Follow:
lifestyle, samenwerking

Dromen over een nieuwe keuken

tulp keukens

Nu begin dit jaar onze badkamer is verbouwd naar een pareltje van een badkamer, en wij daar alweer flink wat maanden van genieten, begint het weer een beetje te kriebelen. De afgelopen maanden ben ik vooral bezig geweest met minimaliseren in huis. Zoveel mogelijk spullen wegdoen die maar stof liggen te vergaren in huis. Ruimte creëren. Ook gaan we in de kerstvakantie wat kleine klusjes aanpakken. Een muur witten en de inbouwkast op Amy haar kamer omtoveren tot een kledingkast. Maar een volgende grote klus spookt al wel door mijn hoofd, namelijk: de keuken!

Onze keuken

Onze keuken was een krijgertje. Dat klinkt misschien negatief, maar zo bedoel ik het niet. We hebben deze keuken nu zo’n 10 jaar en destijds waren we er dolblij mee! Ook al was hij tweedehands, hij zag er nog prima uit. Het was natuurlijk niet een keuken die onze eerste keus zou zijn qua stijl als wij zelf een nieuwe keuken hadden mogen uitzoeken. Dan zouden we voor een stijl gaan zoals deze houten keukensMaar we konden deze keuken gratis krijgen, dus prima!

Inmiddels, een flink aantal jaren verder, merk ik dat er toch echt dingen aan vervanging toe zijn. Destijds hebben we in verband met ruimtegebrek de afzuigkap weggehaald zodat er een kastje extra bij kon. Achteraf geen juiste beslissing want door het koken zonder afzuigkap is onze keuken altijd “vettig”. Door de warmte laten latjes onderaan de kastjes los en zijn de kastjes ‘op’. Ook is er destijds niet professioneel onderaan de keukenkastjes hout bevestigd. Dit zit allemaal los en is ideaal voor ongedierte om doorheen te kruipen.

Stijl van keukens waar ik van hou

Onze keuken is niet groot helaas. Kijk, mijn droomkeuken zou zo’n keuken zijn als de eerste afbeelding bovenaan deze blog. Het lijkt mij heerlijk om je gezinsleden gezellig op een barkruk in de keuken bij je te hebben als je aan het koken bent bijvoorbeeld. Bij ons loopt altijd iedereen in de weg. 😉

Omdat onze keuken dus niet zo groot is zou ik bij een nieuwe keuken weer kiezen voor een lichte keuken. Een donkere keuken zou de keuken nog kleiner laten lijken ben ik bang. Een frisse lichte keuken zal mooier staan in de kleine ruimte.

Een keuken zoals op deze afbeelding, in landelijke stijl, vind ik echt prachtig bijvoorbeeld.

En dat gasfornuis! Wow, geweldig! Soms sta ik weleens in ons keukentje en dan laat ik mijn fantasie de vrije loop over wat de mogelijkheden zijn in onze keuken. Het zijn er niet veel, maar ik weet zeker dat wij onze keuken kunnen omtoveren tot iets moois.

“Potje”

Tja, en zoals ik in mijn budget blogposts in het verleden al vaak voorbij liet komen, er moeten weer potjes gemaakt worden. Dit helpt mij overzicht te houden en veel fanatieker te sparen voor mijn doelen. Zo heb ik al een potje (lees: spaarrekening) voor mijn Bath bezoekje voor volgend jaar met mijn moeder en zusje. Dit jaar had ik hier niet extra voor gespaard en dat vond ik toch wel jammer. Dus dat potje is al aanwezig. Naast de nodige spaarrekeningen voor de kinderen heb ik ook een spaarrekening ‘hockey’. Hier sparen we maandelijks een bedrag op voor de hockeycontributie en alle hockey benodigdheden. (sticks, schoenen, kleding etc). De voormalig ‘badkamer-spaarrekening’ heb ik nu omgetoverd tot ‘klus-spaarrekening’. Hier ga ik weer elke maand op sparen om de verbouwing van de keuken te kunnen bekostigen in de toekomst.

Het voordeel van een doel hebben om voor te sparen is dat het motiverend werkt. Ik stond vorig jaar verbaasd van mijzelf hoe snel ik een flink bedrag op de spaarrekening had gespaard. Dus ik heb meteen een mooi goed voornemen voor 2019: sparen voor een nieuwe keuken!

En tot die tijd blijf ik mijzelf vermaken met het kijken naar de meest prachtige keukens. 😉

tulp keukens

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Tania

  Wij hebben maar een simpele witte keuken. Nadat onze verbouwingswerken gedaan zijn misschien dat we dan een nieuwe keuken gaan plaatsen

  december 16, 2018 at 07:50
 • Reply Ellen Merckelbagh

  Heel goed idee die potjes om voor verschillende doelen te sparen. Succes met sparen weer! Ik heb denk ik de uiteindelijke badkamer gemist. Heb je daar ook een blogpost van gemaakt?

  december 16, 2018 at 20:46
 • Reply chucky1012

  Briljant idee
  Prachtige keukens .

  december 18, 2018 at 05:17
 • Reply Luc van de Wiel

  Mooie keuken! 🙂

  december 22, 2018 at 10:27
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge