Follow:
boeken, kids

Een geweldig nieuw prentenboek: Wolfie! – Andy Harkness

Andy Harkness is illustrator en werkte mee aan grote Disney-films als FrozenPocahontas en Vaiana. Voor zijn prentenboek Wolfie boetseerde hij alle bomen, ravijnen en personages met klei. Het resultaat is een spannend en tegelijkertijd schattig verhaal mét onvergetelijke illustraties. 

Flaptekst ‘Wolfie’

Wolfie heeft HONGER! Grommend zoekt hij naar de konijnen in het bos. Hij stampt langs bomen, sluipt door moerassen en springt over ravijnen. Wacht… Zijn dat twee lange oren? En daar! Is dat een wollig staartje?

Samenvatting en mening

Dit verhaal is echt ideaal om voor te lezen aan kinderen. Je kan er een heel spannend verhaaltje van maken (met stemmetjes en geluiden en al), maar eigenlijk is het uiteindelijk een heel lief verhaal 😉

Wolfie heeft honger en blijft op zoek gaan naar de konijntjes. Hij kan ze nergens vinden. Pagina na pagina groeit zijn honger en zijn frustratie. Je leeft helemaal naar de climax toe. En wanneer je eigenlijk denkt dat je weet hoe het zal aflopen, blijkt dit toch helemaal niet zo te zijn. Wolfie is uiteindelijk helemaal niet zo eng, boos en kwaadaardig! (zelfs in kinderboeken kan je al de meest onverwachte plottwists tegenkomen, haha)

De illustraties van klei zijn ontzettend leuk gedaan! Dit is weer eens iets origineels en ik kan mij voorstellen dat kinderen na het (voor)lezen van dit boek zelf met klei in de weer willen gaan om zelf een Wolfie te maken! 😉

Dit boek is absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een leuk kinderboek/voorleesboek.

Informatie

Wolfie – Andy Harkness

Uitgeverij Condor

Hardcover, 40 pagina’s

ISBN:  9789492899989

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mirjam Hart

    Wat een enig boek! Wij hebben inmiddels een behoorlijke verzameling kinderboeken, maar deze staat nog op onze wishlist. Zowel het verhaal als de illustraties vind ik geweldig!
    Mirjam Hart onlangs geplaatst…Wat kun je doen met je oude telefoon? 5 tipsMy Profile

    maart 17, 2021 at 13:00
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge