Follow:
beauty

Dr. Van der Hoog Clearskin

Toen ik ongeveer de leeftijd had van Amy begon ik te merken dat mijn huid wat vetter begon te worden. In die tijd was er in de drogisterijen nog niet zo heel veel keuze aan huidverzorging. Als ik mij goed herinner kon ik kiezen uit twee merken, waaronder Dr. Van der Hoog. Ik heb menig product versleten in die tijd! 

Het feit dat deze ClearSkin lijn nog steeds op de markt is wil wel wat zeggen natuurlijk. Inmiddels zijn de producten in een moderner jasje gestoken, maar wie herkent deze uitstraling niet?

Ik had het poederdoosje ( die naar zwavel rook ) standaard in huis. En ook de verzorgingsproducten heb ik flink wat jaren gebruikt. Ik ontving de Face Wash en de Day & Night Control om te reviewen. Ontzettend leuk om dit aan een nieuwe generatie door te geven. Dus Amy heeft voor mij de producten getest, is zij net zo enthousiast als ik destijds?

ClearSkin

Wat mij direct opviel is dat de zwavelgeur, zoals ik mij die herinner, verdwenen is. De producten ruiken heerlijk fris. Dat vind ik een zeer fijne verbetering tov de vroegere producten!

De ClearSkin lijn is speciaal voor de onzuivere huid. Heb je last van grove en verstopte poriën, onzuiverheden en overtollig talg? Dan is dit een perfecte lijn voor jou! Salicylzuur is een ingrediënt in de producten wat een zuiverende werking heeft. Ook zullen dode huidcellen sneller afgestoten worden waardoor je een frisse uitstraling krijgt én minder snel nieuwe onzuiverheden kan verwachten.

clearskin

Belangrijk is om je huid goed te reinigen. Dit is sowieso erg belangrijk, maar bij een onzuivere huid wellicht nog wel meer. Elke ochtend en avond kan je met deze Face Wash je huid diep reinigen. In combinatie met water gaan de Face Wash lekker schuimen en krijg je een hele schone huid die heerlijk fris aanvoelt.

Ingrediënten

Aqua, Coco-glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Caprylyl/Capryl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Sodium Chloride, Xanthan Gum, Salicylic Acid, Zinc PCA, Hamamelis Virginiana Water, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Rubus Fruticosus Leaf Extract, Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

Het beste is om hierna de bijpassende lotion te gebruiken. Om vervolgens de verzorging te gebruiken.

De Day & night control is een perfect product om mee te beginnen als tiener. Makkelijk in gebruik door de tube en ideaal dat je het voor zowel overdag als ’s nachts kunt gebruiken. De Day & night control hydrateert de huid ( ook een onzuivere huid moet gehydrateerd worden ) en matteert de huid overdag. Zo kan je een glimmende T-zone tegengaan.

De crème is vetvrij en door de toegevoegde Vitamine E ben je ook beschermd tegen UV straling. Nog een voordeel van deze crème is dat het de huid kalmeert. Een onzuivere huid is vaak onrustig door ( kleine ) ontstekingen ( puistjes ) en vertoont vaak roodheden. De Day & Night Control zal de huid weer laten kalmeren.

Ingrediënten

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glycerin, Dimethylimidazolidinone Rice Starch, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Phenoxyethanol, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate, Copolymer, Glyceryl Stearate, Polyisobutene, Xanthan Gum, Parfum, Hamamelis Virginiana Extract, Salicylic Acid, Rubus Fruticosus Leaf Extract, Alcohol, Ethylhexylglycerin, Sorbitan Oleate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Caprylic/Capric Triglyceride, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Pantolactone, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Ascorbic Acid.

Maskertjes Tijd!

Dr. Van der Hoog

De maskertjes van Dr. Van der Hoog zijn denk ik wel het meest bekend. Ik ben zelf dol op deze maskers, vooral door het brede aanbod. Ik geef ze ook vaak cadeau! Uiteraard heb ik samen met Amy deze maskers geprobeerd. Amy wilde dolgraag het Peel-off masker proberen, en ik ben zelf fan van kleimaskers, dus dat kwam prima uit.

Het Kleimasker Lava bevat 2 soorten klei: kaolin en bentonite. Beide hebben een zuiverende werking. Ook ik, met mijn 38 jaar, heb nog weleens periodes dat mijn huid vettige zones heeft. Af en toe een zuiverend masker vind ik dan ook ideaal. Door de oa toegevoegde shea butter voelde mijn huid na het gebruik super zacht aan. Een heerlijk masker, absoluut!

Het Peel-off Honing masker is natuurlijk super grappig om te gebruiken. Het masker geeft een diepe reiniging, hydratatie en kalmerende werking. Als het masker opgedroogd is kan je het als een soort velletje van je gezicht aftrekken. Vooral die laatste stap vond Amy ontzettend leuk om te doen. Ook haar gezicht voelde heerlijk zacht aan.

Hier in huis zijn we fan van Dr. Van der Hoog. De producten zijn goed betaalbaar, makkelijk verkrijgbaar en doen hun werk. Zeker de moeite waard!

De producten van Dr. Van der Hoog zijn oa verkrijgbaar bij Etos en Kruidvat.

Liefs Hilde

** Ik heb deze producten ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Het ziet er goed uit.
  Ben er zo benieuwd naar….

  oktober 25, 2017 at 07:28
 • Reply Jessica J.

  Hé, dit klinkt als een lijn die mijn vettere T-zone met zichtbare poriën wel kan gebruiken!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Vijf redenen waarom treinreizen zo fijn isMy Profile

  oktober 25, 2017 at 10:56
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge