Follow:
boeken, kids

Dog Man en de vlooienkoning – Dav Pilkey

Dogman

Wanneer er een nieuw Dog Man boek uitkomt is Thomas helemaal in zijn nopjes. Dog Man is zijn absolute favoriete boekenserie. Door de boeken van Dog Man is hij ook echt van lezen gaan houden. Dog Man is een boek wat ontzettend makkelijk leest, een stripboek in boekvorm. Grappige illustraties en hele leuke extra’s! Dog Man boeken zijn gewoon tof!

Dog Man en de vlooienkoning

Dogman

In dit vijfde deel van Dog Man staan er weer allemaal spannende dingen te gebeuren. In het begin van het boek staat altijd een korte uitleg over Dog Man. Wie is Dog Man? Hoe is hij zo geworden? etc. Op deze manier kunnen de boeken ook los van elkaar gelezen worden zonder dat je als lezer met veel vragen blijft zitten. Toch is het leuker om te beginnen bij het eerste deel. De boeken zijn namelijk te leuk om over te slaan!

Dogman

Dog Man samenvatting

Dogman

Ook in dit boek is weer de leuke Omsla-no-scoop aanwezig. Bladzijdes die je snel heen en weer moet bewegen om de tekeningen te laten bewegen. Deze techniek is kenmerkend voor de Dog Man boeken en Thomas bekijkt deze dan ook veelvuldig! Zeker ook omdat de illustraties vaak hele grappige gebeurtenissen laten zien.

Ook kan je aan het einde van het boek weer aan de slag als een heuse tekenaar! In de boeken staan altijd een paar personages die je stap voor stap kunt natekenen. Een extra leuke toevoeging aan de boeken. Kinderen zijn namelijk helemaal dol op de personages uit de boeken en willen die natuurlijk net zo goed kunnen natekenen. Dat kunnen ze op deze manier heel goed leren.

Dogman

In dit deel krijgt Dog Man bezoek van de katjesbescherming en duikt de kwaadaardige Biggie op met zijn team van slechteriken (Gekko de Aap en Broer Krokodil). Maar niet alleen Dog Man komt in actie! Ook Karel heeft nog een appeltje te schillen met Biggie. Zullen Dog Man en Karel moeten gaan samenwerken?

Ook is kleine Karel weer volop aanwezig in dit deel. Zijn jeugdverhaal wat zich afspeelt op een onbewoond eiland is een zeer leuke toevoeging. Kleine Karel heeft veel flauwe grappen die Thomas erg vermakelijk vond.

Ook al telt dit boek 8 hoofdstukken, vol geweldige illustraties, voor Thomas was het eigenlijk weer te snel uit. En dat komt puur omdat hij het niet kan wegleggen en het boek wil uitlezen. Eigenlijk heel positief dus. Gelukkig leest Thomas de Dog Man boeken meerdere keren, dus voorlopig kan hij er nog flink van genieten.

De illustraties zijn absoluut de eye catcher in de Dog Man boeken. Ik denk ook dat deze ervoor zorgen dat Dog Man zo’n groot succes is. Voor Thomas heb ik zelfs al eens een Engelse versie gekocht, puur omdat hij er geen genoeg van kan krijgen.

En als je zelfs je spreekbeurt over Dog Man houdt, kan je met recht zeggen dat je een echte fan bent!

Even oefenen voordat hij de spreekbeurt moest doen op school. En hij kreeg een hele dikke voldoende!

Informatie

Dog Man en de vlooienkoning – Dav Pilkey

Uitgeverij Condor

Hardcover, 256 pagina’s

ISBN: 9789493189089

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of op Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge