 • Reply Babs

  Ik was er nooit bewust mee bezig… MAC heb ik nog nooit gekocht, maar verdorie, is OPI ook al niet dierproefvrij?
  Ik begrijp het maar niet waarom daar geen verandering in gekomen is…hoewel, ik denk dat dit soort tags eraan kunnen bijdragen dat die merken hun producten gaan aanpassen.
  Eigenlijk zou iemand er verder in moeten duiken en wie weet gaan ze overstag. Want dierproefvrije cosmetica is gewoon net zo mooi, of goed…

  juli 6, 2016 at 10:09
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Laten we het hopen inderdaad! Dan kan je gewoon zonder schuldgevoel alles kopen en gebruiken 😉

   juli 6, 2016 at 11:44
 • Reply Michaela

  Ik ben ook heel benieuwd naar die nieuwe lipsticks van Urban Decay!

  juli 6, 2016 at 11:33
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Ik spiek af en toe al….ze zijn mooi!!

   juli 6, 2016 at 11:44
 • Reply Claudia

  Oh jakkes is Mac niet dierproefvrij? dat dacht ik namelijk van wel. Shit ik probeer zoveel mogelijk met dierproef vrije cosmetica rekening te houden. Leuke antwoorden, zo leer je iemand ook beter kennen.

  juli 7, 2016 at 11:17
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Nee, MAC absoluut niet. Ik heb foto’s op internet voorbij zien komen van de MAC fabriek ofzoiet…daar word je niet vrolijk van.

   juli 7, 2016 at 15:42

  Leave a Reply

  CommentLuv badge