Follow:
Uncategorized

DIY Soap Nutty Coconutty Body Scrub

IMG_0248

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn moeder 2 producten van het merk DIY Soap. Dit merk had mij al nieuwsgierig gemaakt nadat ik er al eens over had geschreven ( review ). Dus ik was heel blij met deze cadeautjes.

Ik besloot het maken van deze scrub stap voor stap voor jullie op de foto te zetten. Zo kunnen jullie ook meegenieten met het grappige en leuke concept van DIY Soap.

IMG_0249

Achterop de super gave pot staan de ingrediënten en de houdbaarheid. Alle producten zijn natuurlijk en biologisch.

IMG_0250

Bij elk product zit een kaartje met een duidelijke uitleg. Stap voor stap staat beschreven wat je precies moet doen om het product te maken. Zeker ook prima te doen voor bijvoorbeeld tiener meiden. Die zullen dit ook echt heel leuk vinden om te doen!

IMG_0251

Bij de body scrub zitten de volgende ingrediënten: bruine suiker, biologische kokosolie en lavendelolie. De suiker laat je in de pot zitten. De kokosolie schep je in een schaaltje die in de magnetron kan en je verwarmt de kokosolie totdat het vloeibaar is geworden.

IMG_0252

IMG_0253

Daarna giet je de kokosolie bij de suiker en roer je alles goed door elkaar. Daarna giet je de lavendelolie erbij.

IMG_0254

Dit alles roer je door elkaar en klaar is kees! De scrub is nu nog erg “papperig”. Ik heb hem daarom laten afkoelen, dan wordt de scrub hard door de koudgeperste kokosolie. Op die manier kan je niet makkelijk scrubben, dus wil je de scrub gebruiken, verwarm hem eerst even zodat hij wat vloeibaarder wordt.

IMG_0261

Wat vond ik van de scrub? Ik vond de werking lekker. Hij scrubt goed, je voelt de suiker een echt lekker scrubbend effect geven. Ook vond ik dat door de kokosolie mijn huid lekker zacht aanvoelde na het gebruik van de scrub.

En dan nu de maar…..die voelde je misschien al aankomen. Ik baal dat ik de lavendelolie erdoorheen heb gedaan. Die is eraan toegevoegd om een soort rustgevende en ontspannende werking te geven. Maar ik vond hierdoor de geur echt niet lekker meer. Of het door de combinatie met de kokos kwam of puur de lavendelolie op zich weet ik niet, maar ik vond hem vies. Jammer! Dit is natuurlijk persoonlijk en wil niet zeggen dat iedereen de geur niet lekker zal vinden. Ik had echt gehoopt op een heerlijke pure kokosgeur, en daardoor ben ik misschien extra teleurgesteld.

Ik ga de scrub uiteraard wel opmaken, ook omdat ik de pot wil gaan gebruiken voor mijn kwasten ;-). Hou jij ook niet zo van lavendelgeur dan kan je hem dus weglaten. Voor het gebruik van het product is het namelijk niet noodzakelijk. Verder vind ik de scrub prima, niks mis mee.

Ben je benieuwd naar de producten van DIY Soap? Klik dan op de banner rechts in de balk.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Shannon Sheila

  Wat leuk, zo’n DIY scrubje! Wil ik ook nog eens doen. Kokos vind ik een heerlijk geurtje en lavendel ook. Samengevoegd lijkt me wel apart, maar ben er eigenlijk wel benieuwd naar.

  juni 13, 2016 at 08:29
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Ja, wie weet vind jij hem zalig qua geur! Kan natuurlijk! Bedankt voor je berichtje op mijn blog 🙂

   juni 13, 2016 at 09:25
 • Reply Lonneke

  Ik ben gek op DIY’s en heb ook eens scrubs gemaakt, deze ziet er erg goed uit!

  juni 13, 2016 at 09:20
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Ik heb de bodycrème pot ook nog staan, die ga ik binnenkort eens proberen. DIY is zeker leuk!

   juni 13, 2016 at 09:26
 • Reply Astrid

  Leuk merk is dit he? Jammer dat de geur tegenvalt 🙁

  juni 13, 2016 at 10:23
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Ja het concept vind ik super! Ik ben ook heel benieuwd naar de bodycrème die ik van mijn moeder heb gekregen. Die ga ik binnenkort eens maken.

   juni 13, 2016 at 10:27
 • Reply jeapiebel

  Jammer van de lavendel olie dat dat bij je heeft gedaan maar ik zal dit resultaat ook niet verwachten. Wie wil dat niet een relaxed en ontspannen gevoel. En meestal ruikt ze heerlijk.

  juni 13, 2016 at 13:48
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Gelukkig heb ik nog genoeg keus aan body scrub…hihi

   juni 13, 2016 at 17:59
 • Reply Brigitte

  Wel grappig dat je dit zelf helemaal moet gaan maken !

  juni 13, 2016 at 19:12
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Voor de creatievelingen onder ons..hihi

   juni 13, 2016 at 21:03

  Leave a Reply

  CommentLuv badge