Follow:
budget

Do’s en Don’ts bij het overstappen van energiemaatschappij

Ik denk dat wij niet de enige zijn die weleens een fout hebben gemaakt met het overstappen van energiemaatschappij. Mooie lokkertjes, verkeerd moment om over te stappen, noem maar op! Wij hebben er zeker van geleerd, zo’n fout maken wij niet nóg een keer!

Mannen en Media Markt, tja….Die van mij gaat er geregeld heen om gewoon even te kijken. Nou, dat heb ik geweten! Afgelopen Februari/Maart ging mijn man weer eens neuzen bij de Media Markt. En daar is ie in een “aanbieding” gestonken van een energiemaatschappij. Zonder eerst energie vergelijken, enige voorkennis, heeft hij ons contract bij onze destijds huidige energieleverancier omgezet naar een andere. Wánt, en nu komt het!, hij kreeg ter plaatse een Media Markt cadeaubon twv 250 euro! Tja, dan is het net een klein kind in een speelgoedwinkel, kassa! En zo kwam hij met een nieuwe televisie thuis.

Achteraf kregen wij natuurlijk van onze eerdere leverancier de rekening voorgeschoteld, bijna 700 euro! Het bleek namelijk dat in de winter overstappen reuze onvoordelig was in ons geval. Laat je dus altijd eerst goed informeren en ga zelf op onderzoek uit.

Ga zelf op zoek naar een goede aanbieding!

Ik lees vaak dat mensen ieder jaar switchen van maatschappij. Dit is namelijk voordelig als je telkens van een aanbieding energie gebruik kan maken. Vaak hebben ze voor nieuwe klanten een aantrekkelijkere aanbieding dan voor vaste klanten. 😉

Belangrijk hierbij is wel dat je dit op het juiste moment doet. Ga tegen het einde van je huidige contract rustig rondkijken op de daarvoor bestemde sites en zo kan je rustig kijken wat alle aanbieders te bieden hebben. ( en overstappen tijdens je contract is dus niet altijd verstandig 😉 ).

Lokkertjes als een gratis laptop, cadeaubon of iets anders moois is ook vaak té mooi om waar te zijn. Je betaalt het vaak via je maandfactuur weer gewoon terug. Ik weet nu ook wel beter. Ik ga nu, als ons contract ten einde loopt, rustig rondkijken en mij laten informeren. Belangrijk vind ik dat mijn maandlasten gelijk blijven òf wat zakken, en dat ik aan het einde van mijn contract geld terug krijg.

Om de schade van de keuze om te switchen begin dit jaar een beetje te beperken ben ik heel bewust bezig met energie. Ik trek sinds kort de meeste stekkers uit het stopcontact voordat ik naar bed ga. Lampen pas aan als het écht nodig is. ( veel vaker gebruik ik nu kaarsen, staat nog gezelliger ook! ).

De kachel gaat pas aan als het écht te koud gaat worden. Gelukkig zijn onze ramen nu allemaal dubbel glas, dus hopelijk kunnen we het langer uitstellen dan voorgaande jaren. Ook hebben we de lampen vervangen voor zuinigere versies. Allemaal kleine dingetjes die hopelijk op de langere termijn hun vruchten gaan afwerpen.

Ik ben heel benieuwd of jullie weleens in zo’n aanbieding zijn gestonken van een energiemaatschappij. Hoe doen jullie dat nu?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Handige tips.
  Ik ken iemand die bij een energiemaatschappij werkt.
  Dus krijg daar ik voldoende goede tips van.
  Trap ook niet in de maatschappijen die energie leveren maar je een apparaat aansmeren.
  Want tenslotte is niets gratis en moet ervoor betalen…
  Dit dus 12 x per jaar…..

  Xoxo

  september 8, 2017 at 07:29
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Ze staan hier regelmatig aan de deur om me over te halen, maar zijn al jaren bij dezelfde energieleveraar en vertik om over te stappen want we zijn eigenlijk heel voordelig uit. Ik ben dan ook wel heel energiebewust, maar soms doe ik wel bewust groot licht aan in de herfst en wintertijd want ik heb veel licht nodig om goed in mijn vel te zitten ;). Knuff!
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…Keep calm it’s almost give away timeMy Profile

  september 8, 2017 at 11:19
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge