Follow:
boeken, review

Dochter van het moeras – Karen Dionne

Dochter van het moeras

Dit boek las ik al een tijdje geleden en lag nog steeds op de flinke stapel met gelezen boeken waar ik nog een recensie over moet schrijven. (mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar, al die gelezen boeken zo snel mogelijk op mijn blog voorbij te laten komen!). Voor deze recensie moest ik dus ook weer even in mijn geheugen graven, want mijn geheugen is al aardig vol van al die boeken die ik ná dit boek las…;-)

Dochter van het moeras – achterflap

Dochter van het moeras

“Helena’s moeder is als tiener ontvoerd en in een afgelegen hut diep in het moerasgebied van Michigan vastgehouden. Helena, die twee jaar later geboren werd, hield van het leven daar: jagen, vissen, één zijn met de natuur. Ondanks haar vaders temperament en vaak brute gedrag, hield ze van hem. Tot het moment dat ze ontdekte hoe wreed hij werkelijk was. Twintig jaar later heeft Helena een stabiel leven opgebouwd. Maar dan ontsnapt haar vader uit de gevangenis. Hij houdt zich waarschijnlijk schuil in het moerasgebied dat hij als geen ander kent. De politie zet een grote klopjacht in, maar Helena weet dat die geen schijn van kans maakt. Zij is de enige die haar vader kan vinden, want zij heeft de geheimen van het moerasgebied juist van hém geleerd.”

Dochter van het moeras

Als lezer spring je van het verleden naar het heden in dit boek. Je leert over Helena en haar moeder in de tijd dat ze in het moeras wonen met de vader van Helena. Een bizar leven om te hebben als opgroeiend meisje. Compleet afgesloten van de buitenwereld, opgroeiend in een zeer primitieve omgeving. Het is haast niet voor te stellen! Doordat je als lezer kennis hebt van de bizarre jeugd van Helena begrijp je ook bepaalde beslissingen die ze in het heden maakt. De spanning die zoetjes aan wordt opgebouwd is zeer goed neergezet door de auteur.

Helena ziet haar vader niet zoals haar moeder hem ziet. Stukje bij beetje, naarmate Helena ouder wordt, begint ze te beseffen wat voor wreed persoon hij is. Naarmate zij dit begint in te zien begint ook de spanning meer opgebouwd te worden. Deze thriller is geen enge thriller, maar het psychologische deel is bijzonder goed! Alles klopt in dit verhaal, de verhaallijn, de emoties, de handelingen…etc

Als na 20 jaar de vader van Helena ontsnapt uit de gevangenis begint er voor Helena een zoektocht naar haar vader. Zij kent het moeras op haar duimpje en weet dat haar vader haar uitdaagt naar hem op zoek te gaan. De gedetailleerde beschrijving van het moeras en het leven van Helena en haar moeder is zo rijk beschreven dat je als lezer meegenomen wordt in het moeras. Wat wil de vader van Helena van haar? En wat wil Helena zelf? Wil ze haar vader beschermen omdat ze de herinneringen aan een goed leven in het moeras nog steeds heeft…?

Het einde is zeer sterk geschreven en uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Dit boek heeft mij zeker niet teleurgesteld!

Informatie

Dochter van het moeras – Karen Dionne

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 304 pagina’s

ISBN: 9789026142413

Prijs: 19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit boek heb ik ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Nicole Orriëns

  Ik vind het een intrigerende plot! Zelf houd ik wat minder van tijdsprongen. Ik kan dan niet goed bijhouden wie ook alweer wie is en moet er telkens weer ‘in’ komen.

  januari 1, 2019 at 10:53
 • Reply Miranda

  Vond het ook een goed boek!

  januari 1, 2019 at 21:04
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge