Follow:
boeken, kids

Een draak voor Dako – Bianca Nederlof

eendraakvoordako

Wát ben ik trots op Thomas! Hij heeft al meerdere boeken helemaal zelf uitgelezen, en ook dit boek welke is voor kinderen midden groep 4, heeft hij helemaal zelf gelezen. En dat terwijl hij in groep 3 zit! Om je kind te stimuleren om te lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom was ik ook erg blij toen ik dit leuke boek ontving voor Thomas. En Thomas vertelde mij nadien dat hij het een super gaaf en grappig boek vond.

Achterflap ‘Een draak voor Dako’

Dako is jarig! Hij hoopt dat hij een draken-ei krijgt. Want dat krijgen alle kinderen als ze acht jaar worden. Uit het ei komt dan een draak. Die blijft de rest van je leven bij je. Maar Dako krijgt geen ei. Alleen een stom schepnet. Dan heeft hij een idee. Midden in de nacht sluipt hij het huis uit. Met het schepnet. Wat is Dako van plan?

eendraakvoordako

Het boek bevat hele makkelijke korte zinnetjes wat voor kinderen ideaal is om zelf te lezen. Toch is het uitdagend omdat er woorden in voorkomen die Thomas nog niet kende. Dit stimuleert en zorgt voor een grotere woordenschat. Ook kinderen met dyslexie kunnen dit boek prima lezen.

De tekeningen van Helen van Vliet zijn mooi en geven de pagina’s de nodige vrolijkheid en extra informatie die de fantasie van de kinderen extra stimuleert.

eendraakvoordako

Thomas heb ik de nodige keren horen lachen tijdens het lezen. Ik vroeg als hij weer een paar bladzijdes had gelezen wat hij gelezen had en hij kon het haarfijn aan mij uitleggen. Door dit telkens te doen leert Thomas ook om goed te blijven opletten tijdens het zelf-lezen. Ook vragen als “Wat zou jij doen als…” of “Wat vond jij grappig bij dit stukje lezen…” zorgen ervoor dat je kind leert ‘begrijpend lezen’. En reken maar dat ze daar veel aan gaan hebben tijdens hun schoolperiodes.

eendraakvoordako

Thomas zit nu in het laatste stukje van groep 3 en kon dit boek dus prima lezen. Hij heeft ervan genoten en zei dat hij het een heel leuk boek vond. En het idee dat een jongetje van zijn leeftijd gewoon een eigen draak heeft is natuurlijk fantastisch en zorgde voor het nodige fantaseren. ‘Wat als ik nou ook een draak zou hebben?’

Thomas geeft ‘Een draak voor Dako’ dan ook 5 sterren!

Informatie

Een draak voor Dako – Bianca Nederlof en Helen van Vliet

Uitgeverij De Vier Windstreken

Hardcover, 48 pagina’s

ISBN: 9789051166477

Prijs: €9,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Miranda

    Wat leuk dat Thomas zo enthousiast is over dit boek!

    mei 4, 2019 at 12:53
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge